Andrzej111 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Darino, Jak parzyc boczek chodzi o temp i czas .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-138705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
full light Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam. Czy ktoś z szanownych kolegów wędzi boczek tak żeby był gotowy do jedzenia bez parzenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-139516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Możesz go podpiec w wędzarni i nie musisz parzyć. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-139520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja tak wędze :grin: Wkladam go na końcu wedzarni,tam gdze jest najwyższa tęperatura.Wedze od 3-4godzin.Taki boczek zaczynam jeść dopiero po tygodniu :grin: z dnia na dzień jest coraz lepszy :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-139531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Czy ktoś z szanownych kolegów wędzi boczek tak żeby był gotowy do jedzenia bez parzenia???Pod koniec wędzenia podnosisz temperaturę w wędzarni i go podpiekasz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-139561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja nigdy nie parzę boczków, rozróżniam dwa boczki, boczek wędzony surowy - na skwarki i do jajecznicy, a jak jest bardzo chudy to zamiast gumy do żucia :thumbsup: boczek wędzony pieczony w wędzarni - mój ulubiony :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-139567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Darino, Jak parzyc boczek chodzi o temp i czas .Pozdrawiam.Według podstaw pewnej obróbki termicznej tzn. 68°C wewnącz boczków czasu nie mierzyłem. Pozdrawiam :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-139596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 7 Marca 2011 Uwędziłem dwa boczusie i podpiekłem w wędzarni dla miękkości, w środę - środa, jutro trzeba uzupełnić zapasy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-150798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Marca 2011 w środę - środa, jutro trzeba uzupełnić zapasyJutro jest wtorek :wink: Już często piekłem boczusie w wędzarence, powiem że różnie wychodziły. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-150801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Lutego 2013 Nie chce zakładać nowego tematu , więc zapytam tutaj :smile: Kupiłem dziś na targowisku bardzo ładny kawałek świeżego boczku, niestety bez skóry w sumie 4.7 kilo. Podzieliłem go na 7 kawałków i obecnie już się pekluje. Czy takie 70 dekowe kawałki można wieszać na hakach do wędzenia , czy lepiej dać je do siatki ?? Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-266625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 6 Lutego 2013 bardzo ładny kawałek świerzego boczkuBoczek niestety był nieświeży. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-266628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 6 Lutego 2013 Czy takie 70 dekowe kawałki można wieszać na hakach do wędzenia , czy lepiej dać je do siatki ??Osobiście, pętelki zrobiłbym z przędzy wędliniarskiej. Przy odpowiednim utrzymaniu temp. w wędzarni nic nie spadnie. Masz haki, nakładaj na nie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-266629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 6 Lutego 2013 Maxell, masz racje trochę starawy :wink: [ Dodano: Sro 06 Lut, 2013 21:00 ]Mam przędze , ale na haki jest najprościej . Wędzić będę w swojej zadymiarce z zastosowaniem DG max. do 75 stopni. Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-266630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja ostatnio boczek łuskany b/s pociąłem w paski o szerokości ok 8-10 cm , a wędziłem w siatce wędliniarskiej. Bardzo fajnie się uformował, szczególnie wierzchnia warstwa po wyłuskaniu żeberek :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-266692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 7 Lutego 2013 Mam przędze , ale na haki jest najprościej . Wędzić będę w swojej zadymiarce z zastosowaniem DG max. do 75 stopni.Spokojnie możesz wieszać na hakach, ja wędziłem nawet 1,5kg kawałki bez skóry, wieszane na przędzy, i nigdy nic mi nie spadło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-266693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 7 Lutego 2013 Dziękuję za przekonywujące odpowiedzi :smile: Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4768-cienki-boczek/page/2/#findComment-266697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.