Darino Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 :clap: Co znaczy przesadziłem :question: określ dokładniej Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 :clap: Co znaczy przesadziłem :question: określ dokładniejTrochę słone, a nawet bardzo słone :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Dojdziesz do wprawy tak jak z wędzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 a nawet bardzo słoneSpróbuj ostrym nożem cieniutko pociąć na wiórki i na chlebek z masłem. Na pewno wejdzie :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Trochę słone, a nawet bardzo słone :smile:Witaj Zbóju. To MUSI być słone. Popełniałem ja już wieeele razy i czasami nawet nie wytrzymywała trzeciego etapu w lodowce :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Trochę słone, a nawet bardzo słone To ile tej soli w gramach sypnąłeś ?.To musi być słone bo inaczej pieski będą miały wyżerkę.Ładnie wygląda.Cienko na chleb z masłem i pochłoniesz zanim się obejrzysz. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 To MUSI być słone.Sól trochę dominuje nad smakiem mięsa, ale jadalne jest jak najbardziej :smile: To ile tej soli w gramach sypnąłeś ?Sól i przyprawy sypnąłem na talerz i napanierowałem polędwicę, a ile tej soli było to nie wiem :smile: To musi być słone bo inaczej pieski będą miały wyżerkę.Ładnie wyglądaTym razem to psy mogą tylko popatrzeć :grin: [ Dodano: Sob 14 Sie, 2010 18:10 ] Może też tak być, że polędwica cienka jest dlatego taka słona , następną razą to kupię kawałek od strony karczku :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zbój Madej, pokaż jakiej grubości plasterki jadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ja kroje zawsze takie, ze "hameryke widać". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zbój Madej, pokaż jakiej grubości plasterki jadasz.Cieniutkie jak papierki :smile: Ja kroje zawsze takie, ze "hameryke widać".No ja też, ale i tak chyba deczko przesoliłem :smile: [ Dodano: Sob 14 Sie, 2010 19:14 ] Właśnie moja mama próbowała i mówi, że trochę słone, ale dobre :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 No ja też, ale i tak chyba deczko przesoliłem :smile:Ja stosuje 30g/kg i zawsze mi wychodzi. Chyba ze faktycznie dałeś "do oporu"... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ja stosuje 30g/kgZa pierwszym podejściem dałem 35g/kg, pleśń się pojawiła i poszło dla psów-przybłędów :devil: [ Dodano: Sob 14 Sie, 2010 19:16 ] Teraz dałem więcej i... e tam nie jest źle :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ja stosuje 30g/kgZa pierwszym podejściem dałem 35g/kg, pleśń się pojawiła i poszło dla psów-przybłędów :devil: [ Dodano: Sob 14 Sie, 2010 19:16 ] Teraz dałem więcej i... e tam nie jest źle :smile:Słone "zachęca do czytania" :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Słone "zachęca do czytania" :grin:To oczywista oczywistość :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ja kroje zawsze takie, ze "hameryke widać".No tak wiadomo, bialko jest szkodliwe. :tongue: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam, Ja dodaję do polędwicy 60 gr/kg a do karkówki 90 gr/kg, wychodzą wyśmienite. [ Dodano: Nie 15 Sie, 2010 10:21 ] Polędwica i karkówka. Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Cudowne :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dzięki, zapomniałem dodać, że stosuję mieszankę sól/peklosól w stosunku 50/50 Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A po co?.Ja stosuję samą sól kamienną. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Poniosłem wczoraj swoje wyroby "do ludzi", czyli w gości, zjedli wsio, a najszybciej poszła przesolona polędwica a'la... czym byłem miło zaskoczony :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Poniosłem wczoraj swoje wyroby "do ludzi"a najszybciej poszła przesolona polędwica a'la.. No tak jak przesolona to do ludzi z tym Ale skoro zeszła jako pierwsza , czyli była wspaniała Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Przesolona ale zjadliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam, Ja dodaję do polędwicy 60 gr/kg a do karkówki 90 gr/kg, wychodzą wyśmienite. Dlaczego taka roznica wagowa tej soli?? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dlaczego taka roznica wagowa tej soli?? Wydaje mi się ,że dlatego iż mięso z karkówki jest twardsze i potrzeba więcej soli ,żeby je skruszyć i żeby było bardziej miękkie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Hallo!!!! Mysle ze lepiej poczekac na wyjasnienie od wieskam. A moze ma to cos wspolnego z zawartoscia tluszczu w miesie? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/31/#findComment-120265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.