wosiu Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Radek po co Ci tyle dobroci jak i tak koniec świata będzie :grin: Wyroby extra :clap: :clap: :clap: mam nadzieję że na marca też coś ukręcisz :wink: żeby było czym popchnąć :lol: :wink: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-253980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Radek po co Ci tyle dobroci jak i tak koniec świata będzie :grin: Wyroby extra :clap: :clap: :clap: mam nadzieję że na marca też coś ukręcisz :wink: żeby było czym popchnąć :lol: :wink: No a jak koniec świata będzie odwołany :question: :grin: :wink: Na marzec coś skręcę, zawiążę i wycisnę :wink: . Z drugiej strony człek nie samym mięskiem żyje :grin: :wink: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-253989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Z drugiej strony człek nie samym mięskiem żyje . O to drugie to zadbam ja :wink: :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-253991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 4 Grudnia 2012 O to drugie to zadbam ja :wink: :grin: :thumbsup: :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-253992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Jałowcowa, drugie wędzenie :grin: . Tak wygląda po 4h :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Jałowcowa, drugie wędzenie :grin:Radziu, kolejne wędzenia jałowcowej to robisz zimne czy ciepłe Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Radziu, kolejne wędzenia jałowcowej to robisz zimne czy ciepłe Zbójaszku, zimne. W wędzarni mam 20*C. Będę jeszcze wędził kilka godzin, ale nie tyle co podają różne przepisy :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zbójaszku, zimne. W wędzarni mam 20*C.No to masz fajnie, na dworze stoi u mnie w spiżarni tylko na ciepło, dwa dni po kilka godz. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Teraz na zewnątrz jest -2*C, i chodzi tylko dymogenerator :grin: . Znaczy się, że dobrze dociepliłem sprzęt :wink: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Jałowcowa, drugie wędzenie :grin: . Radku , moim zdaniem kiełbaska super . :clap: :grin: Flokowania w realu to ja będę się u Ciebie na Zlocie uczył , oczywiście przy Twojej pomocy . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Flokowania w realu to ja będę się u Ciebie na Zlocie uczył , oczywiście przy Twojej pomocy . :grin: Andrzejku :grin: . Z ta nauką to raczej ja od Ciebie :lol: :wink: . Ale możemy poćwiczyć :grin: . Trzeba tylko jakiś rekwizyt. Zamiast patyczka np. .... no nie wiem. Najwyżej się będzie ślizgało po szkle :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Teraz na zewnątrz jest -2*C, i chodzi tylko dymogenerator . Znaczy się, że dobrze dociepliłem sprzęt . Jak będę w marcu u Was muszę koniecznie zobaczyć twoją wędzarnie, bo nie ukrywam że chciałbym taką zrobić, więc podpatrzę Twoje nowinki techniczne :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam a propos ocieplenia jako ze raczkuje w temacie wiec poradzcie mi czy wystarczy na zime beczke wełną owinąc zeby temperature trzymała. bo obawiam sie ze przy minus 15 grzałka nie da rady i troche prądu szkoda.dzieki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jałowcowa wędzona w poniedziałek, a potem drugi raz w środę. Dzisiaj już jest zapakowana. Ale nie wszystko :grin: :wink: . Żywiecka jeszcze kilka dni powisi. No ale już można jeść :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 9 Grudnia 2012 nic dodać nic ując :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Piękna kiełbasa Radek :clap: :clap: :clap: ta jałowcowa wygląd boski :thumbsup: Nie wiem czy nie doczytałem ale napisz proszę ile jałowca dałeś i ile innych przypraw na kilogram farszu. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 9 Grudnia 2012 ile jałowca dałeś i ile innych przypraw na kilogram farszu. 1. Peklosól 18g/kg 2. Pieprz 1,5g 3. Jałowiec 1,2g 4. Cukier 2g Jest naprawdę dobra :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 9 Grudnia 2012 3. Jałowiec 1,2g Jałowiec oczywiście sam mieliłeś no nie :question: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jałowiec oczywiście sam mieliłeś no nie :question: Wosiu :grin: . Rozcierałem w moździerzu. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Żywiecka jeszcze kilka dni powisi.A żywiecka ze słoninką zrobiona? Wg jakiej receptury robiłeś? Szczególnie interesuje mnie zestaw przypraw, co do których masz niesłychane wyczucie Radku :grin: Żywiecka to moja ulubiona :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 9 Grudnia 2012 zczególnie interesuje mnie zestaw przypraw, co do których masz niesłychane wyczucie Radku W żywieckiej to pewnie czosnek pieprz i peklosól tylko ile ?? Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 9 Grudnia 2012 A żywiecka ze słoninką zrobiona? Aniu :grin: Ze słoninką :grin: Wg przepisu http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/43-kielbasa-zywiecka-parzona-lub-pieczona-podsuszana . W żywieckiej to pewnie czosnek pieprz i peklosól tylko ile ??Dokładnie to było tak: 1. Peklosól 18g/kg 2. Pieprz 1g 3. Czosnek 1,5g 4. Cukier 2g Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Dokładnie to było tak:Czyli wprowadziłeś jednak zmiany do przepisu :grin: Ta żywiecka jest rewelacyjna. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Czyli wprowadziłeś jednak zmiany do przepisu :grin: Tak, ale robiłem już ściśle wg i któryś raz z taką ilością przypraw jaką podałem. Obie wersje są baardzo smaczne :wink: [ Dodano: Nie 09 Gru, 2012 16:47 ]A tu dla przypomnienia, rola cukru w niektórych rodzajach wędlin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3120 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.