karolszymczak Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1401 Opublikowano 28 Listopada 2015 Radku widać że zdrówko już dopisuje.Pozdrawiam serdecznie! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1402 Opublikowano 29 Listopada 2015 Kostek, Karolku . Dziękuję i serdecznie pozdrawiam Część Krakowskiej i Tynieckiej od rana w wędzarni. Powędzi się ciepłym dymem do wieczora Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-459279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1403 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Już można Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1404 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Radku, to jedna z najlepszych terapii jesli nie najlepsza. Pozdrawiamy serddcznie. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1405 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Dziękuję Halusia .Szynkowa i Lisiecka gotowa. Już można jeść . W wędzarni Krakowska i Tyniecka. Będą gotowe za parę dni. Ja powiem kiedy :D .Radku a jak leci przepis na Tyniecką? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1406 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Radku, to jedna z najlepszych terapii jesli nie najlepsza. Pozdrawiamy serddcznie. Irenko to racja. Tylko, że teraz już wolniej, spokojniej, swoim nowym tempem.Pozdrawiamy i ściskamy Was serdecznie. Radku a jak leci przepis na Tyniecką? Sylwek, przepis ze strony głównej http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1082-kielbasa-tyniecka-przepis-autorski-ligawy Naprawdę warto No to. Do biegu, gotowi... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1407 Opublikowano 6 Grudnia 2015 No to. Do biegu, gotowi... Radku , zaraz widać że to już nie pies pluto . Pozdrowionka Wam ślę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1408 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Radku , zaraz widać że to już nie pies pluto . Ale już niestety nie Struś Pędziwiatr Serdecznie pozdrawiamy :D Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1409 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ale już niestety nie Struś Pędziwiatr Bo wszystko Radku z godnością stosowną do wieku i zasług trzeba czynić.Pozdrawiamy serdecznie i zdrówka życzymy Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1410 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Bo wszystko Radku z godnością stosowną do wieku i zasług trzeba czynić.Pozdrawiamy serdecznie i zdrówka życzymy I to jest Kaziku święta racja . Serdecznie pozdrawiamy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1411 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Pojutrze też zadymię Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1412 Opublikowano 6 Grudnia 2015 przepis ze strony głównej http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1082-kielbasa-tyniecka-przepis-autorski-ligawyNaprawdę warto Dlaczego w wewnątrz kiełbasy ma być 82-84 st. w wersji pieczonej? Ma być od razu wysuszona? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1413 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Radku... moje serce się raduje kiedy wchodzę tutaj i widzę dzieło Twojej pracy Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1414 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dlaczego w wewnątrz kiełbasy ma być 82-84 st. w wersji pieczonej? Ma być od razu wysuszona? Ja robię wg. tej wersji :"Ta sama kiełbasa może być poddana innej obróbce tj. wędzeniu dla nadania koloru, oraz podpieczeniu do temp. 60 - 650C czyli do czasu, aż nastąpi koagulacja białka tj. mięsa w cienkiej warstwie zewnętrznej, a potem natychmiastowemu parzeniu do temperatury 68oC wewnątrz batonu.Koagulacja cienkiej warstwy farszu daje to, iż w czasie parzenia woda nie będzie podciekała między osłonkę a farsz.Kiełbasę parzoną można również podsuszać i poddać dojrzewaniu." Radku... moje serce się raduje kiedy wchodzę tutaj i widzę dzieło Twojej pracy Halinko . Pięknie dziękuję i gorąco pozdrawiam :D . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-460921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1415 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Już można jeść i właśnie to robę Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1416 Opublikowano 7 Grudnia 2015 I właśnie czekałem na tą konserwową, no piękna Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1417 Opublikowano 7 Grudnia 2015 I właśnie czekałem na tą konserwową, no piękna Dzięki Jutro rano dym. To znaczy bardzo umownie to rano. Powiedzmy, że przed południem Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1418 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Radku z jakiego przepisu korzystałes robiąc konserw ową? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1419 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Radku z jakiego przepisu korzystałes robiąc konserw ową? Karol, ja robę tak :Dwie szynki kulki (myszki) pekluję 5 dni na mokro.Wsadzam do praski (można praskę wyłożyć folią i ja tak robię).Tu informacja praktyczna. Do praski której używam wchodzi około 2,5 - 2,8 kg mięsa. Praskę na 12 h do lodówki. Potem do wody o temp 73 - 75 *C. I parzę do temp 68*C w środku.Zwykle trwa to około 2 h i 20 min. Potem studzę całą praskę w chłodnej wodzie ok. 10 min. Jest to jedyny wyrób gdzie luzuję sprężyny. Wkładam na noc do lodówki. A rano jem Dzisiaj boczki i polędwice. Jedną polędwicę owinąłem folią celulozową i wsadziłem do siatki. Przekrój powinien wyjść jak w kiełbasie. No ale to sprawdzę jutro rano. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1420 Opublikowano 8 Grudnia 2015 No i się uwędziło . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1421 Opublikowano 8 Grudnia 2015 I wygląda zacnie :-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1422 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Radku jak zawsze wspaniałe wyroby !!!Jeszcze co do konserwowej szynki, to te dwie myszki po peklowaniu, w całości wkładasz do szynkowarki? Masujesz je jakoś przed włożeniem ? Tak ładnie sklejone widać na zdjęciu... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1423 Opublikowano 8 Grudnia 2015 I wygląda zacnie :-) Dzięki Radku jak zawsze wspaniałe wyroby !!! Jeszcze co do konserwowej szynki, to te dwie myszki po peklowaniu, w całości wkładasz do szynkowarki? Masujesz je jakoś przed włożeniem ? Tak ładnie sklejone widać na zdjęciu... Dzięki Pokemonku Tak wkładam całe. Na pewno lepiej byłoby masować i kiedyś tak robiłem, ale ręcznie, bo nie mam sprzętu. Jeszcze lepiej, jak się robi na raz sporo wyrobów i przy klasyfikacji I oddzielić jasne mięśnie. Wtedy porządnie zbić tłuczkiem i wygląda jak KRAKUS . Arkadiusz taką robi . Wygląda extra i na bank tak smakuje . Ja żeby się skleiła, pobijam tłuczkiem miejsca styku. I też jest git . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1424 Opublikowano 8 Grudnia 2015 No i się uwędziło Radku , serducho się raduje na widok Twojej formy zdrowotnej . Wyroby jak zawsze książkowe Pozdrowienia ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1425 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Radku , serducho się raduje na widok Twojej formy zdrowotnej . Wyroby jak zawsze książkowe Dzięki bardzo Andrzejku . Anerka mówi, że to najlepsza terapia i ja się z nią zgadzam. Kruszynka twierdzi że w naszym wieku ( co to znaczy ) trzeba powoli i dostojnie . Robię sobie bez napinki (z przerwami na Bolka i Lolka, ew. Zaczarowany ołówek) i wtedy właściwie samo się robi .Serdecznie pozdrawiam . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/57/#findComment-461311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.