Mamona Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2501 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Matko jedyna, nie przestajesz mnie zadziwiac. Piekne wyroby! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-668858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2502 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Piekne wyroby! Dziękuję . Salami Krakowskie. Wisiało 5 tyg, ale poza komorą . Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-668907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2503 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udane te Twoje salami .Mało tłuszczu w sam raz dla mojej L.P. Ona lubi Takie wędliny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-668924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2504 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Teraz będę musiał podjąć się i zrobić salami krakowskie. Ale wątpię ze tak ładnie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-668945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2505 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Piękny kawał salami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-668948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2506 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udane te Twoje salami .Mało tłuszczu w sam raz dla mojej L.P. Ona lubi Takie wędliny. Bardzo mi miło. W takim razie, jak będę robił to salami, (a na pewno będę) to poproszę Cię o adres, bo chciałbym go sprezentować Twojej żonie . Teraz będę musiał podjąć się i zrobić salami krakowskie. Ale wątpię ze tak ładnie wyjdzie. Większość wiedzy którą posiadłem, pochodzi bezpośrednio z Twojego tematu . Bez tego, wszystko trwałoby baaardzo długo. Miło słyszeć takie słowa, ale ja znam swoje miejsce w szeregu . Mam nadzieję, że za kilka lat skrócę dystans do najlepszych . Piękny kawał salami. Dziękuję . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2507 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Mam nadzieję, że za kilka lat skrócę dystans do najlepszych Z czego? Już od dawna swoim oddechem grzejesz Im plecy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2508 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Z czego? Już od dawna swoim oddechem grzejesz Im plecy. Biegnę cały czas . W komorze niewiele już się dzieje i robi się pustawo. Dzisiaj wyłączę, a jutro umyję. Wyjąłem Coppę, Pancettę, Sopresatę i kilka rodzajów salami. Do jesieni przerwa. Mój pierwszy sezon uważam za bardzo udany .Poważone, opisane i zapakowane w vacum .Będzie czas na wyszukanie fajnych wyrobów i oczywiście coraz więcej własnych przepisów . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2509 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Dzisiaj wyłączę, a jutro umyję. Wyjąłem Coppę, Pancettę, Sopresatę i kilka rodzajów salami. Do jesieni przerwa. I tak dobrze. Tradycyjne produkty śródziemnomorskie wytwarzano sezonowo, a ponieważ są trwałe, można je było spożywać przez wiele miesięcy. Teraz jeszcze lepiej, z chłodzeniem i pakowaniem próżniowym możemy cieszyć się nimi przez cały rok. Mój pierwszy sezon uważam za bardzo udany To bądź, co bądź mało powiedziane! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2510 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Pierwsze serki w tym roku . Jak zwykle z 30 l mleka i jak zwykle 16 szt. W przyszłym tygodniu następne . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2511 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Na śniadanie ricotta. Podzielona na mniejsze porcje, będzie z różnymi ziołami . Jest jej 1,4 kg, więc można poszaleć . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2512 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2513 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Na śniadanie ricotta. Podzielona na mniejsze porcje, będzie z różnymi ziołami . Jest jej 1,4 kg, więc można poszaleć . No to zrobiłeś mi smak Radku wędzonymi oscypkami. Koniecznie muszę zrobić. Z ilu litrów mleka masz tyle ricotty ? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2514 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Już można jeść . Dziękuję . Wyglądają cudnie . Z ilu litrów mleka masz tyle ricotty ? Haluś .. Radek wspominał że serki robi standardowo z 30 l mleka . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2515 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Z ilu litrów mleka masz tyle ricotty ? Halinko, tak jak Andrzejek napisał z 30 l. mleka. Regularnie wychodzi mi z tej ilości mleka 1,4 – 1,5 kg ricotty, a czasem nawet blisko 1,6 kg.Na początku sezonu zwykle serki mają dużą wydajność i tym razem ważyły 4,02 kg netto. Jeżeli nic się nie zmieni, to do września powinienem regularnie dobijać do 4 kg :thumbsup:.A za serki bierz się, bo teraz najlepsza pora . Wyglądają cudnie . Baardzo dziękuję . Pozdrowienia dla wszystkich, z deszczowego Podhala . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2516 Opublikowano 22 Czerwca 2020 U mnie dalej serkowo . W rękach czułem, że wagowo powinno być dobrze . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2517 Opublikowano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Halinko, tak jak Andrzejek napisał z 30 l. mleka. Regularnie wychodzi mi z tej ilości mleka 1,4 – 1,5 kg ricotty, a czasem nawet blisko 1,6 kg. Ojej u mnie nigdy tyle nie wyszło wagowo. Choć ostatnio ten co zabrałam do Chłapowa mógł mieć ponad 1 kg, ale nie ważyłam. A za serki bierz się, bo teraz najlepsza pora . Oczywiście, teraz zamawiam w tym tygodniu i pewnie zrobię oscypki.Twoje takie piękne, wypieszczone a ja muszę nad tym jeszcze popracować. Edytowane 23 Czerwca 2020 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2518 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ojej u mnie nigdy tyle nie wyszło wagowo. Choć ostatnio ten co zabrałam do Chłapowa mógł mieć ponad 1 kg, ale nie ważyłam. Halinko , parę deko w tą czy w tą, nie robi aż takiej różnicy . Ważne żeby smakowało i tego się trzymajmy . Twoje takie piękne, wypieszczone a ja muszę nad tym jeszcze popracować. Ooo miło mi . Bo mnie się wydaje że robię je tak trochę na odwal . Wczorajsza ricotta i dzisiejsze serki. Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-669716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2519 Opublikowano 9 Lipca 2020 W wolnych chwilach czyszczę DIXIE. Nie ma z tym wiele roboty, bo maszynka jest w doskonałym stanie. Rączkę zrobiłem na olaboga, ale działa . Zrobiona jest z jakiegoś stopu cynku i spawanie tego jest problematyczne, a tak jest o cztery cm krótsza i nie trzeba się tyle namachać . Bardzo podoba mi się napęd jaki zrobił Tusiaczek i pewnie tym się skończy . Została robota dla tokarza, ale to na spokojnie sobie poukładam. Dwie fotki zamykarki, dopiero co rozpakowanej. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-671029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #2520 Opublikowano 9 Lipca 2020 Radziu, cieszę się bardzo, że wsio dobrze idzie w kierunku puszkowania Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-671033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #2521 Opublikowano 9 Lipca 2020 Radku... Masz dobrze że masz wolne chwile Pozdrowionka dla Was lecą.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-671060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2522 Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Radziu, cieszę się bardzo, że wsio dobrze idzie w kierunku puszkowania Zbójaszku, idzie Radku... Masz dobrze że masz wolne chwile Andrzejku . No mało tych wolnych chwil, ale najważniejsze to nie dać się zaj..... i ja się tego trzymam :laugh:. Pozdrawiamy i dołączamy widoczek zza okna . Edytowane 10 Lipca 2020 przez EAnna Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-671088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #2523 Opublikowano 10 Lipca 2020 Cudny widoczek. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-671090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2524 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Dzisiaj dojrzewające . Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-673711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2525 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Ostro dobijasz się do elity. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/101/#findComment-673712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.