paweljack Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 31 Lipca 2020 Witam Wszystkich zadymiaczy, mam pytani: jak się dopieka kiełbasę w wędzarni (mam wędzarnię z dymogeneratorem) to dym trzeba "zakręcić" czy cały czas wędzić w tej podwyższonej do 90 stopni temperaturze? Zamierzam dziś wędzić kiełbasę swojską i mam dylemat parzyć czy dopiekać.https://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniu Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) Witam Wszystkich zadymiaczy, mam pytani: jak się dopieka kiełbasę w wędzarni (mam wędzarnię z dymogeneratorem) to dym trzeba "zakręcić" czy cały czas wędzić w tej podwyższonej do 90 stopni temperaturze? Zamierzam dziś wędzić kiełbasę swojską i mam dylemat parzyć czy dopiekać. Nic nie zamykać.Piec razem z działąjącym dymogeneratorem w temp.90C do uzyskania w środku 68C Edytowane 31 Lipca 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zamierzam dziś wędzić kiełbasę swojską i mam dylemat parzyć czy dopiekać. przygotuj garnek z woda, i przed dopiekaniem wyciągnij cześć kiełbasy do parzenia a resztę dopieka.Potem porównasz.Moja propozycja, po parzeniu trochę dowędź, ale znowu tylko cześć, będziesz miał 3 "rodzaje kiełbasy" Będziesz mógł wybrać, co najbardziej Ci odpowiada na przyszłość PSDopiekanie oczywiście w dymie Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 31 Lipca 2020 będziesz miał 3 "rodzaje kiełbasy" Będziesz mógł wybrać, co najbardziej Ci odpowiada na przyszłość I to jest dobra rada. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flex78 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 31 Lipca 2020 Dziękuję Wszystkim za blyskawiczne odpowiedzi. Juz sie wędzi. Wlozylem na probe surowe boczki bez peklowania tylko "obtaśtane" w solance 5 minut przed wrędzeniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pzdr Cytuj pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 31 Lipca 2020 Wlozylem na probe surowe boczki bez peklowania tylko "obtaśtane" w solance 5 minut przed wrędzeniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pzdr Prawie wędzonki. Co nagle to po diable. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 31 Lipca 2020 Wlozylem na probe surowe boczki bez peklowania tylko "obtaśtane" w solance 5 minut przed wrędzeniem. Co ta próba ma Ci udowodnić? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 31 Lipca 2020 Chyba tylko to ,że to nie jest dobry pomysł,ale dajmy koledze poeksperymentować.Człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flex78 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Nie był to dobry pomysł "prawie jak wędzonka", test dowiódł, że nie warto (miałem chcicę na wędzony boczek - mówię spróbuję). Chyba go zaparzę ponownie w słonej wodzie, może nabierze trochę słoności. Kiełbasę upiekłem, 2 godziny, wyszła bardziej słona niż parzona (wiadomo) ale w smaku OK. Cytuj pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-672977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Dziękuję Wszystkim za blyskawiczne odpowiedzi. Juz sie wędzi. Wlozylem na probe surowe boczki bez peklowania tylko "obtaśtane" w solance 5 minut przed wrędzeniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pzdr Trzeba było natrzeć solą "z ręki" i zostawić chociaż na godzinę.Po wędzeniu 3-4h byłoby jadalne.--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4579-dopiekanie-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-673169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.