Zbój Madej Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1026 Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja w trakcie jestem. Robię boczek Pancetta Naturale Rotolo.Robisz rolowany, ja chcę taki bez zawijania, taki co swobodnie wisi na sznurku :smile: Robiłem - wszystkim smakował. Ale musi być dość chudy. :thumbsup:Rolowałeś go czy nie? :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosna Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1027 Opublikowano 22 Lutego 2011 Chciałam powiedzieć, że polędwica wyszła super. W pierwszej chwili kolendra nas mocno zniechęcała, jednak po pokrojeniu w plasterki faktycznie mniej jest odczuwalna. Dałam kawałek mamie, która nie znosi czosnku: nie tylko nie wyczuła czosnku, to jeszcze na dodatek myślała, że to wędzone. Już kolejny kawałek zaczął pierwszy etap, tym razem bez kolendry. Ludzie, będę gruba przez to forum! W życiu nie jadłam tyle wędlin, teraz co weekend wędzenie, polędwica a'la parmeńska, ser żółty na szybko, ser topiony, drożdżóweczki, co dzień coś nowego tu znajdę i muszę wypróbować. Nie ma rady, gruba będę i mąż się ze mną rozwiedzie. Tyle że on jeszcze szybciej będzie jeszcze grubszy. A wszystko przez Was. :wink: Ale dziękuję za przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1028 Opublikowano 22 Lutego 2011 Ludzie, będę gruba przez to forum! W życiu nie jadłam tyle wędlin, teraz co weekend wędzenie, polędwica a'la parmeńska, ser żółty na szybko, ser topiony, drożdżóweczki, co dzień coś nowego tu znajdę i muszę wypróbować. Nie ma rady, gruba będę i mąż się ze mną rozwiedzie. Tyle że on jeszcze szybciej będzie jeszcze grubszy. A wszystko przez Was.Sosna teraz jak mu tak dogadzasz na pewno nie rozwiedzie się,będzie Cię kochał ze zdwojoną siłą.wiesz ja się boję o żonę-po pracy jest na forum,a dziś chce piec szarlotkę :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-2 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1029 Opublikowano 22 Lutego 2011 witam narobiliście mi smaku lece po polędwice :grin: a swoją drogą to forum normalnie uzależnia :grin: pozdr Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1030 Opublikowano 22 Lutego 2011 Powąchałem wczoraj swoją polędwicę, je.ie skarpetą, jest suchutka, od początku była i myślę o tych wyciekach, o których czytałem w temacie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1031 Opublikowano 22 Lutego 2011 je.ie skarpetąlece powąchaćSpoko, po pokrojeniu będzie oki :grin: tego się nie wącha to się degustuje Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1032 Opublikowano 22 Lutego 2011 Powąchałem wczoraj swoją polędwicę, je.ie skarpetą, jest suchutka, od początku była i myślę o tych wyciekach, o których czytałem w temacie.tak czasem bywa.... :wink: rozbawiłeś mnie :wink: a gdzie do końca procesu :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1033 Opublikowano 22 Lutego 2011 Moja też jest ok. Nie trąci żadnym nieporządanym zapachem.Pychotka. Zdjęcie może nie najlepsze ale jak robicie ,to wiecie że to jest dobre. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1034 Opublikowano 23 Lutego 2011 Baleron a'la... pieprzowy ma się dobrze i w Sobotę w podkolanówkę, a wczoraj na próbę zrobiłem szynkę(z czterogłowego) a'la parmeńską z małą ilością kolendry Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1035 Opublikowano 23 Lutego 2011 Moja wisi chyba 6 dzień w skarpecie... temp 10-15 stopni... wczoraj ja ogladałem i nic... twardawa z wierzchu... oczywiście nie odwijałem duzo tu czytałem o pleśni na powierzchni i mam pytanko, ta pleśń to wychodzi na zewnątrz skarpety? Czy jest ona juz później jak się odwinie polędwicę ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosna Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1036 Opublikowano 24 Lutego 2011 Dziękuję za wszystkie miłe słowa. No pewnie, że się ze mną nie rozwiedzie, bo kto mu będzie takie pyszności robił. Ładne te wasze a'la parmeńskie. Swojej nie zrobiłam zdjęcia, teraz to już trzeba na następną czekać. A może jeszcze nastawię karkóweczkę, może szyneczkę...Pokemon - masz rację, uzależnia strasznie to forum. całe szczęście, że to nałóg nieszkodliwy, a pożyteczny.Marek - Szarlotka? Jaka szarlotka? Już szukam.Ps. jak tu się odchudzać? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1037 Opublikowano 24 Lutego 2011 Marek - Szarlotka? Jaka szarlotka? Już szukam. Ps. jak tu się odchudzać?a tutaj jest :wink: link poniżej https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=176963&highlight=#176963 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1038 Opublikowano 25 Lutego 2011 no i następna poszła , a raczej dwie :lol: , , , , i tyle ją widzieli :lol: :lol: :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1039 Opublikowano 25 Lutego 2011 i tyle ją widzieliNie masz sumienia o tej porze :sad: :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1040 Opublikowano 25 Lutego 2011 Popieram Darino. :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1041 Opublikowano 25 Lutego 2011 taaa , a inni to mogą :lol: :lol: :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1042 Opublikowano 25 Lutego 2011 Nie wiem czy dobrze robię, ale moja pończocha wisi w temp. 5 stopni, czy nie za zimno? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1043 Opublikowano 25 Lutego 2011 I proszę.. Co Nasz Paolo wyprawia. :grin: Tak sobie cichutko siedzi , a teraz kusi takimi pysznościami. :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1044 Opublikowano 25 Lutego 2011 pis67, spokojnie niech sobie wisi , będzie dobrze :grin: moją powiesiłem przy kratce , a pod wieczór wisiała przy otwartym balkonie , to było nawet mniej niż 5 stopni Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1045 Opublikowano 26 Lutego 2011 Nie wiem czy dobrze robię, ale moja pończocha wisi w temp. 5 stopni, czy nie za zimno? Moja w temp. 6* :rolleyes: :wink: Co to będzie? :wink:Jest oki, okres dojrzewania troszkę się wydłuży Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-2 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1046 Opublikowano 26 Lutego 2011 witam a to moja polędwica po pierwszych 5 dniach i do pończochy :grin: Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1047 Opublikowano 26 Lutego 2011 Baleron a'la... wersja pieprzowa po tygodniu w lodówce powieszony w spiżarni, mam nadzieję, że na Wielkanoc będzie oki :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-148884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1048 Opublikowano 1 Marca 2011 Po tygodniu lodówki powiesiłem dziś pierwszą szyneczkę a'la... Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-149519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1049 Opublikowano 1 Marca 2011 zaraz idę do sklepu... może coś wyrwę... jakąś karkówke.... moja poledwica wisi i wisi... dwa razy mniejsza cholera sie zrobiła... ciekawe co tam w tej skarpecie siedzi... juz ze dwa tygodnie tak wisi... :lol: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-149524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1050 Opublikowano 1 Marca 2011 zaraz idę do sklepu... może coś wyrwę... jakąś karkówke.... moja poledwica wisi i wisi... dwa razy mniejsza cholera sie zrobiła... ciekawe co tam w tej skarpecie siedzi... juz ze dwa tygodnie tak wisi... :lol: Pokemon , sprawdź jej twardość poprzez ściśnięcie "palcyma" bo się może okazać ,że trzeba będzie flexem ją kroić . Może już czas na trzeci etap... pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/42/#findComment-149532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.