grzech25 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Grzech 25, droga do ideału dziurawa i ciernista.... Najgorsze, że dłuuuuga. Za każdym razem drobna korekta, jakaś kosmetyczna zmiana.... Najważniejsze, że nie ma ofiar, że nic nie wybuchło, że jeszcze Ci się chce Renesi (?) kiedyś dobrze mnie wystudziła, że i tak będzie lepsze niż kupne i generalnie luz Nie zjedz za dużo na raz tych szyneczek/batoników Chyba lepiej jako adept wciąż i ciągle się móc poprawiać- to satysfakcjonujące jest Ooo - i o to chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-264855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 29 Stycznia 2013 grzech25, Czytaj i jeszcze raz czytaj i pytaj to podstawa sukcesu Rodzaj mięsa możesz zmienić ale trzymaj się instrukcji i wskazówek Ziezielony bo to prawda i tak będzie lepsze niż w sklepie :wink: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-264856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Arkadiusz.... dobre są takie wrzutki, gdyż można poróżnicować kilka spraw zgłębiając "jeden" wątek. Szczególnie jeśli jest się na etapie poszukiwawczo-badawczym Piękne są te loty masarnicze tudzież masarskie )))))) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-264857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 29 Stycznia 2013 arkadiusz, zgadza się. Śmiać mi się chce :lol: :lol: zastanawiam się czy to brak zrozumienia z mojej strony czy treść była niejasna. :lol: :lol: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-264858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Chyba to drugie bo reszta też miała problemy ze zrozumieniem co kolega miał na myśli :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-264863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 2 Lutego 2013 Mam kupione 21kg mięska /7boczków,4 szynki,4 polędwice,2 ozory wołowe/Zrobiłam tak jak zawsze tj.w/g tabeli Dziadka 8,6 litra wody i 1,2kg peklosoli .Peklowanie szybkie 5-cio dniowe .Nastyknełam ,pomasowałam ,włożyłam i :shock: za dużo wody ,aby to upchnąć musiałm odlać 3,5 litra solanki.Czyli zamiast 8,6 mam +- 5 litrów wody a soli wciąż 1,2kg.Czy mogę to tak zostawić ?Tak już myślałam ,żeby po wyjęciu wymoczyć troszkę w wodzie ,tylko nie wiem ile ??Czy może rozłożyć na dwa pojemniki i dolać wody/tylko ile/Poradźcie mi co teraz mam zrobić aby ,póżniej nie wywalić do doła. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek G Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 2 Lutego 2013 nemo19788, w 3,5 litra solanki, którą odlałeś było ok. 420 g peklosoli. Nie masz tam 1,2kg tylko ok. 0,8kg (nawet troszkę mniej). Przy tak krótkim czasie peklowania nic nie powinno się stać, ewentualnie trochę dłużej wymocz. Teraz masz ok. 13,5% solankę zamiast 12,7%. (taką na 4 dniowe peklowanie). Możesz też skrócić czas peklowania do 4 dni i trochę dłużej je wtedy "suszysz" (ociekanie) [ Dodano: Sob 02 Lut, 2013 13:21 ]nemo19788, sorry za "...eś". Nie zwróciłem uwagi na płeć tylko na nick (rodzaju męskiego) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 2 Lutego 2013 nemo19788, w 3,5 litra solanki, którą odlałeś było ok. 420 g peklosoli. Nie masz tam 1,2kg tylko ok. 0,8kg (nawet troszkę mniej). Przy tak krótkim czasie peklowania nic nie powinno się stać, ewentualnie trochę dłużej wymocz. Teraz masz ok. 13,5% solankę zamiast 12,7%. (taką na 4 dniowe peklowanie). Możesz też skrócić czas peklowania do 4 dni i trochę dłużej je wtedy "suszysz" (ociekanie) [ Dodano: Sob 02 Lut, 2013 13:21 ]nemo19788, sorry za "...eś". Nie zwróciłem uwagi na płeć tylko na nick (rodzaju męskiego) :wink: dziękuję Jacek G .dłużej wymoczyć to znaczy ile ?? Wyjmę mięso w środę rano i do czwartku niech sobie powisi w lodówce.O 8 rano zaczynam wędzenie, zobaczymy co to