Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 tygodnie później...

Dzisiaj Szynkowa i ...( napiszę tak, żeby nie wzbudzać niepotrzebnych kontrowersji ) prawie Lisiecka  :laugh:  . Dopiero wsadziłem do wędzarni, bo wczoraj / dzisiaji w TV na Discovery oglądałem do nocy premiery, a mnie się coś odwróciło i teraz baaardzo lubię pospać ;) . Jutro dwie następne kiełbaski :) .

   

post-42246-0-88799300-1448621875_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-458976
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj Szynkowa i ...

 

 

Radku witaj :D    Widzę że wracasz do normalności . :thumbsup::clap: :clap:  i z tego się bardzo cieszę :D

 

Gorąco pozdrawiam i zdrówka życzę !!! :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-458977
Udostępnij na innych stronach

 

 

Radku witaj :D Widzę że wracasz do normalności . :thumbsup::clap: :clap: i z tego się bardzo cieszę :D
 

Czołem Andrzejku :D :D :D . Do normalności, to tak na pół gwizdka, ale cały czas do przodu ;) .

Serdecznie Cię pozdrawiamy :D

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-458979
Udostępnij na innych stronach

 

 

Do normalności, to tak na pół gwizdka, ale cały czas do przodu

 

 

 Radku , jeszcze trochę i będziesz pod pełną parą  !!!!!!   Tego oczywiście Tobie życzę i również cieplutko Was pozdrawiam :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-458983
Udostępnij na innych stronach

Szynkowa już w spiżarni, a "prawie" Lisiecka już doszła ;) . Jutro Tyniecka i Krakowska. Jak znowu zaśpię, to będę robił do wieczora :D .

 

post-42246-0-70022300-1448640352_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459014
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję Halusia :);) .

Szynkowa i Lisiecka gotowa. Już można jeść :tongue: . W wędzarni Krakowska i Tyniecka. Będą gotowe za parę dni. Ja powiem kiedy :D :D ;) .

 

post-42246-0-06705700-1448707187_thumb.jpg

post-42246-0-07890900-1448707219_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459124
Udostępnij na innych stronach

Radku wyroby super,jak zawsze :thumbsup: Pozdrawiam :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459125
Udostępnij na innych stronach

Kostek, Karolku  :D . Dziękuję i serdecznie pozdrawiam  :D  ;)

Część Krakowskiej i Tynieckiej od rana w wędzarni. Powędzi się ciepłym dymem do wieczora :)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459279
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję Halusia :);) .

Szynkowa i Lisiecka gotowa. Już można jeść :tongue: . W wędzarni Krakowska i Tyniecka. Będą gotowe za parę dni. Ja powiem kiedy :D :D ;) .

Radku a jak leci przepis na Tyniecką? ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460770
Udostępnij na innych stronach

Radku, to jedna z najlepszych terapii jesli nie najlepsza. Pozdrawiamy serddcznie.

 

 

Irenko to racja. Tylko, że teraz już wolniej, spokojniej, swoim nowym tempem.

Pozdrawiamy i ściskamy Was serdecznie.

 

Radku a jak leci przepis na Tyniecką? ;)

 

 

Sylwek, przepis ze strony głównej ;)http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1082-kielbasa-tyniecka-przepis-autorski-ligawy

Naprawdę warto :thumbsup:

 

No to. Do biegu, gotowi... ;)

post-42246-0-12825600-1449390271_thumb.jpg

post-42246-0-29730500-1449390284_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460785
Udostępnij na innych stronach

 

 

No to. Do biegu, gotowi... ;)

 

 

Radku ,  zaraz widać że to już nie pies pluto . :thumbsup::clap: 

 

 Pozdrowionka Wam  ślę .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460809
Udostępnij na innych stronach

 

 

Radku , zaraz widać że to już nie pies pluto . :thumbsup::clap:
 

Ale już niestety nie Struś Pędziwiatr :D;)

Serdecznie pozdrawiamy :D :D

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460819
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale już niestety nie Struś Pędziwiatr

Bo wszystko Radku z godnością stosowną do wieku i zasług trzeba czynić.Pozdrawiamy serdecznie i zdrówka życzymy :D:thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460820
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bo wszystko Radku z godnością stosowną do wieku i zasług trzeba czynić.Pozdrawiamy serdecznie i zdrówka życzymy :D:thumbsup:
 

I to jest Kaziku święta racja :D:thumbsup: . Serdecznie pozdrawiamy :D;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460823
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego w wewnątrz kiełbasy ma być 82-84 st. w wersji pieczonej? Ma być od razu wysuszona?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460868
Udostępnij na innych stronach

Radku... moje serce się raduje kiedy wchodzę tutaj i widzę dzieło Twojej pracy :clap::)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460903
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego w wewnątrz kiełbasy ma być 82-84 st. w wersji pieczonej? Ma być od razu wysuszona?

 

 

Ja robię wg. tej wersji :

"Ta sama kiełbasa może być poddana innej obróbce tj. wędzeniu dla nadania koloru, oraz podpieczeniu do temp. 60 - 650C czyli do czasu, aż nastąpi koagulacja białka tj. mięsa w cienkiej warstwie zewnętrznej, a potem natychmiastowemu parzeniu do temperatury 68oC wewnątrz batonu.

Koagulacja cienkiej warstwy farszu daje to, iż w czasie parzenia woda nie będzie podciekała między osłonkę a farsz.

Kiełbasę parzoną można również podsuszać i poddać dojrzewaniu."

 

 

Radku... moje serce się raduje kiedy wchodzę tutaj i widzę dzieło Twojej pracy :clap::)

 

 

Halinko :D . Pięknie dziękuję i gorąco pozdrawiam :D :D :D .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460921
Udostępnij na innych stronach

Już można jeść i właśnie to robę :tongue:;)

 

post-42246-0-04798900-1449480126_thumb.jpg

post-42246-0-32714700-1449480140_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461036
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.