sawca Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Siemanko Jestem już po "organoleptyce" tegoż mięsa. Rodzinka i znajomi powiedzieli że: "jak zwykle bardzo dobre" Tak więc : NIE BÓJCIE SIĘ MIĘSA Z TESCO Od teraz będę kupował tam mięsko i oczywiście czekał na super promocje. Aha, ale słoninę grubą na 4 palce to poszukam na targu. Pozdrawiam Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 to i mięsko będzie lepsze :clap: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VipDelikatesy Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 A mi kilka razy zdarzyło się,że mieso było nieświeże-oczywiście nie zawsze,ale kilka razy i dlatego jest troche uprzedzony i przed zakupem dokładnie ogladam każdy kawalek. Cytuj Ekskluzywne delikatesy Internetowe - www.vipdelikatesy.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1945 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Ja mięso kupuję wyłącznie w Tesco ze względu na częste promocje i jest mi po drodze na działkę za miastem. Wędlin żadnych u nich nie kupuję, są niesmaczne, zwłaszcza po podgrzaniu a tanie kabanosy firmy Hermer, czy jakoś tak, mają skórę jak na byku, której nie da się ani zdjąć ani zjeść. Kiedyś kupiłem zafoliowany, kilkukilogramowy schab, który w domu okazał sie nieświeży. Bez problemu zwrócono mi pieniądze. To mi się zdarzyło tylko raz. [ Dodano: Pią 30 Kwi, 2010 10:30 ] do grzes855. Te kieszonki z Tesco są bardzo smaczne i żona często je przyrządza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeatTechnician Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Ja przyznam szczerzę że kupuję mięso w Auchanie i w Realu dlatego że tam pracują moi znajomi ). Zawsze wiem kiedy jest świeża dostawa i znajomi mi szykują świeży towarek, oczywiście po niskiej cenie .DO wyrobów domowych kupuje mięso w Makro dlatego że często zdarzają się obniżki cen które są bardzo korzystne )pozdrawiam wszystkich . Cytuj Ludzie sukcesu doskonale wiedzą, czego chcą. Ma to związek z klarownością ich myślowych wizerunków. Ludzie, którzy nie osiągają sukcesów są niepewni, co chcą osiągnąć i kim chcą być. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazurzak Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 DO wyrobów domowych kupuje mięso w Makro dlatego że często zdarzają się obniżki cen które są bardzo korzystne Mi też zdarza się kupować w makro i właśnie te ostatnie obniżki trochę mnie niepokoją :???: Np. schab b/k dziś widziałem w trzech cenach: Sokołów i Morliny po 17-18PLN i promocyjną na niekrajowy (niemiecki chyba ) po 11 z groszem. Wszystkie pakowane vacu... Z racji tego że na polędwicową jest największe zapotrzebowanie w domu to rad nie rad kupuję schab co jakiś czas. I gotów byłem kupić ten z promocji ale gdy wziąłem go w rękę (ok. 3,5kg) tak w 1/5 długości to aby nie wyśliznął mi się musiałem go mocniej ścisnać. W miejscu gdzie ścisnąłem mięso rozlazło się tak że palce mi sie spotkały W przypadku Sokołowa tego problemu nie było. Mięso się ścisnęło ale nie rozlazło więc je wziąłem ... Cytuj Mazurzak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeatTechnician Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 I Tu masz słuszną rację, czasami lepiej zapłacić większą cenę za konkretny polski towarek.Schab z Niemczech jest ładny z wyglądu ale naprawdę twardy. Jest to spowodowane tym że u naszych zachodnich sąsiadów zwierzęta są karmione różnymi "sterydami" aby zwierzęta szybko przybierały na masie. Coraz więcej polskich zakładów wybiera właśnie import surowców mięsnych z zachodu ze względu na cenę oraz małą zawartość tłuszczu. Cytuj Ludzie sukcesu doskonale wiedzą, czego chcą. Ma to związek z klarownością ich myślowych wizerunków. Ludzie, którzy nie osiągają sukcesów są niepewni, co chcą osiągnąć i kim chcą być. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Schab z Niemczech jest ładny z wyglądu ale naprawdę twardy. Jest to spowodowane tym że u naszych zachodnich sąsiadów zwierzęta są karmione różnymi "sterydami" aby zwierzęta szybko przybierały na masiewypisujesz glupoty, swinie w Niemczech sa tak samo karmione jak w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeatTechnician Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgadzam się że w Polsce świnie też są karmione różnymi dodatkami. Mam bardzo wielu technologów w którzy pracują na zachodzie i bardzo dobrze znają branżę mięsna od A-Z. Uwierz mi że w Niemczech są bardziej stosowane różnego rodzaju dodatki . Prosty przykład Polski schab 18zl/kg , niemiecki 11 z/kg, gdzieś musi być haczyk i musi to się opłacać firmą zachodnim (koszty transportu i oczywiście mieć zysk)Jeśli takich rzeczy nie wiesz to jesteś amatorem przetwórstwa mięsnego. Cytuj Ludzie sukcesu doskonale wiedzą, czego chcą. Ma to związek z klarownością ich myślowych wizerunków. Ludzie, którzy nie osiągają sukcesów są niepewni, co chcą osiągnąć i kim chcą być. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 1 Maja 2010 No widzisz yogi, i po co Ci to było?Coraz więcej megalomanów na forum ! Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 1 Maja 2010 DO wyrobów domowych kupuje mięso w Makro dlatego że często zdarzają się obniżki cenJuż o tym pisałam na forum ale powtórzę: mięsa oferowane w Makro zawierają często ( :!: ) wypełniacze. Można o tym przeczytać na etykiecie produktu. Oprócz mięsa wieprzowego wymienia się "białko wieprzowe", sól i inne dodatki. Co mieści się w pojęciu "białko wieprzowe" możemy sobie dośpiewać :devil: . Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeatTechnician Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 1 Maja 2010 Wiesz co nie czytałem wszystkich postów, ale dziękuję użytkownikowi EAnna za informacje. W takim razie muszę koniecznie zmienić dostawcę surowca.Pozdro 4 @LL Cytuj Ludzie sukcesu doskonale wiedzą, czego chcą. Ma to związek z klarownością ich myślowych wizerunków. Ludzie, którzy nie osiągają sukcesów są niepewni, co chcą osiągnąć i kim chcą być. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeJot Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 1 Maja 2010 Swoje pierwsze wyroby szynkowarowe robiłem na mięsie z Tesco i wszystko wyszło rewelacyjnie. Kupowałem szynkę, karkówkę i oddzielone od kości mięso z podudzia kurczaka.Złego słowa nie mogę powiedzieć. Cytuj stopazwrotu.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 1 Maja 2010 No widzisz yogi, i po co Ci to było? Coraz więcej megalomanów na forum ! Pozdrawiam.Tak PePe, jeszcze jeden "znawca" niemieckiego i polskiego rynku hodowli swin sie znalazl, informacje ma z pierwszej reki jak pisze :lol: :lol: :lol: @MeatTechnician Jesli znasz niemiecki to sobie tutaj np. poczytaj na temat hormonow http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,204162,00.html a takze daj poczytac Twoim znajomym technologom z zachodu zeby glupot nie opowiadali. Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 2 Maja 2010 Prosty przykład Polski schab 18zl/kg , niemiecki 11 z/kg, gdzieś musi być haczyk i musi to się opłacać firmą zachodnim (koszty transportu i oczywiście mieć zysk)Jeśli takich rzeczy nie wiesz to jesteś amatorem przetwórstwa mięsnego.Skoro nie znasz prawdziwego powodu różnic cen, to nie wyciągaj wniosków na podstawie złych założeń. Cena detaliczna w sklepie nie ma nic wspólnego z karmieniem czy hormonami – w tym przypadku!!. Może jeszcze napiszesz że świnie w Niemczech na skutek hormonów mają 3 schaby i dlatego są tańsze? I tak jak pisał YOGI, nie piszcie bzdur, tylko po to żeby wywołać jakąś nową bzdurną sensacje. