pokemon15 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 30 Marca 2011 Rewelacja, pis-ie, jesteś normalnie "parówkowym" specem może czas pomyśleć nad zmiana nicku :wink: jeszcze raz :clap: ale ci zazdroszczę... pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 31 Marca 2011 A ja myślałem ,że parówki inaczej wyglądają.Ładna parówkowa -chyba. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 31 Marca 2011 Ładna parówkowa -chyba. Z tą parówkową to tak jak z polędwicą. Nikt z dzisiejszych konsumentów nie powiedział parówkowa, wszyscy parówki. Jestem coraz bliżej smaku i konsystencji o jakiej myślę. Zmieniam recepturę, podgardle 50% zamieniłem wp.IIkl bardzo tłustą. Zmieniłem temperatury obrabianego mięsa na wyższe, temp. końcowa po kutrowaniu 11stopni. Te zmiany są właściwe, jest coraz lepiej, a organoleptycznej oceny moich parówkowych wariacji można będzie dokonać na zlocie w Kierzbuniu. Foty wieczorem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 31 Marca 2011 a organoleptycznej oceny moich parówkowych wariacji można będzie dokonać na zlocie w Kierzbuniu. Z tego wniosek, że na zlocie w Chłapowie to będzie już prawdziwy :grin: ....... majstersztyk :!: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 31 Marca 2011 Pis ma najładniejszy kolor kiełbas.Kolor krakowskiej wiśniowy,jak malowany.Ciekaw jestem jakim drzewem była wędzona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 31 Marca 2011 Kolor krakowskiej wiśniowy,jak malowany.Ciekaw jestem jakim drzewem była wędzona.To zywiecka w krakowskiej oslonce. :wink: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 31 Marca 2011 nestor napisał/a: Pis ma najładniejszy kolor kiełbas.Kolor krakowskiej wiśniowy,jak malowany.Ciekaw jestem jakim drzewem była wędzona. a może dobry photo .... :grin: a może to przemysłowe osłonki w gotowym kolorze bez wędzenia takie ładne wychodzą :grin: ale nie kolor osłonki jest tu ważny , przekrój kiełbaski pysznyyyy !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 a może dobry photo Nie mam na to czasu, o zdolnościach nie wspomnę. Pis ma najładniejszy kolor kiełbas Prosta wędzarnia i wychodzi czasem. Z tego wniosek, że na zlocie w Chłapowie to będzie już prawdziwy To będzie mutant, mieszanina przepisów i kiełbasa nie wiem jak ją nazwę, ale korzystam z przepisów na parówki, parówkową, serdelki, serdelową. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 ja to mam pecha zawsze widzę nadzianą tylko parówkową surową To masz inaczej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 No a nie mówiłem.Jaka ładna parówkowa :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 No a nie mówiłem.Jaka ładna parówkowa Ciągle robię tą parówkową, a jak zrobić parówki? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 a jak zrobić parówki?Tak samo tylko ........ :rolleyes: ....... załóż blokadę na niektórych ......... oglądających :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 załóż blokadę na niektórych ......... oglądających . Zakładam. :grin: I dziś parówko-serdelki zrobię. Mutant oczywisty. Wędzę dziś zimnym dymkiem salami, pogoda idealna-lekki deszczyk zapewnia dostateczną wilgotność, chłodno i bezwietrznie, to lubię. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 To masz inaczej.witaj krancki takie równo poobkręcane jak w zakładzie :wink: brak podcieku,ładny przekrój, jeden minus produkcji w warunkach domowych to studzenie w jednym garze parówkowej ,źle wpływa to na kolor,można temu zaradzić następnym razem. Ciągle robię tą parówkową, a jak zrobić parówki?z tego samego farszu tylko osłonki inne,dodasz papryki,pieczarek zrobisz pyszną mortadelę, dodasz kawałki piersi kurczaka zrobisz cos na ala szynkową wp-drobiową itp.. jak masz kuter zrobisz i wykorzystasz wszystko co chcesz,pomysłów mam na to multum p.s.czekam na Twego e-maila słonecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 jeden minus produkcji w warunkach domowych to studzenie w jednym garze parówkowej ,źle wpływa to na kolor,można temu zaradzić następnym razem.Mareczku jak...jak... http://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 5kg paróweczek sprawiłem przed chwilą - jutro wędzenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 5kg paróweczek sprawiłem przed chwilą Prawdziwy "parówkowy potwór" z Ciebie :clap: :clap: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Nie chcę być upierdliwy ,ale gdzie te paróweczki :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Nie chcę być upierdliwy ,ale gdzie te paróweczki....... załóż blokadę na niektórych ......... oglądających . :grin: Czytałeś to- blokada założona, nie działa na Ciebie, to w dyby. ale gdzie te paróweczki Nie dało się nadziać maszynką, nadziewarka kaput. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Czytałeś to- blokada założona, nie działa na Ciebie, to w dyby. http://emotikona.pl/emotikony/pic/037.gif A możesz podać skład tych parówek bo u mnie madziewarka działa a i osłonki się znajdą.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A możesz podać skład tych parówek bo u mnie madziewarka działa a i osłonki się znajdą.? Skład podam po zlocie na Warmii, na który to zabiorę słuszną porcję do degustacji i oceny. Może trzeba będzie coś poprawić. Dziś na zlot zrobiłem już metkę, wieczorkiem zrobię żywiecką i parówkową. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A możesz podać skład tych parówek Czyli co ..... :shock: ..... jednak parówki :grin: . wieczorkiem zrobię żywiecką i parówkową . No co Ty - nie bądź taki ... :rolleyes: ... zrób kolegom ............ ..... parówki :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Czyli co ..... ..... jednak parówki . Jak straszą dybami to nic innego nie wypada jak pod presją przyznać rację.http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 To cześć z dzisiejszych wyrobów: wszystko do degustacji na zlocie -parówkowa - trochę przegrzana -metka -żywiecka Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Jutro świniobicie przedświąteczne, będę szukał necówki, chyba dobrze napisałem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-156416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.