Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Radek po co Ci tyle dobroci jak i tak koniec świata będzie :grin:

 

Wyroby extra :clap: :clap: :clap: mam nadzieję że na marca też coś ukręcisz :wink: żeby było czym popchnąć :lol: :wink:

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-253980
Udostępnij na innych stronach

Radek po co Ci tyle dobroci jak i tak koniec świata będzie :grin:

 

Wyroby extra :clap: :clap: :clap: mam nadzieję że na marca też coś ukręcisz :wink: żeby było czym popchnąć :lol: :wink:

 

No a jak koniec świata będzie odwołany :question: :grin: :wink:

Na marzec coś skręcę, zawiążę i wycisnę :wink: . Z drugiej strony człek nie samym mięskiem żyje :grin: :wink: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-253989
Udostępnij na innych stronach

O to drugie to zadbam ja :wink: :grin:

 

:thumbsup: :grin: :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-253992
Udostępnij na innych stronach

 

Jałowcowa, drugie wędzenie :grin: . Tak wygląda po 4h :grin: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254248
Udostępnij na innych stronach

Jałowcowa, drugie wędzenie :grin:

Radziu, kolejne wędzenia jałowcowej to robisz zimne czy ciepłe :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254265
Udostępnij na innych stronach

Radziu, kolejne wędzenia jałowcowej to robisz zimne czy ciepłe :D

 

Zbójaszku, zimne. W wędzarni mam 20*C. Będę jeszcze wędził kilka godzin, ale nie tyle co podają różne przepisy :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254268
Udostępnij na innych stronach

Zbójaszku, zimne. W wędzarni mam 20*C.

No to masz fajnie, na dworze stoi :D u mnie w spiżarni tylko na ciepło, dwa dni po kilka godz. :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254270
Udostępnij na innych stronach

Teraz na zewnątrz jest -2*C, i chodzi tylko dymogenerator :grin: . Znaczy się, że dobrze dociepliłem sprzęt :wink: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254272
Udostępnij na innych stronach

Jałowcowa, drugie wędzenie :grin: .

 

Radku , moim zdaniem kiełbaska super . :clap: :grin:

 

 

Flokowania w realu to ja będę się u Ciebie na Zlocie uczył , oczywiście przy Twojej pomocy . :grin:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254274
Udostępnij na innych stronach

Flokowania w realu to ja będę się u Ciebie na Zlocie uczył , oczywiście przy Twojej pomocy . :grin:

 

Andrzejku :grin: . Z ta nauką to raczej ja od Ciebie :lol: :wink: . Ale możemy poćwiczyć :grin: . Trzeba tylko jakiś rekwizyt. Zamiast patyczka np. .... no nie wiem. Najwyżej się będzie ślizgało po szkle :grin: :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254278
Udostępnij na innych stronach

Teraz na zewnątrz jest -2*C, i chodzi tylko dymogenerator . Znaczy się, że dobrze dociepliłem sprzęt .

Jak będę w marcu u Was muszę koniecznie zobaczyć twoją wędzarnie, bo nie ukrywam że chciałbym taką zrobić, więc podpatrzę Twoje nowinki techniczne :grin:

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-254291
Udostępnij na innych stronach

Witam a propos ocieplenia jako ze raczkuje w temacie wiec poradzcie mi czy wystarczy na zime beczke wełną owinąc zeby temperature trzymała. bo obawiam sie ze przy minus 15 grzałka nie da rady i troche prądu szkoda.dzieki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255057
Udostępnij na innych stronach

 

Jałowcowa wędzona w poniedziałek, a potem drugi raz w środę. Dzisiaj już jest zapakowana. Ale nie wszystko :grin: :wink: .

Żywiecka jeszcze kilka dni powisi.

No ale już można jeść :grin: .

 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255109
Udostępnij na innych stronach

Piękna kiełbasa Radek :clap: :clap: :clap: ta jałowcowa wygląd boski :thumbsup:

Nie wiem czy nie doczytałem ale napisz proszę ile jałowca dałeś i ile innych przypraw na kilogram farszu.

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255111
Udostępnij na innych stronach

ile jałowca dałeś i ile innych przypraw na kilogram farszu.

 

1. Peklosól 18g/kg

2. Pieprz 1,5g

3. Jałowiec 1,2g

4. Cukier 2g

 

Jest naprawdę dobra :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255114
Udostępnij na innych stronach

Jałowiec oczywiście sam mieliłeś no nie :question:

 

Wosiu :grin: . Rozcierałem w moździerzu.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255121
Udostępnij na innych stronach

Żywiecka jeszcze kilka dni powisi.

A żywiecka ze słoninką zrobiona?

Wg jakiej receptury robiłeś?

Szczególnie interesuje mnie zestaw przypraw, co do których masz niesłychane wyczucie Radku :grin:

Żywiecka to moja ulubiona :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255136
Udostępnij na innych stronach

zczególnie interesuje mnie zestaw przypraw, co do których masz niesłychane wyczucie Radku

W żywieckiej to pewnie czosnek pieprz i peklosól tylko ile ??

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255139
Udostępnij na innych stronach

A żywiecka ze słoninką zrobiona?

Aniu :grin: Ze słoninką :grin: Wg przepisu http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/43-kielbasa-zywiecka-parzona-lub-pieczona-podsuszana .

 

W żywieckiej to pewnie czosnek pieprz i peklosól tylko ile ??

Dokładnie to było tak:

1. Peklosól 18g/kg

2. Pieprz 1g

3. Czosnek 1,5g

4. Cukier 2g

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255146
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie to było tak:

Czyli wprowadziłeś jednak zmiany do przepisu :grin:

Ta żywiecka jest rewelacyjna.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255148
Udostępnij na innych stronach

Czyli wprowadziłeś jednak zmiany do przepisu :grin:

 

Tak, ale robiłem już ściśle wg i któryś raz z taką ilością przypraw jaką podałem.

Obie wersje są baardzo smaczne :wink:

 

[ Dodano: Nie 09 Gru, 2012 16:47 ]

A tu dla przypomnienia, rola cukru w niektórych rodzajach wędlin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3120

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/21/#findComment-255150
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.