Gonzo Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1501 Opublikowano 25 Marca 2013 Przez tę pakowarkę ala-próżniową robię mało wyrobów znaczy rzadziej :grin: pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-277337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1502 Opublikowano 26 Marca 2013 znaczy rzadziej Dokładnie. A tu druga wersja ala-chorizo, przyprawową pikantniejsza, niestety nadziewana maszynką i farsz zmiażdżony. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-277591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1503 Opublikowano 29 Marca 2013 Dziś dzień zadymy, na pierwszy ogień jałowcowa, nie będę pisał, dlaczego każdy kawałek innej wielkości, cel tego działania jest oczywisty. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1504 Opublikowano 29 Marca 2013 Wędzenie zakończone, teraz przechodzę do podpieczenia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1505 Opublikowano 29 Marca 2013 przechodzę do podpieczenia.W jakiej temperaturze i jak długo pieczesz tą piękną jałowcową :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1506 Opublikowano 29 Marca 2013 W jakiej temperaturze i jak długo pieczesz tą piękną jałowcową Dziś 30 minut około 80 stopni. W południe poszła do wędzarni druga zmiana, a w międzyczasie trochę białej nadziałem, farsz zrobiony wczoraj przed północą. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1507 Opublikowano 29 Marca 2013 Wędzenie zakończonepis67, Wygląda mi to na malowanie a nie na wędzenie :lol: :clap: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1508 Opublikowano 29 Marca 2013 Z tej gromadki wędzonek, tylko kawałek polędwicy mój jest, na Święta nie robię wyrobów wiele. Jutro tylko boczek rolowany i finisz. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1509 Opublikowano 30 Marca 2013 Dlaczego ta jałowcowa ma takie wklęśnięcia - bruzdy Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1510 Opublikowano 30 Marca 2013 Prawdopodobnie dostała za dużo ciepełka przy pieczeniu. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1511 Opublikowano 30 Marca 2013 Z tej gromadki wędzonek, tylko kawałek polędwicy mój jest, na Święta nie robię wyrobów wiele. Jutro tylko boczek rolowany i finisz. Niewątpliwie NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWA porcja strawy, dla kogoś kogo na to stać!!! :clap: :clap: :clap: :grin: A i zapomniałem.......... Nie ma to tamto... :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1512 Opublikowano 30 Marca 2013 Dlaczego ta jałowcowa ma takie wklęśnięcia - bruzdy Odpowiem w punktach: - niezbyt ściśle napełnione jelita - dość słabe były - z wędzarni przeniesiona od razu do pomieszczenia o temp. +2 - szok termiczny - brakuje mi na forum wzorca - jak ma wyglądać, może link jakiś do foty? Niewątpliwie NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWA porcja strawy, dla kogoś kogo na to stać!!!Zrezygnowałem z margaryny, nie kupuję żadnych lekarstw, to i stać. A i zapomniałem.......... Nie ma to tamto... Nie ma... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1513 Opublikowano 31 Marca 2013 Rankiem zrobiłem foty wyrobów świątecznych. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1514 Opublikowano 31 Marca 2013 pis67, aż się uśmiechnąłem.. jaka Twoja rodzina musi być szczęśliwa w takie święta gratuluję mistrzowi :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1515 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Dziś nad żar i dym wskoczyło kilka pstrągów. Wieczorem salceson, łeb, podroby, łopatka, skórki - takie mięska już w garze. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1516 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 No i wczorajszy salceson, przeparzyłem mięska, zdarzyło się. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1517 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Oj będzie kara :!: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1518 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 przeparzyłem mięska, zdarzyło się. Nawet mistrzom wpadki się zdarzają , nie ma co kryć . Ale wyrób wygląda smakowicie :thumbsup: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1519 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Jak długo wędziłeś i w jakich temperaturach pstrąga? Wygląda smakowicie.Ja na dziś zaplanowałem 4 dorsze i pare fląder. Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1520 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 i ostatnie 20 minut. 75-80 stopni. Ja ten proces pomijam i muszę stwierdzić ,że pstrąg wędzony bez tego "podpiekania" jest jak dla mnie bardziej soczysty. Jestem tego samego zdania :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1521 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Fota kaszanki, reszta w wędzarni nabiera trwałości. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-281213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1522 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 A na focie kiełbaska podsuszana, którą zrobiłem 2-go lutego. Z mniejszego kawałka zdjąłem bezproblemowo flaczek, bo nie jadam, i nie trzeba siekiery. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-281240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1523 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Fota kaszanki, Mazista jakaś ta "wątrobianka" Czuję, że nie jesteś z niej zadowolony. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-281248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1524 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Małe fotki z wieczornego relaksu... Jutro kosmetyka... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-282309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1525 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Kiełbasa już uwędzona i sparzona. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-282461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.