Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wydrukowałem etykietki na syrop mniszkowy, napełnionych 57 małych flaszek...  przeznaczenie - dla zdrowotności. :)

We wtorek kontrola, kolejny dzień w plecy....   :cool:   

 

Pozostaje tylko....  :cool:  

 

W piątek  jadąc  po pomidorki do folii znalazłem fajną miejscówkę na kolejny zlot, teraz będzie łatwiej....  wręcz prosto z rezerwacją.....   :cool:  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-666343
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Murarki przydomowe zabudowały piętro, dostawiam mieszkanka na parterze. :cool: 

 

 

post-41160-0-83953600-1591558672_thumb.jpg

 

 

Dziś zabutelkowałem marcowe - Warka 88, stała od marca na cichej i doczekała się na finał....  :cool: 

 

post-41160-0-58578300-1591558724_thumb.jpg

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-668563
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dziś zrobiłem sobie wolne od wyrobów, tylko wędzonki zimno wędzone uwędzę...  :cool:

 

Wczoraj nóżkę na imprezkę skleciłem - waga początkowa 12kg -  końcowa 10,40kg, z kością biodrową - zapomniałem wyciąć.  :cool: 

 

post-41160-0-04249100-1594366516_thumb.jpg

 

 

Towaru mam trochę, na dziś i jutro wystarczy, zrobiło się chłodniej - mniej jedzą. :cool: 

 

 

 

post-41160-0-68396400-1594366609_thumb.jpg

 

post-41160-0-75401700-1594366624_thumb.jpg

 

 

Potrzebuję inspiracji na nowe wyroby z indyka i kurczaka....   coś nowego by się przydało zrobić.

Myślę o takiej polędwicy miodowej w osłonce barierowej, ale jak zrobić bez prochów i innych śmieci, by "podcieku" nie było? :cool:  

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-671092
Udostępnij na innych stronach

Ładny zbiór :thumbsup::clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-671095
Udostępnij na innych stronach

 

 

Myślę o takiej polędwicy miodowej w osłonce barierowej,

Napisz coś więcej o tym wyrobie proszę  :)

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-671133
Udostępnij na innych stronach

Chodzi mi o coś takiego jak w linku, tylko bez żadnych chemicznych śmieci i innych E.

:cool:

 

 

https://www.indykpol.pl/oferta/poledwica-miodowa,87.html

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-671207
Udostępnij na innych stronach

coś takiego jak w linku

Patrząc a białko to w wyrobie powinno być ok. 55% mięsa + 6% tłuszczu.

W najlepszym razie jest ok. 40% wody dodanej.

Wodę można stabilizować kolagenem ze skórek oraz skrobią.

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-671216
Udostępnij na innych stronach

Chodzi mi o coś takiego jak w linku, tylko bez żadnych chemicznych śmieci i innych E.

:cool:

 

 

https://www.indykpol.pl/oferta/poledwica-miodowa,87.html

Mam obawy czy bez ,,uszlachetniaczy,, bedzie to mozliwe, biorąc pod uwagę że od producenta mięso wychodzi już pompowane.

Naturę mam zimną ;) a dym robię tylko kiedy potrzeba :clap:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-671230
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

 

 

Na śniadanko

Piękna bestyjka  :thumbsup:  :clap:

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-678517
Udostępnij na innych stronach

Parówkowa - mały kuterek dziś.

 

post-41160-0-46959600-1601555170_thumb.jpg

 

parówki - nadziewam na mokro - info dla Mazowszanki - znacznie lepiej. :cool:

 

post-41160-0-62984100-1601555189_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-679123
Udostępnij na innych stronach

 

 

parówki - nadziewam na mokro ........... - znacznie lepiej.
 

Jak długo moczyłeś tuby?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-679124
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak długo moczyłeś tuby?

 

5 minut - temp. wody pokojowa, czyli do 30 stopni. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-679139
Udostępnij na innych stronach

 

 

5 minut - temp. wody pokojowa, czyli do 30 stopni.

Dziękuję.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-679140
Udostępnij na innych stronach

Polędwiczki wędzone godzinę....  :cool:

 

post-41160-0-74169800-1601636052_thumb.jpg

 

I krakowska z jelenia ...  teraz podsycha...   :cool:

 

post-41160-0-40542600-1601636066_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-679274
Udostępnij na innych stronach

 

 

krakowska z jelenia ...

Zdradzisz recepturę?  :)

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-679276
Udostępnij na innych stronach

Mięso z jelenia -90%

wp.II tłusta 10%

Przyprawy jak do krakowskiej, wykonanie standardowe. :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-679289
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj popołudniem wyskoczyłem po mleko i po ponad półrocznej przerwie serki gołkami zwane zrobiłem plus ricotta. :cool:

 

 

post-41160-0-31659600-1601902135_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-679644
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj pomidorki zerwałem, razem w tym sezonie z folii 160kg, jeszcze trochę będzie. :cool:

 

post-41160-0-29209400-1602165447_thumb.jpg

 

Dziś korzystając z wolnej chwili prototypową kiełbaskę  z fileta indyka zrobiłem. :cool:

 

post-41160-0-31927600-1602165463_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-680045
Udostępnij na innych stronach

Zamówiłem sobie po 100szt butelek do nalewek 100 i 200ml, wczoraj przyjechały:

-100ml - 5643sztuki

-200ml - 5082sztuki

- będzie na jakieś 30-ści lat. :cool:

 

post-41160-0-59157200-1602237893_thumb.jpg

 

kiełbaska chorizo - dojrzewała, podsychała, wczoraj dymek puściłem ...  w wiadomym celu. :cool: 

 

post-41160-0-53883000-1602237917_thumb.jpg

 

Kiełbaska testowa z fileta indyka, muszę jeszcze trochę nad nią popracować.  :cool:

 

post-41160-0-36567800-1602237941_thumb.jpg

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/172/#findComment-680135
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.