boggi Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 5 Marca 2011 Dzisiaj , żeby nie wyjść z wprawy zrobiłem wędlinkę z fileta z piersi kurczaka w osłonce barierowej . Filet z kurczaka 1 kg Sól 19g/kg Pieprz grubomielony 1 g/kg Cukier puder 1g/kg papryka ostra mała szczypta Filet pokroiłem na małe kawałki ok 2x2 cm , błonki i brzydsze elementy zmieliłem na najmniejszej siatce z Zelmera Diany , czyli chyba 2,7 mm osobno kostka , osobno zmielone posoliłem i stało przez ok 24 godziny w lodówce . Dziś do zmielonego dodałem przyprawy , wymieszałem dokładnie . Następnie dodałem mięsko pokrojone w kostkę i długo mieszałem . Następnie nadziałem zelmerkiem osłonki barierowe Fi 40 http://i54.tinypic.com/bjiwk5.jpg , 2 godzinki osadzania i na 45 minut do garnka z wodą o temp ok. 75 stopni . http://i55.tinypic.com/2a83ln5.jpg Smak rewelacja , cukier puder , no właśnie po co cukier puder ? Czytałem że można dodać , ale chyba mam popalone kubki smakowe , bo ja nic nie czuję Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-150470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 5 Marca 2011 boggi, bardzo smaczniaste :thumbsup: U mnie podobne idą jak przeciąg Może takie spróbujesz zrobić https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=172692#172692 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=81369#81369 koperku nie daję. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-150472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 5 Marca 2011 Zbójaszku o widzisz , przypomniałeś mi , następnym razem zrobię z tego przepisu Teraz mi nie umknie , bo jest u mnie w wątku . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-150475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 5 Marca 2011 A ja bym Cię zachęcała byś spróbował i z koperkiem http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1638 :lol: tylko nie z suszonym ma być świeży lub mrożony ewentualnie pomieszany z natką pietruszki też świeżą lub mrożoną Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-150477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 5 Marca 2011 Wypróbuję od razu dwie wersje Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-150478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 5 Marca 2011 boggi :clap: :clap: :thumbsup: ,mój "kurczak la balier" juz się kończy... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-150479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 5 Marca 2011 :clap: Jak to 'niewiele' trzeba , aby cieszyć się pyszną :thumbsup: i zdrową wędlinką Filet z kurczaka 1 kg Sól 19g/kg Pieprz grubomielony 1 g/kg Cukier puder 1g/kg papryka ostra mała szczypta Ja też muszę spróbować...taką zrobić ( może mi się uda) :blush: Pozdrawiam! [ Dodano: Sob 05 Mar, 2011 23:31 ] Przepis już w 'kajeciku :grin: Teraz tylko ... Cała reszta roboty... :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-150482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzeslawFabrycki Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 5 Marca 2011 Boggi :clap: Fantastyczne päczki - Kielbaski röwnierz :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj Czecho Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-150506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zbliża się rok jak jestem z Wami, postanowiłem coś wydreptać . Zrobiłem trochę kabanosów , trochę podwawelskiej, 2 małe szyneczki , 1 poledwicę wędzoną , trochę Kiełbasy autorskiej - Głogowskiej z okolic Rzeszowa - według kolego Ligawa: http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=982&Itemid=4 Wszystko razem http://i53.tinypic.com/2e4autx.jpg Kabanoski - dużo już jest zjedzone , rodzinka się na nie rzuciła http://i55.tinypic.com/ekkiok.jpg Głogowska http://i55.tinypic.com/2jeprnn.jpg Podwawelska wg DZIADKA( https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=550&highlight=podwawelska ) http://i52.tinypic.com/11j8c1u.jpg I wędzonki http://i56.tinypic.com/1ovl11.jpg Dziękuje Wam bardzo za wszelkie porady i przede wszystkim wsparcie , myślę , że ten rok nie poszedł na marne Był to jeden z najlepszych moich lat Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-155048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 :clap: :clap: :clap: A ta podwawekska :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-155051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 myślę , że ten rok nie poszedł na marneNa pewno nie poszedł na marne. Gratuluję pięknych wyrobów. Tak przy okazji, ciekawi mnie, jak związana wyszła głogowska robiona technologią kol. Ligawy? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-155056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 EAnna, wiesz co ? nie powiem Ci teraz . Bo stygnie , ale zanim trafiłem na nasze forum , to nie słyszałem , żeby bawić się ze świntuchem kilka dni. pochodzę z okolic Rzeszowa i u nas odkąd pamiętam , to zawsze masorz sprawiał się w jeden dzień i wszystko smakowało świetnie. Swintucha na ogół biło się w sobotę rano a wieczorem już jedliśmy kiełbasę cienką . Owszem trzeba było dłuuuugo wyrabiać mięso a wszystko solone było sola kuchenną . Kiełbaska pierwyj sort z tzw oczkiem Głogowską robiłem według tej receptury i jutro opisze wrażenia oraz pokażę przekrój Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-155058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Głogowską robiłem według tej recepturyCzyli receptury rzeszowskiej czy kol. Ligawy? Znam wyroby z tamtych okolic bo mój A. to rodowity rzeszowiak. