andrzej k Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 28 Listopada 2012 Ta tłuściutka już w wędzarni :grin: . :clap: :clap: Radku szkoda że nie na moim talerzu . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-252912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 28 Listopada 2012 Radek fajne masz te osłonki do szynkowej z nadrukiem gdzie kupujesz?? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-252924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 28 Listopada 2012 Radek domownicy to z Tobą mają dobrze robisz prawie wszystko :grin: :wink: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-252933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 28 Listopada 2012 Może dane mi będzie dokonać degustacji :lol: oby choć kawałeczek do naszego przyjazdu dotrwał. Elu :grin: , spoko :wink: . Ja sie dopiero rozpędzam :grin: A ja to wybredny nie jestem, zjem i tłustą i chudą -Byle by była swojska i smacznaMirek :grin: . Ja mam tak samo :grin: Radku szkoda że nie na moim talerzu . Andrzejku będzie, będzie :wink: Wosiu :grin: Ja z domownikami, też nie mam kiepsko :grin: Karolku :grin: Te osłonki mam ze sklepiku Miro [ Dodano: Sro 28 Lis, 2012 18:10 ] Prosto z wędzarni. Teraz już jest sparzona i odpoczywa na kijach. Pewnie jakiś kawałek do jutra nie dotrwa :grin: :wink: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-252951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 28 Listopada 2012 Radek., dziękuję za pomoc piękna kiełbaska :thumbsup: :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-252954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 30 Listopada 2012 Kiełbasa cienka już zniknęła w Hani przechowalni, ale część została do spożycia " na miejscu " :grin: . I wczorajsza moja szynkowa :grin: . Już można jeść :grin: [ Dodano: Pią 30 Lis, 2012 08:46 ] Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 30 Listopada 2012 Kurde Radek jak w markecie poukładane tylko metki ponaklejać i ..... :grin:Brawo Radku :clap: :clap: :clap: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 30 Listopada 2012 :clap: :clap: Jak długo można przechowywać tak zapakowane wędlinki ? Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 30 Listopada 2012 I wczorajsza moja szynkowa :grin: . Radek jak Ty to pakujesz?, jeżeli można zapytać? Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 30 Listopada 2012 I wczorajsza moja szynkowa :grin: . ... :shock: ... Ja poproszę ''na ten tychmiast '' :grin: :wink: :lol: Od A do Z opisać proces produkcji tej szynkowej... :grin: :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 30 Listopada 2012 Kiełbasa cienka już zniknęła w Hani przechowalni, ale część została do spożycia " na miejscu " :grin: . Radku , ściskam Twoją łapę :lol: i już . :clap: Pozdrawiam Ciebie i Hanię również :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja poproszę ''na ten tychmiast '' :grin: :wink: :lol: Od A do Z opisać proces produkcji tej szynkowej... :grin: :clap: :thumbsup: :clap: Einshel :grin: , uwaga nadaję :wink: Moja kiełbasa szynkowa : To jest ten przepis http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1221-kielbasa-szynkowa-szczepana lekko przeze mnie zmodyfikowany, o ilość i skład przypraw. 1. Peklosól 18g/kg 2. Pieprz 1g/kg 3. Cukier 1g/kg 4. Gałka muszkatołowa 1g/kg 5. Bazylia 0,5g/kg 6. Kolendra (tłuczona w moździerzu) 1g/kg Ja miałem taki skład : I (z szynki) - 4,30 kg III (golonka) – 1,80 Reszta wg przepisu powyżej. Ja parzę na termometr, ale można przyjąć 10 min. na cm średnicy osłonki. Wędziłem 3,5 h w temp. Około 55*C. Taka szynkowa jest naprawdę baaardzo smaczna . Jak długo można przechowywać tak zapakowane wędlinki ?Zapakowane próżniowo i zamrożone na pewno wytrzymają kilka miesięcy. Radek jak Ty to pakujesz?, jeżeli można zapytać? Pakuje Hania :grin: Dorwała się do pakowarki i pakuje wszystko jak leci :grin: Dziękuję Paniom :grin: , dziękuję Panom :grin: , za miłe slowa :grin: . To jest dobry "napęd" do roboty :grin: . W przyszłym tygodniu kolejne kiełbaski :grin: :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 30 Listopada 2012 Radek a jaką pakowarką dysponujesz i skąd bierzesz woreczki do pakowania.Może już gdzieś się tym chwaliłeś ale ja nie załapałem. