Koszu Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Rozumiem Następnym razem będę wiedział Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Koszu jak by nie nazwał to piękna polędwica. :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Wystarczy przejrzeć proces produkcyjny tych trzech polędwic . Pozdrawiam Ładna polędwica :clap: Chyba kolega nazwał tą polędwicę łososiową bo mógł posiłkować się przepisem ,ze strony głównej na "Polędwicę łososiową Ligawy",którą chyba też trudno nazwać łososiową. http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1476&page=1 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Dokładnie tak drogi Arkadiuszu. Wcześniej mi się dostało że nazwałem tą polędwicę schabem . Teraz myślałem, ze jak napisze polędwica to już wszystko będzie dobrze Niestety i tym razem się nie udało Ale to nic I mimo, że ta stronkę przewertowałem już całą i to kilka razy - materiał jest ogromny i potrzeba wiele, wiele lat, żeby go opanować i takich gaf nie popełniać. Tymczasem proszę o wyrozumiałość w imieniu swoim oraz innych początkujących zadymiaczy Wielkie dzięki za wszystkie uwagi, podpowiedzi i opinie (krytyczne również) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Ja bym zwrócił uwagę na obecność mizdry i warkocza..... Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Przyznaję rację RaV22. Do tej pory zawsze to usuwałem. Tym razem zostawiłem warkocz i mizdrę i to nie był najlepszy pomysł Nie mniej mizdra, warkocz i reszta smakowała całej rodzinie i powolutku mija nasze dwunastnice :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boru Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 no dobra.. a taki schab z kością parzymy też do temp. ok. 60stopni w środku, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-826629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 a taki schab z kością parzymy też do temp. ok. 60stopni w środku, tak? 1. Jeśli zależy nam na polędwicy a kości znajdą się w bigosie to odpowiedź brzmi -tak.2. Jeśli chcemy mieć mięso dające łatwo oddzielać się od kości to znacznie dłużej. Wówczas nie ważna jest temp. wewnątrz polędwicy i stopień denaturacji włókien mięśniowych. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-826651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.