Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

A co tam do tego "cwaniaka" włożyłeś,że taki zacny na foto a w smaku pewnie jeszcze lepszy?

 

Świnka była jedna - to poszedł jeden łeb z uszami bez podgardla, jeden ozór , trochę skórek i kawałek łopatki, a smak - normalny..... swoisty dla salcesonu....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-508895
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z 50l mleka, coś mało

 

Zbieram na gorąco i zaraz idzie w prasę do sera, co pół godziny zwiększam nacisk - po dwóch wychodzi twarda, bezwodna ricotta...   :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-508897
Udostępnij na innych stronach

Dziś trochę zadymiłem, elementy z ostatniego świniaczka, część zostawiłem w kąpieli solnej na przyszły tydzień....  :cool: 

 

 

post-41160-0-94991400-1470430080_thumb.jpg

post-41160-0-22802000-1470430101_thumb.jpg

post-41160-0-89686300-1470430117_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-509195
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziś trochę zadymiłem,

 

 

 Klimatyczne fotki się pojawiły Piotrek  :)

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-509210
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

W sobotę grzybki zbierałem - 40 minut - koźlarz babka, koźlarz czerwony zwany u nas osakiem, prawdziwek  - tylko takie się trafiły na działkach budowlanych na wsi, pomimo że duże, tylko trzy robaczywki...  po obraniu 3,25kg - suszenie i zostało 28 dkg, wydajność 8%. :cool:

 

  post-41160-0-98910800-1471812376_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-29627300-1471812393_thumb.jpg

 

 

No i papryka - sadzonki od Tiera - taki model - Tier - ostre?

Długość 7cm...

 

 

post-41160-0-37138600-1471812420_thumb.jpg

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-511272
Udostępnij na innych stronach

właśnie czy trzeba czekać aż lapną koloru? bo ja też mam trochę zielonych, ciekawe czy pogoda będzie na tyle łaskawa aby zżółkły 

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-511276
Udostępnij na innych stronach

 

 

No i papryka - sadzonki od Tiera - taki model - Tier - ostre
 

 

Takie jeszcze nie wybarwione Jalapeno jest idealne do octu a potem np do pizzy czy na raz do dzioba ... ;) 

Biorąc pod uwagę "inne modele" i ich ostrość to jest tzw "lajcik" a nie żadne wyzwanie ;) 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-511546
Udostępnij na innych stronach

Ser bez nazwy - musiałem przekroić do zapakowania w próżnię - będzie dojrzewał....  dalej  

 

 

post-41160-0-22657500-1472075401_thumb.jpg

 

Oscypki - 50 l mleka = 7 kg oscypków , 2,3kg ricotta

 

 

post-41160-0-04004000-1472075423_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-47396500-1472075440_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-511938
Udostępnij na innych stronach

A dziś czyli wczoraj trochę zadymiłem, na Kujawy rankiem ruszam - mała bibka na siedem par.....  :cool:

post-41160-0-54808700-1472163018_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-512186
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Pomidorki w zeszłym tygodniu pozrywałem... 

 

post-41160-0-12313200-1473716948_thumb.jpg

 

A dziś krakowska była...  :cool:  

 

 

post-41160-0-44005900-1473716968_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-516139
Udostępnij na innych stronach

Zebrałem dziś ponad cztery kilogramy tego owocu do nalewki, mam spirytus 85% - ile dolać wody do litra, by moc była 60 %. 

Czy zalać najpierw spirytusem, czy lepiej cukier na początek. :cool:

post-41160-0-57362400-1473968341_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-516895
Udostępnij na innych stronach

Piotrze najpierw chyba zamrażarka  :) U mnie się mrozi :)


Piotrze jeśli chodzi o % to zrób 300 ml wody i 700 ml -85% - tak mi się wydaje

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/147/#findComment-516899
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.