Zbój Madej Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Oprócz mięs i kiełbas wędzonych i boczku zbójeckiego, które już mam, będę robił: Pieczeń Zbójecką-piekarnik Pieczeń drobiową-piekarnik Boczek rolowany z polędwiczką wp-rękaw/piekarnik Boczek parzony-praska od miro Ciasta: Rurki z bitą śmietaną Napoleonka Jabłecznik Halusi Rolada warzywna z ciasta franc. Wczoraj planowanie Dziś część zakupów Jutro suche peklowanie mięsa z golonki i boczku W Poniedziałek początek odmrażania mięsa wędzonego nieparzonego i zakup mięs do pieczeni We Wtorek pieczenie mięs, ale nie wszystkich W Środę parzenie wędzonek i kolejne pieczenie mięs i rurek W Czwartek Napoleonka i Jabłecznik Halusi i przygotowanie farszu warzywnego do ciasta franc. które będę piekł w drugi dzień Świąt(chcą świeże i na ciepło) Plany szerokie, ale jak i co z tego będzie to się okaże w praniu Dzisiejsze zakupy: Boczek - 4.6 kg Tylne golonki - 2 szt. Ciasto francuskie - 10 szt. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Plany szerokie, ale jak i co z tego będzie to się okaże w praniu Dasz radę :grin: :wink: . Miłej pracy :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Grudnia 2010 to co sparzysz, warto po wyschnięciu podwędzić na zimno, podniesie smak. :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Plany szerokie, ale jak i co z tego będzie to się okaże w praniu Jak pięknie Zbójaszku masz wszystko zaplanowane. Oj, będziesz musiał się '' nadreptać '' :grin: Kurcze a kiedy ja się wyrobię, w piątek jeszcze do pracy będę szła. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Jak pięknie Zbójaszku masz wszystko zaplanowane. Indyk myślał o niedzieli.................. :grin: .Ale i tak trzymam kciuki co by się udało Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2010 warto po wyschnięciu podwędzić na zimno, podniesie smak. :thumbsup:Na chwilę obecną brak technicznej możliwości zimnego wędzenia :sad: Kurcze a kiedy ja się wyrobię, w piątek jeszcze do pracy będę szła.Też w Piątek do roboty idę, ale na szczęście do Piątku wolne mam i może się wyrobię ze wszystkim, a jeszcze mam sprawy komórkowo-opałowe i inne pomniejsze Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Prace rozpoczęte. Zapeklowałem na sucho boczek do rolowanego i boczek do parzenia w prasce, słonina na boczku solona,a od strony mięsnej p-solą sypałem "z garści". Zabierałem się do trybowania golonek, ale prace stanęły w miejscu ponieważ golonki do połowy przymarznięte, tak "daje" u mnie w spiżarni :lol: czekam aż choć trochę odmrozi. Boczki zawinięte w folię spożywczą trochę poleżą w kuchni później wyniosę do spiżarni na dwa dni Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja się naprawdę do tego Lubomierza przejadę Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Mięsko z golonki - 1,12 kg p-sól 21g na całość mięsa Część pójdzie do rolowanego część do parzonego boczku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Musisz Zbójaszku mieć naprawdę liczną rodzinkę żeby temu wszystkiemu na święta podołała :grin: ..... i gratuluję wspaniałych wyrobów które na c odzień pozwalasz nam oglądać :clap: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Musisz Zbójaszku mieć naprawdę liczną rodzinkęTaka za wielka to nie jest, raptem 12 twarzy, ale na po świętach też coś musi zostać :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Musisz Zbójaszku mieć naprawdę liczną rodzinkęTaka za wielka to nie jest, raptem 12 twarzy, ale na po świętach też coś musi zostać :lol: Po tylu wspaniałościach jakie im zaserwujesz to po świętach będą pościć przynajmniej przez tydzień :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jeszcze się załapałem na "skubanie" karpia, niedawno skończyłem, ale przerób