MariuszB Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3626 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zdradzisz ile dajesz peklosoli na kg? Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3627 Opublikowano 29 Grudnia 2024 5 minut temu, MariuszB napisał(a): Zdradzisz ile dajesz peklosoli na kg? 30, do 35 g/kg. W rodzinie różne upodobania i dlatego robię kilka sztuk. Pekluję trzy tyg. w vacum , każda z różnym zestawem przypraw. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3628 Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 30 minut temu, Radek. napisał(a): Jeszcze w starym roku, zapekluję ligawy Znajoma firma ich produkty są bdb jakości kupuję je w Macro. Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Grzewlod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3629 Opublikowano 29 Grudnia 2024 To ja mam głupie pytanie.😗 Do Macro dalej tylko z kartą? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3630 Opublikowano 29 Grudnia 2024 23 minuty temu, mamuśka napisał(a): tylko z kartą? 👍 Selgros ma te same produkty tu kartę może każdy wyrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3631 Opublikowano 29 Grudnia 2024 32 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Znajoma firma ich produkty są bdb jakości kupuję je w Macro. 14 minut temu, mamuśka napisał(a): Do Macro dalej tylko z kartą? W Bukowinie dzisiaj skończył się Świąteczny zlot rodzinny. Od dzieci na gwiazdkę dostałem ligawę i nie tylko Parę lat temu, z tej samej okazji dostałem maszynkę TK 12. Coś mi mówi, że chyba nie całkiem bezinteresownie Gotowe wyroby prawie przy każdej okazji, jadą w drugą stronę, a znikające ze stołu wędliny - sama radość 3 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3632 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Godzinę temu, Radek. napisał(a): 30, do 35 g/kg. W rodzinie różne upodobania i dlatego robię kilka sztuk. Pekluję trzy tyg. w vacum , każda z różnym zestawem przypraw. Dzięki za wskazówki. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3633 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Godzinę temu, Radek. napisał(a): Gotowe wyroby prawie przy każdej okazji, jadą w drugą stronę, a znikające ze stołu wędliny - sama radość No to mamy coś wspólnego ze sobą.😚 Wczoraj śmiałam się do Zbyszka, że tyle poszło w upominkach świątecznych, że gdyby nie miodownik w tej dodatkowej lodówce to resztka z wędzonek by się bez problemu zmieściła do lodówki w kuchni i do zamrażalki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3634 Opublikowano 31 Grudnia 2024 W dniu 29.12.2024 o 16:23, mamuśka napisał(a): No to mamy coś wspólnego ze sobą.😚 Ligawy zapeklowane na Bresaolę i Bunderfleisch. Przepisem na skład przypraw Bunderfleisch’a, podzielił się ze mną redzed, który z kolei dostał go od znanego mistrza Francois Vechhio. Oryginalny przepis oczywiście wstawię. Polędwica z pomarańczą, pozyskaną z GS-u w Bukowinie Wszystkim zaglądającym do mnie, życzę Szczęśliwego Nowego Roku 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3635 Opublikowano 31 Grudnia 2024 22 minuty temu, Radek. napisał(a): Polędwica z pomarańczą, pozyskaną z GS-u w Bukowinie Toż to najważniejszy składnik z renomowanej firmy jaką jest GS 😉 23 minuty temu, Radek. napisał(a): Wszystkim zaglądającym do mnie, życzę Szczęśliwego Nowego Roku Wzajemnie Radku, Szczęśliwego Nowego Roku i dużo, dużo zdrówka Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-979576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3636 Opublikowano 5 Stycznia W dniu 31.12.2024 o 12:37, MariuszB napisał(a): Szczęśliwego Nowego Roku i dużo, dużo zdrówka Dziękuję i wzajemnie Kolejne salami. Dzisiaj z zielonym pieprzem. Teraz fermentuje. 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-980804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3637 Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) 18 minut temu, Radek. napisał(a): Kolejne salami. Dzisiaj z zielonym pieprzem. Teraz fermentuje. Nabrałeś rozpędu tak trzymaj👍. Ja obecnie mam chwilę przerwy znając siebie pewnie niebawem jakieś nowe salami zmajstruję może jeszcze coś z calomięśniowych trafi na warsztat. Obecnie rozglądam się za odpowiednim surowcem. Czy salami z zielonym pieprzem nadzialeś w kątnice wp. czy wł. a może to galancie jelita wł. ? Edytowane 5 Stycznia przez Grzewlod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-980811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3638 Opublikowano 5 Stycznia Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Nabrałeś rozpędu tak trzymaj👍. Dzięki Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Ja obecnie mam chwilę przerwy znając siebie pewnie niebawem jakieś nowe salami zmajstruję może jeszcze coś z calomięśniowych trafi na warsztat. Ciągnie wilka do lasu Dojrzewające chciałbym zakończyć na wiosnę, bo nie samymi dojrzewkami człowiek żyje, ale mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Czy salami z zielonym pieprzem nadzialeś w kątnice wp. czy wł. a może to galancie jelita wł. ? To salami nadziałem w kątnice baranie. Akurat miałem ostatnie cztery 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-980830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3639 Opublikowano 5 Stycznia 12 minut temu, Radek. napisał(a): Dojrzewające chciałbym zakończyć na wiosnę, Ja jak się zdecyduję to dokońca następnej wiosny się zejdzie . Zastanowię się jeszcze bo może dopiero jesienią zacznę wtedy kilka miesięcy sezon mi się wydłuży. 