wyjdzie Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek G Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 2 Lutego 2013 nemo19788, Piszą, że ile dni peklowania to tyle godzin płukania. Możesz 2-3 godziny dłużej. Tylko przy takiej ilości mięsa (21 kg) musi być sporo wody. Pamiętaj, że trochę soli przechodzi do wody. Ja wodę często zmieniam. Póżniej wiążę i na haki do piwnicy (temp. ok. 10-15 stopni w zależności od pory roku). Tam wiszą min. 12 godzin. Im dłużej (24 godz) to lepiej - wyrównuję się stężenie soli w całym kawałku mięsa. Ja także stosowałem tabelę Dziadka, ale ostatnio przeszedłem na wersję mniej słoną. Powodzenia i smacznego :smile: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 2 Lutego 2013 pomasowałam w jaki sposób masujesz lub czy masujesz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 2 Lutego 2013 pomasowałam w jaki sposób masujesz lub czy masujesz delikatnie i z uczuciem :grin: :grin: :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 2 Lutego 2013 pomasowałam w jaki sposób masujesz lub czy masujesz delikatnie i z uczuciem :grin: :grin: :grin: Zico dokładnie tak :wink: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 2 Lutego 2013 pomasowałam w jaki sposób masujesz lub czy masujesz delikatnie i z uczuciem :grin: :grin: :grin: Zico dokładnie tak :wink: przepraszam, ale nie zrozumiałem (interesują mnie rozwiązania technologiczne) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 2 Lutego 2013 Delikatnie jak kobiece piersi to nie ta strona - jesteśmy na stronie WĘDLINY.PL a nie na CZAT.WP.PL :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 2 Lutego 2013 rzeznik, ale dokładnie tak to musisz robić : delikatnie długo i namiętnie :wink: kaszubka33, dała ci wspaniałe wskazówki Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 2 Lutego 2013 Taki sprzęcik dziś sfotografowałem, a cena tej prawie nówki... :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 2 Lutego 2013 Taki sprzęcik dziś sfotografowałem, a cena tej prawie nówki...350 tyś. albo równowartość luksusowego mieszkania w wielkim mieście. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 2 Lutego 2013 350 tyś. albo równowartość luksusowego mieszkania w wielkim mieście.Za tą kase w wielkim mieście możesz kupić luksusową kawalerkę :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 2 Lutego 2013 jesteśmy na stronie WĘDLINY.PL a nie na CZAT.WP.PLWyluzuj :tongue: Delikatnie jak kobiece piersi Hmm głodnemu chleb.............. :tongue: ale mi się chce :thumbsup: :thumbsup: . Muszę tylko odczekać aż dzieci zasną a wtedy......... :wink: :lol: :lol: :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 2 Lutego 2013 Jeden z najlepszych,jeśli z seri9 i silnikiem 360 koników to jeszcze sporo trzeba dołożyć Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 2 Lutego 2013 Znajomy w zeszłym roku dał 780tyś. nówka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 2 Lutego 2013 traktur to traktur...praca pracą, trzeba wykonać!chora cena za chore wyobrażenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 2 Lutego 2013 Jesli ten traktor , kosztuje tak jak piszecie 780 tysiecy , to kiedy on sie spłaci w gospodarstwie , patrzac na jego kształt i wielkosc to na jaki areał jego zakup jest opłącalny , przeciez do niego trzeba kupic jeszcze oprzyrzadowanie . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 2 Lutego 2013 do niego trzeba kupic jeszcze oprzyrzadowanie... którego wartość jest równa lub przewyższa cene ciągnika. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 2 Lutego 2013 Taki sprzęcik dziś sfotografowałemu nas takie śmigają po polach bajka Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/444-lamerskie-pytania/page/7/#findComment-265930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.