karpia to nie moja działka w domu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Kolejny dzień przygotowań. Zakupiłem jeszcze: 3 polędwiczki wp - 0.72 kg Karkówka b/k - 1.35 kg Łopatka b/k - 1.76 kg Udko kurczaka b/k - 1.67 kg Boczek - 1.99 kg Skórka wp - 0.27 kg Karkówka i łopatka idą do pieczeni zbójeckiej i do farszów Rozmrażanie nieparzonego na Święta rozpoczęte. Mam jeszcze "parę" kilo parzonego, ale to jest do bieżącego spożycia Wywar ze skórek, kości i skóry z golonki. Część skórek będzie zmielona i pójdzie do farszu do boczku parzonego. Trochę samego wywaru pójdzie do farszu do rolowanego boczku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ciut "dreptania" dziś było :lol: Boczek zapeklowany na szybko, dołożę go do prasowanego. Boczek solony, będzie z niego "Czosnkowy boczek Chili" pieczony. Farsz i solona polędwiczka wp do boczku rolowanego. Farsz z gotowaną skórką wp do boczku prasowanego. Mięso na pieczenie drobiowe z polędwiczką i bez. Mięso na "Pieczeń Zbójecką"® Wieczorkiem "nabijam" boczkiem i farszem praskę od miro i do spiżarni na całą noc, jutro kilka godz. parzenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Toś się musiał nadreptac..... :clap: :clap: a w święta to sił nie będzie :grin: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Grudnia 2010 a w święta to sił nie będzie :grin:Spoko jest u mnie "coś" co mi sił w Święta doda :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Grudnia 2010 jest u mnie "coś" co mi sił w Święta doda :grin: Czyżby Doda .... ? co sił doda a może Ognista Woda .... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Kolejny dzień przygotowań. I kolejny dzień Zbójaszkowego '' dreptania'' a ja stoję w miejscu :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Na dziś koniec Praska boczkiem już "nabita" i w spiżarni oczekuje jutrzejszego parzenia. Boczek chili w lodówce "czeka" na piekarnik Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zbójaszku więc zapraszam teraz do siebie :grin:W Inowrocławiu jeszcze nie dreptałem przy wyrobach :grin: , ale ta odległość :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Boczek rolowany, skubaniutki piekł się 2godz. 20min zanim miał 70st w środku, ale trochę wielki jest :lol: Boczek faszerowany prasowany, 5godz 15min do temp 72st w środku. Na razie stygnie, docisk poluzowany. Pieczeń drobiowa, ta większa z polędwiczką wp w środku, mniejsza bez "wkładki". Mniejszą wyciągnąłem trochę wcześniej z piekarnika. A to są półkilogramowe pieczenie "zbierane", zebrałem razem to co mi zostało z przygotowania pieczonego, czyli farsz z boczków, obrzynki z boczków peklowanych i dokupiłem dziś 40dag szynki (półbłoniasty), doprawiłem do smaku tym co miałem pod ręką. Szynka i obrzynki z boczków mielone prze sitko 8mm. cdn... Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 21 Grudnia 2010 cdn... Biedny... aleś się'' nadreptał '' a tu końca nie widać . Zbójaszku wyrób się szybciutko to zapraszam do siebie , przydałbyś mi się . :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wiedziałem... Dajesz czadu Czekam na CDN :clap: [ Dodano: Wto 21 Gru, 2010 19:37 ] Nieśmiało zwracam Ci uwagę na mój podpis :grin: . Teraz to już na prawdę jak do profesora :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Biedny... aleś się'' nadreptał ''Nie było tak źle :grin: zapraszam do siebie , przydałbyś mi się . :grin: hmmm :rolleyes: chyba się pogubiłem w tym co przeczytałem, a może to zmęczenie :rolleyes: :lol: :lol: Nieśmiało zwracam Ci uwagę na mój podpis :grin:Już o tym pisałem :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=164450#164450 :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-138662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.