Radek. Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 13 Lipca 2013 Paolodoro :grin: . To ta tabliczka :question: :grin: SZOSTEK, Sloczu87 :grin: Przepisy wrzucę po południu :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 13 Lipca 2013 Radek, na serio wybieram się do Ciebie! :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 13 Lipca 2013 Radek., Ja się :lol: :clap: nie bawię idę do domu :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 13 Lipca 2013 Radek, na serio wybieram się do Ciebie! :thumbsup: To ja oczekuję :grin: :grin: Ja się :lol: :clap: nie bawię idę do domu :thumbsup: :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 13 Lipca 2013 Przepis na "Bukowiańskie cukiereczki" :wink: Surowca miałem 3,70 kg. Po wędzeniu zostało około 2,30 kg. Mięso I - 1,20 kg II - 2,50 kg Zmieliłem na siatce fi 5 mm Przyprawy na 1 kg 1. peklosól 18g/kg 2. pieprz czarny 2g/kg 3. papryka słodka 8g/kg 4. papryka ostra 4g/kg 5. czosnek 2g/kg Peklowałem mięso 48 h, już z przyprawami Wędzone tak jak kabanosy, czyli u mnie to wychodzi około 3 h w temp. 55*C i potem podpiekanie około 30 minut w temp. 90*C. Jeśli ktoś lubi jeszcze ostrzej, to można dodać pieprzu cayenne, ale z tym ostrożnie. Już można jeść :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 13 Lipca 2013 No i Radeczku już w tygodniu będę je robił... jutro mam lot do Polszy, więc na weekend będą wykonane wygladają super ... jakich jelit używałeś? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 13 Lipca 2013 No i Radeczku już w tygodniu będę je robił... jutro mam lot do Polszy, więc na weekend będą wykonane wygladają super ... jakich jelit używałeś? To smacznego :grin: :grin: :grin: . Robiłem w jelitach baranich. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloczu87 Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 13 Lipca 2013 Jak to wygląda..... Zaraz biorę flaszkę, słoik ogóreczków, i w pociąg do Bukowiny! :wink: No to mam wyzwanie na następne wędzenie. Dzięki za przepis! :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=347662#347662 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 13 Lipca 2013 Radku, jak tylko lekko przerobię palenisko w swojej wędzarni to zabieram się za powyższy przepis. Pozdróweczka Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian Ciunel Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 13 Lipca 2013 A jak te cukiereczki wyglądają w przektoju? jeżeli mógłbyś wstawić fotkę byłbym wdzięczny. Cytuj Maryś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 14 Lipca 2013 SZOSTEK :grin: Wyleciało mi z głowy :wink: . Kiełbaska "Moja/Nasza" wzięła się z przepisu Arkadiusza https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5813&highlight=puc%F3wka . Arek pozwolił na przemianowanie z Mojej na Naszą :grin: . Stąd nazwa. Robię często bo wszystkim smakuje. [ Dodano: Nie 14 Lip, 2013 05:44 ]A jak te cukiereczki wyglądają w przektoju? jeżeli mógłbyś wstawić fotkę byłbym wdzięczny. Przekrój, a trafniejsze określenie to chyba "przełam", dzisiaj wstawię :wink: . [ Dodano: Nie 14 Lip, 2013 05:52 ]Radku, jak tylko lekko przerobię palenisko w swojej wędzarni to zabieram się za powyższy przepis.Pozdróweczka Grzesiu warto :thumbsup: . Miałem zamrozić trochę, ale za chwilę nie będzie co mrozić :wink: . Pozdrówka :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 14 Lipca 2013 A jak te cukiereczki wyglądają w przektoju? jeżeli mógłbyś wstawić fotkę byłbym wdzięczny. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 14 Lipca 2013 Radku cukiereczki piękne :thumbsup: :clap: czy można je zrobić w jelitach wieprzowych :question: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 14 Lipca 2013 Radku cukiereczki piękne :thumbsup: :clap: czy można je zrobić w jelitach wieprzowych :question: Bazyl :grin: Można, tylko czas podpiekania i podsuszania trzeba wydłużyć :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 14 Lipca 2013 Przepis na "Bukowiańskie cukiereczki" O matko....Radku na te Twoje ''Bukowiańskie cukiereczki" gotowa jestem na pieszo do Ciebie iść :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 14 Lipca 2013 O matko....Radku na te Twoje ''Bukowiańskie cukiereczki" gotowa jestem na pieszo do Ciebie iść :thumbsup: Halinko :grin: Ognia ku Bukowinie :grin: :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian Ciunel Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 15 Lipca 2013 Bardzo dziękuję wyglądają wspaniale. Cytuj Maryś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-292618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 20 Lipca 2013 Teraz będę prasował,co mi w ręce wpadnie :wink:. Dzisiejsza "zdobycz" z Jarmarku :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-293403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 20 Lipca 2013 Dzisiejsza "zdobycz" z Jarmarku :grin: . Witaj . Radku , w Nowym Targu to cacko zdobyłeś :question: :sad: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-293404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 20 Lipca 2013 Radku , w Nowym Targu to cacko zdobyłeś :question: :sad: Hej :grin: . Andrzejku nie bądź smutny :grin: . Przezornie wziąłem namiary od sprzedawcy :lol: . Wizytówkę mam w aucie, to jak zjem śniadanie to podam nr. tel do sprzedawcy :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-293405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 20 Lipca 2013 Hej :grin: . Andrzejku nie bądź smutny :grin: . :grin: :grin: Radku nie jestem smutny ale ślepy :grin: . Przezornie wziąłem namiary od sprzedawcy :lol: :grin: :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-293412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 20 Lipca 2013 :grin: :grin: Radku nie jestem smutny :lol: :wink: Andrzejku, wrzesień za pasem :lol: Uwaga nadaję :wink: Tel do prasek : 880 116 052 . Proszę, dziękuję, nie ma za co :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-293413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 20 Lipca 2013 Radek., a co Ty we Wrześniu kombinujesz??? :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-293415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 20 Lipca 2013 Radek., a co Ty we Wrześniu kombinujesz??? :grin: Karol :grin: Jakby Andrzejek był we wrześniu, to nas odwiedzi :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-293418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 20 Lipca 2013 :lol: :wink: Andrzejku, wrzesień za pasem :lol: Radku , Ja będę w Zakopcu od 31 sierpnia do 9 września . To jest termin pewien na 100% , oczywiście nie biorę pod uwagę ................. :smile: Moja skromna osoba przeznacza jeżeli wyrazisz zgodę , jeden dzień na odwiedziny Was w Bukowinie :grin: . Co do dnia i godziny oczywiście porozmawiamy telefonicznie w terminie bliższym mojego przyjazdu . Za podany telefon dzięki . :smile: Gorąco Was pozdrawiam . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/26/#findComment-293422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.