demon_ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Reklama na całą Polskę :lol: Tylko coś lepszego mogli dać , a nie zwykłą "polędwicę" [ Dodano: Pon 09 Sie, 2010 20:37 ] Witajcie :wink: Zrobiłem polędwicę łososiową z mięska zakupionego w Tesco-Łódź (dzień przede mną kupował Kempes :wink: )a wcześniej Sawca, i muszę przyznać że efekt jest bdb. Szkoda że nie mają szynek ze skórą i tłuszczykiem :sad: pozdrawiamJeżeli chodzi o mięso z Tesco , przejechałem się już 3 razy i wystarczy. Łopatka i szynka luz , po prostu woda , brak jakiejkolwiek kleistości. Kiełbasy zrobione i do kosza. Inna sprawa z kulkami ( szynka ) pakowanymi , nie było źle. Schabu nie kupiłem bo wyciek już wskazywał na soczysty nastrzyk :grin: Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Polędwica drobiowa, ha ha tylko 1gr tańsza małym druczkiem :clap: :clap: :clap: Powinno być jeszcze napisane: spożyć na miejscu, po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględniamy!!! Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Mam też kiepską reklamę dla polskich wyrobów :shock: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Mam też kiepską reklamę dla polskich wyrobów Obrazek :shock: A co w niej kiepskiego, wszystko w normie ale nie PN :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ehhh jadłem tą "szynkę" o konsystencji badziewnej mielonki :???: Dziwię się, że Sokołów wybrał tak niską półkę konserw... Szkoda, ze w naszym kraju nie ma obowiązku stosowania polskich norm , czy określonych minimalnych parametrów składu dla produktów o klasycznych nazwach typu pol. sopocka , k. podwawelska , śląska, krakowska sucha itpJak chcą produkować wyrób sopocko - podobny na wydajności w produkcie gotowym 170% , czy kiełbasę z zawartością 30% mięsa ...niech produkują .....byle nie stosowali nazw "polędwica sopocka" czy "k. podwawelska" ....Myślę, że sam fakt dynamicznego powiększania się szacownego grona zadymiaczy :devil: jest również pewnego rodzaju protestem wobec smutnego zjawiska widocznego gołym okiem na stoiskach mięsnych naszych sklepów.... :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtJoker Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jest takie ormiańskie powiedzienie: "Tanie mięso nie ma smaku". Troche prawdy w tym jest... Cytuj ArtJoker.pl - strony i sklepy www Czego żądać od wołu jak nie sztuki mięsa. — Stanisław Brzozowski Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela. — Carlos Ruíz Zafón Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jest takie ormiańskie powiedzienie: "Tanie mięso nie ma smaku".Mój dziadziuś mówił: "Za psie pieniądze kupuje się psie mięso". Ale nie wiem co o tym sądzić... Polędwica wędzona pod powałą złapała pleśń. Taka zielono-szara pleśń w miejscach, gdzie kawałki stykały się. Zeskrobałem, i już 4 godziny gotuję na lekkim ogniu. Jak sądzicie, czy mogę je jeść?. :question: Te upierdliwe upały, a kiełbasie nic, jest w porządku. Wnuki mają na nią sposób, łamią dokładnie tyle, ile w rękę im się zmieści. Ściągać kijem kiełbasę z drążka to najmłodszy już dawno potrafi. :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 No tak to jest w lecie! Sądzę,że to tylko taki nalot powierzchniowy,więc w takich przypadkach- szoruję lub okrawam -w kosteczkę i do bigosu ! Jeszcze żyję :lol: POZDRAWAM! PS. Czy nie będzie sucha po tak długim gotowaniu :shock: :question: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 takie "odnowy biologiczne" dość powszechnie stosowane są w sklepach..... :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Tak ! Niestety mialam okazję pracować w mięsnym :tongue: To jeszcze było 'nic', pamiętam jak moczyły 'zieloną' golonkę w zostworze wody z solą :shock: Nie odwiedzam już tego sklepu, ale czy w innych nie postępują tak samo :question: Pewności nie mam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 ale czy w innych nie postępują tak samo :question: Pewności nie mam! ....czasem może lepiej nie wiedzieć, a najlepiej samemu zadymiać :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ha! Pewnego dnia przyszla dociekliwa klientka,która zapytała o 'kiełbasę'wiszącą na ostatnim haku. Jej ciekawość mnie nie zdziwiła,bo towar był centralnie zapleśniały :shock: Ekspedientka powiedziała,że ''wypociła sól'',a pani na to-''więc proszę ukroić plasterek i skosztować''... Pani Krysia za ladą była 'purpurowa' :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 że ''wypociła sól''http://uwaga.onet.pl/13270,news,,odswiezanie_wedlin_w_sklepie,reportaz.html http://www.newsweek.pl/artykuly/jest-wyrok-za-odswiezanie-kielbasy,49962,30090,1 :shock: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kociamberek Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 14 Września 2013 co sądzicie o zakupie mięsa w kauflandzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 14 Września 2013 co sądzicie o zakupie mięsa w kauflandzie ?Poczytaj sobie tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=355622&sid=f688681de8e2f76ae65ba8c6471f5b04#355622 Jedynie pewne mięso to z domowego gospodarczego uboju, od znanego Tobie rolnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kociamberek Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 14 Września 2013 od znanego Tobie rolnikakiedyś sami chowaliśmy świnię i to było mięso (to były czasy) niestety czasy się zmieniły i hodowla jednego świniaka jest nieopłacalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 