MariuszB Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3676 Opublikowano 31 Grudnia 2024 22 minuty temu, Radek. napisał(a): Polędwica z pomarańczą, pozyskaną z GS-u w Bukowinie Toż to najważniejszy składnik z renomowanej firmy jaką jest GS 😉 23 minuty temu, Radek. napisał(a): Wszystkim zaglądającym do mnie, życzę Szczęśliwego Nowego Roku Wzajemnie Radku, Szczęśliwego Nowego Roku i dużo, dużo zdrówka Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-979576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3677 Opublikowano 5 Stycznia W dniu 31.12.2024 o 12:37, MariuszB napisał(a): Szczęśliwego Nowego Roku i dużo, dużo zdrówka Dziękuję i wzajemnie Kolejne salami. Dzisiaj z zielonym pieprzem. Teraz fermentuje. 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-980804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3678 Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) 18 minut temu, Radek. napisał(a): Kolejne salami. Dzisiaj z zielonym pieprzem. Teraz fermentuje. Nabrałeś rozpędu tak trzymaj👍. Ja obecnie mam chwilę przerwy znając siebie pewnie niebawem jakieś nowe salami zmajstruję może jeszcze coś z calomięśniowych trafi na warsztat. Obecnie rozglądam się za odpowiednim surowcem. Czy salami z zielonym pieprzem nadzialeś w kątnice wp. czy wł. a może to galancie jelita wł. ? Edytowane 5 Stycznia przez Grzewlod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-980811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3679 Opublikowano 5 Stycznia Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Nabrałeś rozpędu tak trzymaj👍. Dzięki Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Ja obecnie mam chwilę przerwy znając siebie pewnie niebawem jakieś nowe salami zmajstruję może jeszcze coś z calomięśniowych trafi na warsztat. Ciągnie wilka do lasu Dojrzewające chciałbym zakończyć na wiosnę, bo nie samymi dojrzewkami człowiek żyje, ale mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Czy salami z zielonym pieprzem nadzialeś w kątnice wp. czy wł. a może to galancie jelita wł. ? To salami nadziałem w kątnice baranie. Akurat miałem ostatnie cztery 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-980830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3680 Opublikowano 5 Stycznia 12 minut temu, Radek. napisał(a): Dojrzewające chciałbym zakończyć na wiosnę, Ja jak się zdecyduję to dokońca następnej wiosny się zejdzie . Zastanowię się jeszcze bo może dopiero jesienią zacznę wtedy kilka miesięcy sezon mi się wydłuży. 13 minut temu, Radek. napisał(a): To salami nadziałem w kątnice baranie. Akurat miałem ostatnie cztery Dziękuję 👍. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-980831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3681 Opublikowano 6 Stycznia 20 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Ja jak się zdecyduję to dokońca następnej wiosny się zejdzie . 20 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Zastanowię się jeszcze bo może dopiero jesienią zacznę wtedy kilka miesięcy sezon mi się wydłuży. I to jest dobra myśl Fuet. Niedużo z niego zostało Kawałek z pleśnią został dla smakoszy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-981047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3682 Opublikowano 6 Stycznia 49 minut temu, Radek. napisał(a): Fuet. Niedużo z niego zostało Kawałek z pleśnią został dla smakoszy Jak zawsze u Ciebie wykonanie najwyższej jakości. Jak będziesz wakował porcje Fuetu z pleśnią to powietrza z woreczka nie wyciągaj, nawet lepiej jak będzie nieszczelny wtedy fajnie się przechowuje lecz trochę wysycha za to zachowuje walory smakowe pieczarki 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-981061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3683 Opublikowano 7 Stycznia W dniu 6.01.2025 o 10:26, Grzewlod napisał(a): Jak zawsze u Ciebie wykonanie najwyższej jakości Bardzo dziękuję W dniu 6.01.2025 o 10:26, Grzewlod napisał(a): Jak będziesz wakował porcje Fuetu z pleśnią to powietrza z woreczka nie wyciągaj, nawet lepiej jak będzie nieszczelny wtedy fajnie się przechowuje lecz trochę wysycha za to zachowuje walory smakowe pieczarki 😉. Myślę że ten baton nie doczeka vacum. Wrócił do komory, aż straci około 50% wagi początkowej. Taki Fuet też lubimy Świąteczny, najmniejszy - 44% i następne też coś koło tego, ale się rozeszły Dziękuję za podpowiedź Salami z zielonym pieprzem już w komorze 1 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-981373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3684 Opublikowano 7 Stycznia 2 godziny temu, Radek. napisał(a): Salami z zielonym pieprzem już w komorze Niepozornie wyglądające baranki a sporo farszu wchodzi😯. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-981413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3685 Opublikowano 9 Stycznia W dniu 7.01.2025 o 15:05, Grzewlod napisał(a): Niepozornie wyglądające baranki a sporo farszu wchodzi😯. Sporo. W cztery batony, nabiłem ciut ponad 2,5 kg farszu Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-981902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3686 Opublikowano 10 Stycznia Boczki peklowane w różnych przyprawach. Potem wędzone i będą dojrzewać w komorze. Podobne do Pancetta Affumicata. 