@halusia@ Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Września 2010 Jabłecznik z budyniem składniki; 3 szkl mąki 1 szkl cukru 2 całe jajka 1 żółtko proszek do pieczenia 1 margaryna Budyń 1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 kg jabłek Zagnieść ciasto;mąka+proszek+cukier+margaryna+jajka.Podzielić ciasto na 2 części ,jedną część rozłożyć na dno.Jabłka pokroić w ósemki ułożyć na cieście.Ugotować budyń i gorącym zalać ciasto.Drugą część ciasta rozłożyć na wierzch. Można posypać kruszonką. piec 1 godzinę w 180 stopniach . :-P Smacznego! Fotki aktualnie nie posiadam ale ciacho jest bardzo smaczne. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Września 2010 Hallo!!! Pytanie co do skladnikow. 1 margaryna to 250 czy 500g Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Września 2010 W Polsce przeważnie występują po 250g a teraz nawet chyba tylko 200 gram , więc ja też pytam ile dokładnie potrzebujemy margaryny Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Września 2010 Pytanie co do skladnikow. 1 margaryna to 250 czy 500g1 kostka tłuszczu ja daje Kasie czyli 250 g :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Września 2010 proszek do pieczenia@halusia@, ile wagowo tego proszku?? :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Września 2010 Połowica mówi że budyń jest faktycznie na 0,5l mleka , ale do ciasta lepiej dać dwa budynie i tylko 0.8 l mleka albo dosypać połowę z trzeciej torebki na litr mleka. Podobnie galaretki do ciast dajemy zawsze więcej niż w przepisie na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Września 2010 @halusia@, ile wagowo tego proszku?? :smile:Tu chodzi o mały proszek do pieczenia czyli 2 łyżeczki. Henio ten budyń będzie zapiekany, a przepis jest sprawdzony. Pozdrawiam Halusia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Września 2010 Hallo!!!! Zona zainteresowana przepisem ,pyta na jakiej blasze trzeba piec? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Września 2010 Zona zainteresowana przepisem ,pyta na jakiej blasze trzeba piec? Blacha standardowa 35/25 . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoytekK Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Września 2010 Witam !Ciasto te występuje tez pod nazwa ''Uśmiech Teściowej'' :grin: Pozdrawiam Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-125873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Października 2010 @halusia@, Foto do Twojego przepisu i wykonanie jabłecznika przez benę. Oceń swoim eksperckim okiem :grin: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-129739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Października 2010 piękne te kwiatuszki, to z jakiegoś szablonu, nie? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-129746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bena Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Października 2010 piękne te kwiatuszki, to z jakiegoś szablonu, nie?Owszem :grin: kiedyś przypadkiem kupiłam zestaw szablonów do ozdabiania ciast i deserów w jakimś markecie... teraz dość często je wykorzystuję :grin: Cytuj http://wyrobydomowe.blox.pl - nasze wyroby Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-129769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Października 2010 Oceń swoim eksperckim okiem :grin: Beiot cóż mogę powiedzieć...ciacho rewelacyjne. :thumbsup: Pięknie wykończone :clap: Jeśli chodzi o wypieki beny to na pewno mogłabym się od Niej wiele nauczyć. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-129814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 30 Października 2010 Beiot cóż mogę powiedzieć...ciacho rewelacyjne. :thumbsup:To nie moja robota tylko beny :grin: Ja tylko degustowałem i przepis wkleiłem. Bena nie zawsze ma czas na to. Pozdrawiam Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-129925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 31 Października 2010 A co mi tam, ja też wkleje swoje ciacho :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-129984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 31 Października 2010 u mnie to ciacho to hicior domowy jest ostatnio .Dzięki @halusia Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-130004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 31 Października 2010 u mnie to ciacho to hicior domowy jest ostatnioNie tylko u Ciebie bracie, robiłem już trzeci raz w tym mies.,a ja z reguły mało piekę, ale to ciacho jest warte zrobienia, no i w domu już wiedzą że się nazywa "Jabłecznik Halusi" Dzięki @halusiaNoooooooo :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-130014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 31 Października 2010 Nie lubię jabłeczników, ale tak zachwalacie, że chyba się skusze Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-130018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 31 Października 2010 To nie jest jablecznik, ale kompozycja smaków :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-130022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Października 2010 Bardzo chwalicie jabłecznik Halinki, ale ja uważam że najlepszym jabłecznikiem jest stary calwados, nie ujmując nic ciastu @halusi@ :grin: [ Dodano: Nie 31 Paź, 2010 13:52 ] PS. Piszę tak z zazdrości, bo ja wyrzekłem się wszelkich ciast, ciasteczek, lodów, legumin :devil: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-130024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 18 Listopada 2010 Małe wariacje jabłecznika z budyniem. Dla wielbicieli tego ciacha zrobiłam mały eksperyment. Otóż budyń ugotowałam na soku pomarańczowym (Hortex), z tym że dałam 3 budynie zamiast 2. Ciasto jest bardzo orzezwiające . :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-132627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 18 Listopada 2010 Piotrek Ty piecz ..... bo warto Halusiu to ciacho w oryginale jest zaje-smaczne ..... zdjęcia nie zdążyłem pstryknąć ... W weekend będzie porzeczkowiec nie wiem ale chyba gdzies tu na forum był podobny przepis .... zrobie popstrykam i wkleję ..... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-132636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 18 Listopada 2010 Robert, Halusia jest Mistrzynią w wypiekach, Ciasto z porzeczką czarną (z V Zlotu + moja Smorodina 2009- smak znasz :wink:) to będzie HIT :thumbsup: Chyba zrobię z Halusią barter :grin: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-132637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 18 Listopada 2010 Piotrek Ty piecz ..... bo warto Kolega dobrze radzi :grin: Halusiu to ciacho w oryginale jest zaje-smaczne ..... zdjęcia nie zdążyłem pstryknąć ...Jak miło się czyta takie komentarze :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/#findComment-132638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.