14 Września 2013 niestety czasy się zmieniły i hodowla jednego świniaka jest nieopłacalnaAle przecież nie da się wszystkiego podciągać pod opłacalność, a jeżeli chodzi o nasze domowe wyroby, dla siebie i najbliższych, to już całkowite nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakoszek Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 14 Września 2013 Sąsiadka jak robiła miesiąc w barze to wszystkich przestrzegała żeby tam nie jadać. Bar po 2 latach i tak zamknęli a na początku było pełno ludzi.Uważam że w sklepach mięsnych obok ceny powinna być informacja o datach produkcji i przydatności do spożycia wędlin. Wyroby pakowane jak im się skończył termin są otwierane i sprzedawane na wagę. Żywność jest coraz więcej opodatkowana co zmniejsza zyski producentów i rodzi spekulacje.Pamiętam czasy jak można było zanieść jajka do geesowskiego sklepu i sprzedać na wagę bez żadnych rachunków to samo było z ziemniakami z działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 14 Września 2013 Nie jestem autorytetem w tej dziedzinie ale wiem jedno przy karmieniu świń jeżeli jej nie dodasz tzw paszy do jedzenia to lipa odchów trwa około pół roku taka świnia chowana na naturalnych paszach rośnie o wiele dłużej i co za tym idzie cena za kilogram to nie 4 zeta . Ale przecież nie da się wszystkiego podciągać pod opłacalność, a jeżeli chodzi o nasze domowe wyroby, dla siebie i najbliższych, to już całkowite nieporozumienie.Pod opłacalność to tak ale pod zasobność portfela przeciętnego polaka trzeba niestety i stąd idziemy kupować do Kauflanda i do innych tego typu marketów. kiedyś sami chowaliśmy świnię i to było mięso (to były czasy) niestety czasy się zmieniły i hodowla jednego świniaka jest nieopłacalnaA wyobrażasz to sobie teraz? :rolleyes: ,przecież by Cię zakrakali a od różnych kontroli i wizyt takich tam nawiedzonych to byś się nie odpędził :devil: Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 14 Września 2013 Uważam że w sklepach mięsnych obok ceny powinna być informacja o datach produkcji i przydatności do spożycia wędlin.Powinna być również informacja, że mamy do czynienia ze świeżym mięsem, ale już przetworzonym poprzez nastrzyk. Jest to obowiązkowe, jednak nie przestrzegane przez sklepy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 14 Września 2013 ...Ale przecież nie da się wszystkiego podciągać pod opłacalność, a jeżeli chodzi o nasze domowe wyroby, dla siebie i najbliższych, to już całkowite nieporozumienie... :clap: :clap: :clap: Jarosław ma RACJE!!! :clap: :clap: :clap: Jeśli chodzi o NAJWYŻSZĄ jakość, to dzisiaj bez problemu jest to osiągalne i dla biedoty i dla BOGATYCH! To jest tylko sprawa ROZUMU! :tongue: :grin: My na forum DOSKONALE jednak znamy, jakie priorytety ma "narut". :wink: :grin: BTW Dużo ludzi wnioski wyciąga wtedy, kiedy już jest STANOWCZO "pozamiatane". Zobaczcie Kochani SiB jak reagują na uwagi, "wiodący" przedstawiciele frakcji "rupta co chceta". :tongue: :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kociamberek Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 14 Września 2013 A wyobrażasz to sobie teraz? :rolleyes: ,przecież by Cię zakrakali a od różnych kontroli i wizyt takich tam nawiedzonych to byś się nie odpędził :devil: Pozdrawiamno właśnie nie wyobrażam sobie tego, ale pomijając już kontrole to podliczając koszt zakupu prosiaka uprawy ziemniakow zboża gazu energii to kg mięsa kosztował by ??? dużo za dużo, ale do tego właśnie zostało to sprowadzone celowo żeby zmusić społeczeństwo do zaopatrywania się w marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 14 Września 2013 Przy mojej trzy osobowej rodzinie i ilości odpadów które świnka by zjadła, to spokojnie jedną bym uchował z niewielkim nakładem dokupowanej paszy.Niestety nie mam gdzie zwierzątka trzymać, a gorsze to to, że zabić bym jej nie dał. :devil: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 15 Września 2013 niestety czasy się zmieniły i hodowla jednego świniaka jest nieopłacalnaAle przecież nie da się wszystkiego podciągać pod opłacalność, a jeżeli chodzi o nasze domowe wyroby, dla siebie i najbliższych, to już całkowite nieporozumienie.I o to właśnie chodzi. Jaki jest sens własnej produkcji wyrobów bez konserwantów, glutaminianu, fosforanów i innych takich skoro kupujemy mięso już skażone wszelakim syfem i do tego ze zwierząt karmionych padliną? Opłacalność to nie kwestia kosztów, to kwestia zdrowia. Ja już znalazłem źródło nieskażonego (choć drogiego) mięsa. Ponadto skłaniam się ku wykorzystaniu mięsa z kaczek i gęsi (z uboju gospodarczego) do wykorzystania przy produkcji własnych wyrobów. Już nigdy nie kupię mięsa ze sklepu czy ubojni bo mój czas i trud poświęcony na produkcję nie ma racjonalnego potwierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 15 Września 2013 ...Już nigdy nie kupię mięsa ze sklepu czy ubojni bo mój czas i trud poświęcony na produkcję nie ma racjonalnego potwierdzenia...Moim zdaniem to jest POWAŻNE i ODPOWIEDZIALNE podejście do problemu. :clap: :clap: :clap: To można robić stosunkowo niskim kosztem tylko CHCIEĆ należy i to ŚWIADOMIE. BTW Najbardziej mnie jednak PRZERAŻAJĄ poczynania "ludzi", którzy mają KASĘ, ale akurat na ZDROWIU oszczędzają. :shock: :shock: :shock: Jaka to jest TOTALNA GŁUPOTA rodem z ......... nie podam tego słowa ze względu na "polityczną poprawność". . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.