Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Wystarczy przejrzeć proces produkcyjny tych trzech polędwic . Pozdrawiam

Ładna polędwica :clap:

Chyba kolega nazwał tą polędwicę łososiową bo mógł posiłkować się przepisem ,ze strony głównej na "Polędwicę łososiową Ligawy",którą chyba też trudno nazwać łososiową.

http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1476&page=1

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142341
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie tak drogi Arkadiuszu. Wcześniej mi się dostało że nazwałem tą polędwicę schabem :). Teraz myślałem, ze jak napisze polędwica to już wszystko będzie dobrze :) Niestety i tym razem się nie udało :) Ale to nic :) I mimo, że ta stronkę przewertowałem już całą i to kilka razy - materiał jest ogromny i potrzeba wiele, wiele lat, żeby go opanować i takich gaf nie popełniać. Tymczasem proszę o wyrozumiałość w imieniu swoim oraz innych początkujących zadymiaczy :) Wielkie dzięki za wszystkie uwagi, podpowiedzi i opinie (krytyczne również) :)

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142383
Udostępnij na innych stronach

Przyznaję rację RaV22. Do tej pory zawsze to usuwałem. Tym razem zostawiłem warkocz i mizdrę i to nie był najlepszy pomysł :) Nie mniej mizdra, warkocz i reszta smakowała całej rodzinie i powolutku mija nasze dwunastnice :):)

 

Pozdro :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-142389
Udostępnij na innych stronach

  • 12 lat później...

 

 

a taki schab z kością parzymy też do temp. ok. 60stopni w środku, tak?

1. Jeśli zależy nam na polędwicy a kości znajdą się w bigosie to odpowiedź brzmi -tak.

2. Jeśli chcemy mieć mięso dające łatwo oddzielać się od kości to znacznie dłużej. Wówczas nie ważna jest temp. wewnątrz polędwicy i stopień denaturacji włókien mięśniowych.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5003-koszykowy-schab/page/3/#findComment-826651
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.