13 minut temu, Radek. napisał(a): To salami nadziałem w kątnice baranie. Akurat miałem ostatnie cztery Dziękuję 👍. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-980831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3640 Opublikowano 6 Stycznia 20 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Ja jak się zdecyduję to dokońca następnej wiosny się zejdzie . 20 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Zastanowię się jeszcze bo może dopiero jesienią zacznę wtedy kilka miesięcy sezon mi się wydłuży. I to jest dobra myśl Fuet. Niedużo z niego zostało Kawałek z pleśnią został dla smakoszy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-981047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3641 Opublikowano 6 Stycznia 49 minut temu, Radek. napisał(a): Fuet. Niedużo z niego zostało Kawałek z pleśnią został dla smakoszy Jak zawsze u Ciebie wykonanie najwyższej jakości. Jak będziesz wakował porcje Fuetu z pleśnią to powietrza z woreczka nie wyciągaj, nawet lepiej jak będzie nieszczelny wtedy fajnie się przechowuje lecz trochę wysycha za to zachowuje walory smakowe pieczarki 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-981061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3642 Opublikowano 7 Stycznia W dniu 6.01.2025 o 10:26, Grzewlod napisał(a): Jak zawsze u Ciebie wykonanie najwyższej jakości Bardzo dziękuję W dniu 6.01.2025 o 10:26, Grzewlod napisał(a): Jak będziesz wakował porcje Fuetu z pleśnią to powietrza z woreczka nie wyciągaj, nawet lepiej jak będzie nieszczelny wtedy fajnie się przechowuje lecz trochę wysycha za to zachowuje walory smakowe pieczarki 😉. Myślę że ten baton nie doczeka vacum. Wrócił do komory, aż straci około 50% wagi początkowej. Taki Fuet też lubimy Świąteczny, najmniejszy - 44% i następne też coś koło tego, ale się rozeszły Dziękuję za podpowiedź Salami z zielonym pieprzem już w komorze 1 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-981373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3643 Opublikowano 7 Stycznia 2 godziny temu, Radek. napisał(a): Salami z zielonym pieprzem już w komorze Niepozornie wyglądające baranki a sporo farszu wchodzi😯. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-981413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3644 Opublikowano 9 Stycznia W dniu 7.01.2025 o 15:05, Grzewlod napisał(a): Niepozornie wyglądające baranki a sporo farszu wchodzi😯. Sporo. W cztery batony, nabiłem ciut ponad 2,5 kg farszu Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-981902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3645 Opublikowano 10 Stycznia Boczki peklowane w różnych przyprawach. Potem wędzone i będą dojrzewać w komorze. Podobne do Pancetta Affumicata. 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-982333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3646 Opublikowano 11 Stycznia Dwa i pół roku, to dla słoniny tyle co nic. Tym bardziej w puszce 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-982629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3647 Opublikowano 11 Stycznia Bardzo ładnie wygląda,czytałem że trzymasz swoje puszki w lodówce (jeśli nie pomyliłem) ale mam pytanie odnośnie ,,gotowania". Używasz autoklawu czy szybkowaru/a ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-982636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3648 Opublikowano 11 Stycznia 8 minut temu, szrekPL napisał(a): czytałem że trzymasz swoje puszki w lodówce (jeśli nie pomyliłem) Tak. Przy okazji dojrzewek. 8 minut temu, szrekPL napisał(a): mam pytanie odnośnie ,,gotowania". Używasz autoklawu czy szybkowaru/a ??? Ani tego, ani tego. Pasteryzuję trzykrotnie w garnku. Tzw tyndalizacja. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-982640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij #3649 Opublikowano 11 Stycznia 1 minutę temu, Radek. napisał(a): Tak. Przy okazji dojrzewek. Ani tego, ani tego. Pasteryzuję trzykrotnie w garnku. Tzw tyndalizacja. OK, dziękuję o resztę dopytam w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-982641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3650 Opublikowano 11 Stycznia Teraz, szrekPL napisał(a): o resztę dopytam w swoim czasie Spoko 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/146/#findComment-982642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.