Zbój Madej Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Lipca 2010 specjalista się odezwał :lol: , ale już nawrócony na dobrą drogę i teraz MISTRZ :clap:To dzięki temu, że w odpowiednim czasie trafiłem w odpowiednie miejsce :smile: :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-118600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruha0 Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Lipca 2010 Ja dla lepszego a raczej ciemniejszego koloru dodaję zrębki bukowe.Ciemne wędzonki zrobić dla mnie nie problem :rolleyes: :grin: A jak uzyskujesz ciemny kolor wędzonek ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-118678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Lipca 2010 A jak uzyskujesz ciemny kolor wędzonek ? Ja dodaję zrębki bukowe, wędzę bukowymi. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-118682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Lipca 2010 A jak uzyskujesz ciemny kolor wędzonek ?Wędziło się gęstym gorącym dymem w dość wysokiej temp. ciut dłużej niż jest zalecane, ALE JUŻ nie polecam tej metody , lepiej trzymać się zalecanych temp wędzenia np. jak tu http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1178&page=3 :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-118685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruha0 Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Listopada 2010 Wędzone nie parzone. A w Sobotę szyneczki,balerony , polędwica , boczek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-133547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Listopada 2010 Wędzone nie parzonei wysuszone .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-133557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruha0 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 27 Listopada 2010 Lodówka zaopatrzona po wczorajszym wędzeniu Boczek Schabik Baleronik Szyneczka z tłuszczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-134004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 27 Listopada 2010 Wyglądają bardzo apetycznie gratuluje. :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-134005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruha0 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 27 Listopada 2010 Wyglądają bardzo apetycznie gratuluje. :thumbsup: :clap: I smakują wybornie . Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-134010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 27 Listopada 2010 :clap: Tyle , że powinieneś 'nr 1' nazwać '' Boczuś'' :grin: Ot taka już ze mnie złośnica :devil: bo nie przepadam za zdrobnieniami, ale szczerze podziwiam Twoje wyroby !!! Myślę , że się nie obrazisz :???: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-134015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruha0 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 27 Listopada 2010 :clap: Tyle , że powinieneś 'nr 1' nazwać '' Boczuś'' :grin: Ot taka już ze mnie złośnica :devil: bo nie przepadam za zdrobnieniami, ale szczerze podziwiam Twoje wyroby !!! Myślę , że się nie obrazisz :???: Pozdrawiam! Oczywiście że się nie obrażę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-134030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Mój pierwszy wyrób kiełbaski,myślę że jak na amatora nie wyszło mi źle ale to moje zdanie :smile: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5179d8b36970bf70.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d90f22031f2977b.html Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Smakowicie wyglądają te kiełbaski.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Jak to pierwszy raz to gratuluję , tylko mała uwaga, kiełbaski w wędzarni stykały się ze sobą dlatego są miejsca niedowędzone. No i dobrze jest przekładać kije w wędzarni, ja to robię średnio co pół godziny. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 7 Stycznia 2011 myślę że jak na amatora nie wyszło mi źle ale to moje zdanie Moje również... , a PePe dobrze radzi. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Kiełbaski wędziłam z mężem pierwszy raz.Dziękuję bardzo za rady przydadzą się przy następnym wędzeniu.Człowiek uczy się na błędach i w tym przypadku tak jest u mnie.Pozdrawiam. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Mój pierwszy wyrób kiełbaskiGratulację, smakowicie wyglądaję te kiełbaski :thumbsup: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruha0 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Super wyglądają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 7 Stycznia 2011 To na pewno pierwszy raz ? :clap: Gratulacje :clap: Pozdrawiam. Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Piękne , a ja taki głodny a do domu daleko Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 7 Stycznia 2011 To na pewno pierwszy raz ? :clap: Gratulacje :clap: Pozdrawiam. Tak pierwszy raz.Do tej pory wędziliśmy tylko boczek i szynkę. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Mój pierwszy wyrób kiełbaski,myślę że jak na amatora nie wyszło mi źle ale to moje zdanie No bardzo ładne prawie jak zawodowiec. :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Mój pierwszy wyrób kiełbaski,myślę że jak na amatora nie wyszło mi źle ale to moje zdanie :smile: Anulka :grin: . Kiełbaska super. A koledzy dobrze radzą . :clap: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-140734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruha0 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 20 Stycznia 2011 A to wyroby na jutro dzień urlopy trzeba to wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-142645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Gruha, ladny boczek rolowany pytanko, dajesz farsz do srodka, i czy po uwedzeniu i parzeniu sie nie rozpada ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4366-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-142661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.