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-982333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3687 Opublikowano 11 Stycznia Dwa i pół roku, to dla słoniny tyle co nic. Tym bardziej w puszce 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-982629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3688 Opublikowano 11 Stycznia Bardzo ładnie wygląda,czytałem że trzymasz swoje puszki w lodówce (jeśli nie pomyliłem) ale mam pytanie odnośnie ,,gotowania". Używasz autoklawu czy szybkowaru/a ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-982636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3689 Opublikowano 11 Stycznia 8 minut temu, szrekPL napisał(a): czytałem że trzymasz swoje puszki w lodówce (jeśli nie pomyliłem) Tak. Przy okazji dojrzewek. 8 minut temu, szrekPL napisał(a): mam pytanie odnośnie ,,gotowania". Używasz autoklawu czy szybkowaru/a ??? Ani tego, ani tego. Pasteryzuję trzykrotnie w garnku. Tzw tyndalizacja. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-982640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3690 Opublikowano 11 Stycznia 1 minutę temu, Radek. napisał(a): Tak. Przy okazji dojrzewek. Ani tego, ani tego. Pasteryzuję trzykrotnie w garnku. Tzw tyndalizacja. OK, dziękuję o resztę dopytam w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-982641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3691 Opublikowano 11 Stycznia Teraz, szrekPL napisał(a): o resztę dopytam w swoim czasie Spoko 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-982642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3692 Opublikowano 16 Stycznia Trochę się ostatnio zadziało u mnie w dojrzewalni. Przybyła polędwica, Bresaole i Bundnerfleisch, a właściwie jego namiastka. Kilka dni temu, Szefowa upiekła Małgośki 3 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3693 Opublikowano 16 Stycznia 2 godziny temu, Radek. napisał(a): Trochę się ostatnio zadziało u mnie w dojrzewalni. Ale to piękne wygląda u mnie pustki aż mnie korci żeby coś wrzucić do komory😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3694 Opublikowano 16 Stycznia 3 godziny temu, Radek. napisał(a): Trochę się ostatnio zadziało u mnie w dojrzewalni. Przybyła polędwica, Bresaole i Bundnerfleisch, a właściwie jego namiastka. Kilka dni temu, Szefowa upiekła Małgośki Na sam widok Małgosiek rośnie apetyt. Co do komory dojrzewającej widzę że sukcesywnie uzupełniasz. 😊 1 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3695 Opublikowano 16 Stycznia 5 minut temu, @halusia@ napisał(a): Na sam widok Małgosiek rośnie apetyt. To prawda na sam widok wypieczenia ślinka cieknie😋. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3696 Opublikowano 16 Stycznia Widok piękny aż poczułem zapach....Małgosiek oczywiście te spleśniałki raczej pięknie nie pachną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3697 Opublikowano 16 Stycznia 47 minut temu, szrekPL napisał(a): oczywiście te spleśniałki raczej pięknie nie pachną Spleśniałki to jakość sama w sobie dziś specyficzny zapach a jutro niepowtarzalny aromat i smak😋. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3698 Opublikowano 16 Stycznia Kocham wszystkie "śmierdziuchy" 😁 za komuny mój tato był jednym z 3 odbiorców takich serów w naszej mieścinie, cała rodzina nimi się zajadała a sąsiedzi mówili że jemy śmierdzące i spleśniałe sery 🤣 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3699 Opublikowano 18 Stycznia W dniu 16.01.2025 o 13:48, Grzewlod napisał(a): Ale to piękne wygląda u mnie pustki aż mnie korci żeby coś wrzucić do komory😉. Dziękuję No to może... W dniu 16.01.2025 o 15:19, @halusia@ napisał(a): Na sam widok Małgosiek rośnie apetyt. I obwód w pasie ... A tam W dniu 16.01.2025 o 15:19, @halusia@ napisał(a): Co do komory dojrzewającej widzę że sukcesywnie uzupełniasz. 😊 Do komory dokładam, ale i już troszkę wyjmuję W dniu 16.01.2025 o 19:54, szrekPL napisał(a): Widok piękny aż poczułem zapach....Małgosiek oczywiście te spleśniałki raczej pięknie nie pachną Grzegorz mówi że specyficznie, ale pachną W dniu 16.01.2025 o 20:44, Grzewlod napisał(a): Spleśniałki to jakość sama w sobie dziś specyficzny zapach a jutro niepowtarzalny aromat i smak😋. Właśnie tak W dniu 16.01.2025 o 20:57, MariuszB napisał(a): Kocham wszystkie "śmierdziuchy" 😁 za komuny mój tato był jednym z 3 odbiorców takich serów w naszej mieścinie, cała rodzina nimi się zajadała a sąsiedzi mówili że jemy śmierdzące i spleśniałe sery 🤣 Co kto lubi ... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3700 Opublikowano 19 Stycznia Dzisiaj w wędzarni boczki podobne do Pancetta Affumicata. Będą tam do wieczora 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/148/#findComment-984745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.