Kamil_1 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1401 Opublikowano 2 Listopada 2015 Radku, dużo zdrowia i spokoju ducha Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-453959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1402 Opublikowano 27 Listopada 2015 Dzisiaj Szynkowa i ...( napiszę tak, żeby nie wzbudzać niepotrzebnych kontrowersji ) prawie Lisiecka . Dopiero wsadziłem do wędzarni, bo wczoraj / dzisiaji w TV na Discovery oglądałem do nocy premiery, a mnie się coś odwróciło i teraz baaardzo lubię pospać . Jutro dwie następne kiełbaski . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-458976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1403 Opublikowano 27 Listopada 2015 Dzisiaj Szynkowa i ... Radku witaj Widzę że wracasz do normalności . :clap: i z tego się bardzo cieszę Gorąco pozdrawiam i zdrówka życzę !!! Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-458977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1404 Opublikowano 27 Listopada 2015 Radku witaj Widzę że wracasz do normalności . :clap: i z tego się bardzo cieszę Czołem Andrzejku :D . Do normalności, to tak na pół gwizdka, ale cały czas do przodu .Serdecznie Cię pozdrawiamy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-458979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1405 Opublikowano 27 Listopada 2015 Do normalności, to tak na pół gwizdka, ale cały czas do przodu Radku , jeszcze trochę i będziesz pod pełną parą !!!!!! Tego oczywiście Tobie życzę i również cieplutko Was pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-458983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1406 Opublikowano 27 Listopada 2015 Szynkowa już w spiżarni, a "prawie" Lisiecka już doszła . Jutro Tyniecka i Krakowska. Jak znowu zaśpię, to będę robił do wieczora . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1407 Opublikowano 27 Listopada 2015 Radku... jak miło że powoli zaczynasz działać. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1408 Opublikowano 28 Listopada 2015 Dziękuję Halusia .Szynkowa i Lisiecka gotowa. Już można jeść . W wędzarni Krakowska i Tyniecka. Będą gotowe za parę dni. Ja powiem kiedy :D . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1409 Opublikowano 28 Listopada 2015 Radku wyroby super,jak zawsze Pozdrawiam Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1410 Opublikowano 28 Listopada 2015 Radku widać że zdrówko już dopisuje.Pozdrawiam serdecznie! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1411 Opublikowano 29 Listopada 2015 Kostek, Karolku . Dziękuję i serdecznie pozdrawiam Część Krakowskiej i Tynieckiej od rana w wędzarni. Powędzi się ciepłym dymem do wieczora Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1412 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Już można Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1413 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Radku, to jedna z najlepszych terapii jesli nie najlepsza. Pozdrawiamy serddcznie. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1414 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Dziękuję Halusia .Szynkowa i Lisiecka gotowa. Już można jeść . W wędzarni Krakowska i Tyniecka. Będą gotowe za parę dni. Ja powiem kiedy :D .Radku a jak leci przepis na Tyniecką? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1415 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Radku, to jedna z najlepszych terapii jesli nie najlepsza. Pozdrawiamy serddcznie. Irenko to racja. Tylko, że teraz już wolniej, spokojniej, swoim nowym tempem.Pozdrawiamy i ściskamy Was serdecznie. Radku a jak leci przepis na Tyniecką? Sylwek, przepis ze strony głównej http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1082-kielbasa-tyniecka-przepis-autorski-ligawy Naprawdę warto No to. Do biegu, gotowi... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1416 Opublikowano 6 Grudnia 2015 No to. Do biegu, gotowi... Radku , zaraz widać że to już nie pies pluto . Pozdrowionka Wam ślę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1417 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Radku , zaraz widać że to już nie pies pluto . Ale już niestety nie Struś Pędziwiatr Serdecznie pozdrawiamy :D Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1418 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ale już niestety nie Struś Pędziwiatr Bo wszystko Radku z godnością stosowną do wieku i zasług trzeba czynić.Pozdrawiamy serdecznie i zdrówka życzymy Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1419 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Bo wszystko Radku z godnością stosowną do wieku i zasług trzeba czynić.Pozdrawiamy serdecznie i zdrówka życzymy I to jest Kaziku święta racja . Serdecznie pozdrawiamy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1420 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Pojutrze też zadymię Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1421 Opublikowano 6 Grudnia 2015 przepis ze strony głównej http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1082-kielbasa-tyniecka-przepis-autorski-ligawyNaprawdę warto Dlaczego w wewnątrz kiełbasy ma być 82-84 st. w wersji pieczonej? Ma być od razu wysuszona? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1422 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Radku... moje serce się raduje kiedy wchodzę tutaj i widzę dzieło Twojej pracy Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1423 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dlaczego w wewnątrz kiełbasy ma być 82-84 st. w wersji pieczonej? Ma być od razu wysuszona? Ja robię wg. tej wersji :"Ta sama kiełbasa może być poddana innej obróbce tj. wędzeniu dla nadania koloru, oraz podpieczeniu do temp. 60 - 650C czyli do czasu, aż nastąpi koagulacja białka tj. mięsa w cienkiej warstwie zewnętrznej, a potem natychmiastowemu parzeniu do temperatury 68oC wewnątrz batonu.Koagulacja cienkiej warstwy farszu daje to, iż w czasie parzenia woda nie będzie podciekała między osłonkę a farsz.Kiełbasę parzoną można również podsuszać i poddać dojrzewaniu." Radku... moje serce się raduje kiedy wchodzę tutaj i widzę dzieło Twojej pracy Halinko . Pięknie dziękuję i gorąco pozdrawiam :D . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1424 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Już można jeść i właśnie to robę Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1425 Opublikowano 7 Grudnia 2015 I właśnie czekałem na tą konserwową, no piękna Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.