Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

znaczy rzadziej

Dokładnie. :cool:

 

A tu druga wersja ala-chorizo, przyprawową pikantniejsza, niestety nadziewana maszynką i farsz zmiażdżony. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-277591
Udostępnij na innych stronach

Dziś dzień zadymy, na pierwszy ogień jałowcowa, nie będę pisał, dlaczego każdy kawałek innej wielkości, cel tego działania jest oczywisty. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278116
Udostępnij na innych stronach

przechodzę do podpieczenia.

W jakiej temperaturze i jak długo pieczesz tą piękną jałowcową :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278145
Udostępnij na innych stronach

W jakiej temperaturze i jak długo pieczesz tą piękną jałowcową

Dziś 30 minut około 80 stopni. :cool:

 

W południe poszła do wędzarni druga zmiana, a w międzyczasie trochę białej nadziałem, farsz zrobiony wczoraj przed północą. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278192
Udostępnij na innych stronach

Wędzenie zakończone

pis67,

Wygląda mi to na malowanie a nie na wędzenie :lol:

:clap: :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278214
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

Z tej gromadki wędzonek, tylko kawałek polędwicy mój jest, na Święta nie robię wyrobów wiele.

Jutro tylko boczek rolowany i finisz. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278316
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego ta jałowcowa ma takie wklęśnięcia - bruzdy
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278368
Udostępnij na innych stronach

Z tej gromadki wędzonek, tylko kawałek polędwicy mój jest, na Święta nie robię wyrobów wiele.

Jutro tylko boczek rolowany i finisz. :cool:

Niewątpliwie NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWA porcja strawy,

dla kogoś kogo na to stać!!! :clap: :clap: :clap: :grin:

 

A i zapomniałem..........

Nie ma to tamto... :thumbsup: :clap: :grin:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278437
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego ta jałowcowa ma takie wklęśnięcia - bruzdy

Odpowiem w punktach:

- niezbyt ściśle napełnione jelita - dość słabe były

- z wędzarni przeniesiona od razu do pomieszczenia o temp. +2 - szok termiczny

- brakuje mi na forum wzorca - jak ma wyglądać, może link jakiś do foty?

 

Niewątpliwie NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWA porcja strawy,

dla kogoś kogo na to stać!!!

Zrezygnowałem z margaryny, nie kupuję żadnych lekarstw, to i stać. :cool:

 

A i zapomniałem..........

Nie ma to tamto...

Nie ma... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278495
Udostępnij na innych stronach

pis67, aż się uśmiechnąłem.. jaka Twoja rodzina musi być szczęśliwa w takie święta :) gratuluję mistrzowi :clap: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-278615
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziś nad żar i dym wskoczyło kilka pstrągów. :cool:

Wieczorem salceson, łeb, podroby, łopatka, skórki - takie mięska już w garze. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280454
Udostępnij na innych stronach

Oj będzie kara :!: :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280613
Udostępnij na innych stronach

przeparzyłem mięska, zdarzyło się. :cool:

Nawet mistrzom wpadki się zdarzają , nie ma co kryć . :cool:

Ale wyrób wygląda smakowicie :thumbsup: :clap:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280615
Udostępnij na innych stronach

i ostatnie 20 minut. 75-80 stopni.

Ja ten proces pomijam i muszę stwierdzić ,że pstrąg wędzony bez tego "podpiekania" jest jak dla mnie bardziej soczysty.

Jestem tego samego zdania :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-280929
Udostępnij na innych stronach

A na focie kiełbaska podsuszana, którą zrobiłem 2-go lutego. Z mniejszego kawałka zdjąłem

bezproblemowo flaczek, bo nie jadam, i nie trzeba siekiery. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/61/#findComment-281240
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.