MAREK-ZAN Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 19 Stycznia 2011 a co to jest bo nie mogę powiększyć :question: ? [ Dodano: Czw 20 Sty, 2011 00:32 ] albo gdzie znajdę to ustrojstwo ? Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Najprościej to odwiedż sklep hydrauliczny . Kawałek plastikowej rury fi 50 na to redukcja i heja, Albo zrób lejek z twardego plastykowego skoroszytu . A to taki lejek Madeja do napełniania słoików z https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5071 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK-ZAN Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Ale ja chcę nabić farsz w osłonki białkowe farsz jest kleisty i nie wleje się do flaka. Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK-ZAN Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 20 Stycznia 2011 CZEŚĆ POKEMON 15.Jak ręcznie?Bo chcę również zrobić kiełbasę kaszubki w cienkich flakach i tam też jest część mięsa krojona w grubą kostkę :question: Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Marku :grin: wejdz,kielbasy siekane,tam na st.2 Mój prosty spsob jak napychać takie kielbasy :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Znalazłam w moim archiwum zdjęciowym: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jak ręcznie? Metodą prób i błedów A tak poważnie to spróbuje troche drobniejsze kawałki pokroić, musze przetestować to na moim starym Zelmerze, jak bedzie problem to niestety trzeba bedzie zmielić wp kl I na sitku 10 i już, też nie mam sprzetu jaki bym chciał do nadziewania takich kiełbas siekanych Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ma ktoś jakiś sposób napełnienia osłonek fi 60. :question: :?: :question:Jak nie miałem jeszcze nadziewarki i nie było pomocnika do ręcznej maszynki to używałem takiego sprzętu nadziewającego, nadziewałem tym osłonki karmelowe i barierówki, szło lepiej niż ręczną maszynką do mielenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 20 Stycznia 2011 A to rozwiązanie z mojego archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK-ZAN Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc.Użyję sposobu Zbója Madeja a na przyszłość muszę coś wykombinować innego,Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-142557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK-ZAN Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 23 Stycznia 2011 halusia napisałaś 2 godz. gorącym dymem - to jaka ma być temperatura :question: Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-143098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Gorący dym to 50 C, ale potem podnosisz temp wędzenia, a raczej jiz pieczesz w 75-90 C do uzyskania temp 68 C w środku batonu Żywieckiej. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-143108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK-ZAN Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 23 Stycznia 2011 DZIĘKI :mellow: Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-143114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Stycznia 2011 gorącym dymem - to jaka ma być temperatura :question:Gorący dym to 50 CA dokładniej 45-60 st.C :grin: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=880 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-143125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Nie musisz ją podpiekać.Możesz ją sparzyć i ew.drugi raz podwędzić.Ja Ci powiem tak na ucho, że jak nie mam czasu to ją drugi raz nie podwędzam i też jest dobra.Moim zdaniem kiełbasy parzone są mniej suche od podpiekanych więc wybór należy do Ciebie Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-143129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Gorący dym to 50 C, ale potem podnosisz temp wędzenia, a raczej jiz pieczesz w 75-90 C do uzyskania temp 68 C w środku batonu Żywieckiej. Dokładnie tak zrobiłem ostatnio i wyszła suuuuper !!! Bez parzenia Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-143131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 12 Lutego 2011 Piątkowe wędzenie :grin: '' dreptanie'' Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-146426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Lutego 2011 No i Ty nie chciałaś sie pochwalic takimi wyrobami !!!Halusia chciała się pochwalić wyrobami, ale nie chciała się chwalić "w czym" wędziła :rolleyes: :rolleyes: a szkoda :lol: :lol: A żywiecka pjerwyj sort :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-146472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 13 Lutego 2011 @halusia@, :clap: jestem pełen podziwu dla Twoich wyrobów :lol: Czy Andrzej Ci pomaga ?Dziękuję Tadziu :grin: Andrzej nie '' macza'' w tym palców :wink: nie ma na to czasu. ...Jedynym pomocnikiem jest ten młodszy syn który był na zlocie, obsługuje nadziewarkę. A ponadto moimi pomocnikami jest WB i ogrom wiedzy bez której nie była bym w stanie wyprodukować domowych wyrobów. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-146579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 27 Lutego 2011 Wędzona parzona i potem wędzona w zimnym dymie ze 3 godzinki. W smaku super. W przekroju lekkie dziurki, chyba dlatego że farsz był baaardzo zimny i sztywny zarazem. Nadziewanie rurą kanalizacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-149054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 27 Lutego 2011 W przekroju lekkie dziurki Tym się nie przejmuj , jak na pierwszy raz piękny wyrób :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-149056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 27 Lutego 2011 moja pierwsza żywieckaŁadna ta Twoja żywiecka. Powiekszyłam sobie przekrój i ślinianki zaraz zapracowały :grin: To jedna z moich ulubionych kiełbas. Tak długo wędzona musi być pyszna. Aby zminimalizować napowietrzenie farszu dobrze jest ubijać (w nadziewarce lub rurze do nadziewania) farsz drewnianym tłuczkiem z płaskim przodem. Porcje wkładanego farszu też już powinny być wstępnie ubite, bez powietrza, najlepiej w postaci kul. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-149176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 6 Listopada 2011 I troszkę żywieckiej na śniadanko :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-183568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 6 Listopada 2011 @halusia@, gdyby tak szło przesłać przez kompa choć jeden plasterek z chrzanem :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-183571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 6 Listopada 2011 I troszkę żywieckiej na śniadanko :clap: :clap: :clap: :thumbsup: My zrobiliśmy białą. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4650-%C5%BCywiecka/page/2/#findComment-183573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.