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Radek a jaką pakowarką dysponujesz i skąd bierzesz woreczki do pakowania.Może już gdzieś się tym chwaliłeś ale ja nie załapałem. Wosiu, ja kupiłem taką http://allegro.pl/prozniowa-zgrzewarka-do-folii-profi-cook-vk-1015-i2824435660.html i od tego sprzedawcy. Było sporo o tych pakowarkach i same pozytywne oceny, to nie kombinowałem, tylko wybrałem tą. Woreczki w firmie PAK z Torunia. Są dużo tańsze od tych z Allegro. Chwalić to się nie chwaliłem :wink: . Po cichu zrobiłem sobie wcześniej Gwiazdkę :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Dobra rzecz i przydatna szkoda że ja u Mikołaja zamówiłem siekierę łupiącą Fiskarsa, ale tak sobie myślę że jak byłem bardzo grzeczny to może przyjdzie dwa razy :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Dobra rzecz i przydatna szkoda że ja u Mikołaja zamówiłem siekierę łupiącą Fiskarsa, ale tak sobie myślę że jak byłem bardzo grzeczny to może przyjdzie dwa razy :grin:Wosiu Ty i grzeczny,może zapytamy IFcię...Zapraszam do działu dowcipy ,znajdziesz tam dowcip o Mikołaju :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 1 Grudnia 2012 u Mikołaja zamówiłem siekierę łupiącą Fiskarsa Jest to sprzęt, który sam robi za Ciebie. 5. Bazylia 0,5g/kg To mi nie pasuje - do szynkowej. Ale i tak ta tłuściutka kiełbaska jest Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Radek. napisał/a: 5. Bazylia 0,5g/kg To mi nie pasuje - do szynkowej. Noo... Taka trochę w ciapki jest :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzisiaj jałowcowa :grin: . Teraz jest już wyjęta z wędzarni i wisi na kiju. Jutro będzie można jeść :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzisiaj jałowcowa :grin: . Teraz jest już wyjęta z wędzarni i wisi na kiju. Perfekcyjne wykończenie wędlin.. :shock: nigdy mi nie wychodziło flokowanie.. :wink: Radku.. wędlina wygląda wyśmienicie.. jak malowana ... :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzisiaj jałowcowa :grin: . Radku :clap: , a spróbuj tylko na Zlot nie zrobić takiej kiełbaski . :grin: :lol: Jak nie zrobisz to ja nie będę spał :tongue: :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzisiaj jałowcowa :grin:Tośmy się nadymili dziś Radziu :grin: moja jałowcowa już zamrażarce, wcześniej wędzona a spróbuj tylko na Zlot nie zrobić takiej kiełbaski . :grin: :lol: Jak nie zrobisz to ja nie będę spał :tongue: :grin: :lol: :rolleyes: z mojego skromnego doświadczenia zlotowego to na zlotach nie ma spania, jeno krótka drzemka coby różniastych atrakcji nie przegapić :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Radek., Ksiądz mówi że piękne Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Radku :clap: , a spróbuj tylko na Zlot nie zrobić takiej kiełbaski . :grin: :lol: Jak nie zrobisz to ja nie będę spał :tongue: :grin: :lol: Andrzejku :D Tośmy się nadymili dziś Radziu :grin: moja jałowcowa już zamrażarce, wcześniej wędzona Zbójaszku . Hania marudziła "kiedy jałowcowa, kiedy jałowcowa" Nie bylo wyjścia . Teraz się dopytuje kiedy będzie można jeść. Zawsze wtedy odpowiadam, że dopiero aż ja powiem :grin: Radek., Ksiądz mówi że piękne Karol Pozdrów księdza :D Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jałowcowa już sobie podsycha :grin: . Dwa dni temu zrobiłem żywiecką i kiełbasę w jelicie wołowym. Już można jeść Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/20/#findComment-253971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.