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-110443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Witajcie :wink: Zrobiłem polędwicę łososiową z mięska zakupionego w Tesco-Łódź (dzień przede mną kupował Kempes :wink: )a wcześniej Sawca, i muszę przyznać że efekt jest bdb.Szkoda że nie mają szynek ze skórą i tłuszczykiem :sad: pozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-113585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Szkoda że nie mają szynek ze skórą i tłuszczykiem Właśnie sam tego szukam w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-113587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Czasem się trafiają ale rzadko, prędzej w makro trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-113588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 1 Czerwca 2010 W Selgrosie są całe "kity" ze skórą i kością.Trochę dużo. ? :question: :thumbsup: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-113603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgadzam się że w Polsce świnie też są karmione różnymi dodatkami. Mam bardzo wielu technologów w którzy pracują na zachodzie i bardzo dobrze znają branżę mięsna od A-Z. Uwierz mi że w Niemczech są bardziej stosowane różnego rodzaju dodatki . Prosty przykład Polski schab 18zl/kg , niemiecki 11 z/kg, gdzieś musi być haczyk i musi to się opłacać firmą zachodnim (koszty transportu i oczywiście mieć zysk)Jeśli takich rzeczy nie wiesz to jesteś amatorem przetwórstwa mięsnego. Witam! Kolego znawco!!! Weź sobie zrób kalkulację cenową po odjęciu od 1 kg schabu importowanego 30%-owego nastrzyku i porównaj to wtedy z ceną polskiego mięsa :clap: Pozdro :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-113605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witajcie :wink: Trawiony ciekawością i nieufnością ( brak wyraźnej deklaracji co do pochodzenia mięsa)zapytałem w Tesco czy schab po 11 zł. jest niemiecki?Niestety jest. pozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-115362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgadzam się że w Polsce świnie też są karmione różnymi dodatkami. Mam bardzo wielu technologów w którzy pracują na zachodzie i bardzo dobrze znają branżę mięsna od A-Z. Uwierz mi że w Niemczech są bardziej stosowane różnego rodzaju dodatki . Prosty przykład Polski schab 18zl/kg , niemiecki 11 z/kg, gdzieś musi być haczyk i musi to się opłacać firmą zachodnim (koszty transportu i oczywiście mieć zysk)Jeśli takich rzeczy nie wiesz to jesteś amatorem przetwórstwa mięsnego. Witam! Kolego znawco!!! Weź sobie zrób kalkulację cenową po odjęciu od 1 kg schabu importowanego 30%-owego nastrzyku i porównaj to wtedy z ceną polskiego mięsa :clap: Pozdro :grin: Polski schab ma to do siebie ze jest znacznie droższyod importowanego a nastrzyku ma tyle samo albo i wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-115363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witajcie :wink: Trawiony ciekawością i nieufnością ( brak wyraźnej deklaracji co do pochodzenia mięsa) zapytałem w Tesco czy schab po 11 zł. jest niemiecki? Niestety jest. pozdrawiamCiekawe którego to niemca obskubali, he,he :lol: Geronimo, nie wiem czy możesz tak bez klasy te mięska porównywać. np. cena tucznika kl. P to 3.90 zł a kl. S to max 6.20zł :rolleyes: Pozdrawiam PS ceny surowca w UE http://www.schweine.net/euschweinepreise_stabile_notierungen_in_europ_1.html Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-115367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Po takich też może się dłuuuuuugggoooooo odbijać :grin: ps Jakiekolwiek podobieństwo zupełnie przypadkowe, ale kto widział gazetkę ten wie . Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-119608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Wędliny domowe,fajnie się podpieli pod stronkę :rolleyes: :grin: :grin: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/4/#findComment-119609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.