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-155060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ja robiłem z przepisu kol. Ligawy , ale to niemalże to samo co nasze tutejsze. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-155063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam ostatnio cóś takiego zrobiłem dla dzieciaka do koszyczka http://i52.tinypic.com/rh7ihy.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-157763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam ostatnio cóś takiego zrobiłem dla dzieciaka do koszyczka Bodziu to musi być wielki ten koszyczek :grin: Odnośnie kiełbasy wygląda super :thumbsup: :clap: Może jeszcze podasz z jakiej receptury korzystałeś ? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-157781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Widzę ,że się pobawiłeś.Kiełbaska na okrągło :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-157784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Może jeszcze podasz z jakiej receptury korzystałeś ? W zasadzie to jest kiełbasa bez receptury - jako takiej. U nas jak się bije świniaka , to nie stosujemy peklowania mięs na kiełbasy . Nie robi się też kiełbas typu podwawelska , zwyczajna , krakowska . Po prostu przy rozbiorze świntucha zostawia się ładne boczki , te co na przykład tłuste , to do kiełbas , szynki - część do zamrażarki na porcje obiadowe , reszta do kiełbas . Czyli różne mięsa idą do kiełbas , mielone jest to na jednym sicie ok 10 - 12 mm. Tłuste na mniejszym sicie 6 mm Przyprawy , to : sól , pieprz , czosnek - wszystko to do smaku - nikt nie waży ani mięsa ani przypraw. Następnie nadziewanie w jelita wieprzowe , krótkie osadzanie i po południu , lub na drugi dzień rano do wędzarni , wędzenie z pieczeniem - bez parzenia . Kiełbaska wychodzi świetna . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-157861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Przyprawy , to : sól , pieprz , czosnek - wszystko to do smaku - nikt nie waży ani mięsa ani przypraw. Dla mnie to taż nie nowość.Jeszcze zależy ile gospodarz życzy sobie kiełbasy i jak duża jest świnka. W większości przypadków nie życzą sobie parzenia kiełbasy :sad: Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-157863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 17 Września 2011 Witam ponownie Coś ostatnio się zaniedbałem , ale już się poprawiam Zrobiłem tydzień temu szyneczkę parzoną . Peklowanie 4 dniowe , bez wędzenia - samo parzenie. szynka wyszła blada , ale najważniejsze że wszystkim smakuje Mieszanka peklująca to 45g sól kuchenna i 15 g peklosól . Tak robię bo czuję smak peklosoli a w tym wydaniu wyroby nie są szare i nie mają tego posmaku . Tak jak wspomniałem peklowanie 4 dniowe , trochę według tabeli DZIADKA , napisałem trochę , bo tabela dla mnie jest za słona . Ja biorę na kilogramową szynkę nie 0,4 l wody , tylko 0,5 l wody i jest ok . Może mój próg słoności jest inny , ale jest jaki jest i nic na to nie poradzę. W każdym razie DZIADKU chylę czoła i dziękuje za tabelę Mięso pochodzi z szynki , jaki mięsień dokładnie to nie wiem po sparzeniu natarłem ją delikatnie pieprzem i papryką . Tutaj mamy szynkę surową http://i54.tinypic.com/ax06br.jpg Po zaparzeniu wyjąłem na durszlak http://i51.tinypic.com/91e4yf.jpg Po ostygnięciu na drugi dzień http://i52.tinypic.com/2di34t5.jpg No i tradycyjnie przekrój http://i51.tinypic.com/vyf4n.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-176182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 17 Września 2011 Mieszanka peklująca to 45g sól kuchenna i 15 g peklosól .Tu by się przydała informacja na jakiej ilości wody rozpuściłeś tę mieszankę ( domniemuję ,że w litrze ale początkujący mogą pomyśleć ,że w 1/2 litra bo dalej piszesz o takiej ilości wody) Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-176184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 17 Września 2011 hmm u mnie widać dobrze [ Dodano: Sob 17 Wrz, 2011 20:39 ]Mieszanka peklująca to 45g sól kuchenna i 15 g peklosól .Tak robię bo czuję smak peklosoli a w tym wydaniu wyroby nie są szare i nie mają tego posmaku . Tak jak wspomniałem peklowanie 4 dniowe , trochę według tabeli DZIADKA , .....Myślę , że jest czytelnie napisane No ba jak jest według tabeli DZIADKA ?peklowanie 4 dniowe , 0,4 l wody i 60 g peklosoli Piszę teraz z pamięci ale tak chyba jest Mówimy o kilogramie mięsa Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-176185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 17 Września 2011 ( domniemuję ,że w litrze ale początkujący mogą pomyśleć ,że w 1/2 litra bo dalej piszesz o takiej ilości wody Ja odczytałem ,że w 1/2 l czyli solanka 12% 4 dni peklowania. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-176186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 17 Września 2011 boggi nie każdy początkujący ogarnia wszelkie tabele i zwykle ma mętlik w głowie zważywszy , że zwykle na forum piszemy o stężeniu solanki czyli o ilości mieszanki ( czy czystej peklosoli) na litr wody i własnie dlatego sugerowałąm byś napisał jaką ilość wody zastosowałeś do tych 60 gramów :grin: ( ja daję jeszcze mniej peklosoli niż Ty zastosowałeś ale pekluję trochę dłużej ) PS Gratuluję szyneczki :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-176187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 17 Września 2011 chudziak, tak tak rozumiem , myślę jednak , że dobrze będzie odczytane to co napisałem Generalnie dałem 60g mieszanki peklującej na 0,5 l wody Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/3/#findComment-176188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.