pis67 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1701 Opublikowano 7 Listopada 2013 Dziś po południu serki robiłem, krążek z czarnuszką, taki kształtu ufo z pieprzem i parę oscypków. A i ricotta się ścięła . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-311513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1702 Opublikowano 8 Listopada 2013 Rozkroiłem taką kiełbaskę strychową, brak charakterystycznego dla wyrobów forumowych pierścienia suchości. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-311724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1703 Opublikowano 8 Listopada 2013 Bo była prawidłowa wilgotność. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-311743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1704 Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) To może dziś foty sprzęcików, których często używam do zabawy. Pierwsza to maszynka, pamiętam ją z początku lat 80-tych, od zawsze w rodzinie i cały czas na chodzie, tylko podest zrekonstruowałem na nowo. Mieszarka z reduktorem obrotów, czasem się przydaje. Nadziewarka - używam sporadycznie, ale wczoraj też się przydała. Edytowane 16 Listopada 2013 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-313545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1705 Opublikowano 16 Listopada 2013 A dziś zadyma... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-313562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1706 Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Mam pytanko .Nie odjeżdża Ci ta mieszarka od silnika jeśli nie jest przykręcona do blatu.? Edytowane 16 Listopada 2013 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-313564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1707 Opublikowano 16 Listopada 2013 pis , rzadko spotykana bezstopniowa przekładnia - masz ustawione na stałe , czy zmieniasz czasem. Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-313572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1708 Opublikowano 16 Listopada 2013 Nie odjeżdża Ci ta mieszarka od silnika jeśli nie jest przykręcona do blatu.? Zdarza się, ale rzadko, a stoi na podłodze, motoreduktor waży nieco. rzadko spotykana bezstopniowa przekładnia - masz ustawione na stałe , czy zmieniasz czasem. Poniemiecka, stara, ale działa, czasem zmniejszam lub zwiększam obroty, jak w kombajnie. A dziś jeszcze boczek wędziłem i ser z czarnuszką rozkroiłem, młody ser. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-313657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1709 Opublikowano 17 Listopada 2013 Przekrój krakowskiej, część już wisi na strychu, podeschnie, to się zje. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-313881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1710 Opublikowano 21 Listopada 2013 Wygląda na grubaśną ta krakowska, w jakim fi robiłeś ? Uda się jej ładnie podeschnąć (o przekrój mi chodzi) ? Na zewnątrz nie będzie zbyt sucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-314864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1711 Opublikowano 22 Listopada 2013 w jakim fi robiłeś ? Uda się jej ładnie podeschnąć (o przekrój mi chodzi) ? Na zewnątrz nie będzie zbyt sucha ? Pewnie ma z 10cm, a z podsychaniem nie ma problemu, wiór podskórny to nie moja specjalność. Dziś foty z wędzenia 10:30 początek, tylko 2,5kg kiełbasy wczoraj wieczorkiem nadzianej w osłonki naturalne. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulek Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1712 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zawsze jakoś nie mam weny na zadymianie tak małych ilości...jakoś przy większych bardziej się chyba nawet przykładam! Podziwiam zatem Twój zapał Cytuj Jedź tak, aby Twój Anioł Stróż nadążył za Tobą... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1713 Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) A dziś jeszcze boczek wędziłem i ser z czarnuszką rozkroiłem, młody ser.pis67 podrzucisz przepis na ten ser Edytowane 22 Listopada 2013 przez tubis3 Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1714 Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) jakoś nie mam weny na zadymianie tak małych ilości... Tu nie o wenę chodzi, tylko o to, że wolę świeże i zróżnicowane jedzonko. Dlatego dziś wieczorkiem 2,5kg metki napełnię i 3kg polskiej. A tak po godzinie wędzenia. :cool:Fota druga. Dodano: 22 listopad 2013 - 12:43Niecałe dwie godziny i kiełbasa osuszona, uwędzona i upieczona, jutro konsumpcja. :cool:fota pierwsza Edytowane 22 Listopada 2013 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1715 Opublikowano 23 Listopada 2013 Dziś znów zadyma... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1716 Opublikowano 23 Listopada 2013 No i uwędzone. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1717 Opublikowano 23 Listopada 2013 żeby zdjęcie było w pionie to by się nadawało na pierwszą stronę. :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1718 Opublikowano 23 Listopada 2013 Słusznie prawicie Kolego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1719 Opublikowano 23 Listopada 2013 To zdjęcia mam robić teraz takie fikuśne? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1720 Opublikowano 23 Listopada 2013 A mnie to na FB ni jak nie pasuje Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1721 Opublikowano 23 Listopada 2013 no fakt, na kolana nie powala ... ale, ale, ale ... długość i sztywność krakowskiej robi wrażenie Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1722 Opublikowano 23 Listopada 2013 No długość przednia, a i sztywność też, jak widać na zdjęciu ...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1723 Opublikowano 23 Listopada 2013 długość i sztywność krakowskiej robi wrażenie To może konkursik, co na focie? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1724 Opublikowano 23 Listopada 2013 brawo pysznie to wygląda To może konkursik, co na focie? Ja stawiam na: polską, metkę, pierśnik, kawałek boczku, i ? ( myślę że farsz z polskiej wykorzystałeś i nadziałeś w osłonkę białkową fi 60) . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1725 Opublikowano 24 Listopada 2013 Polędwica sopocka . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/69/#findComment-315547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.