Henio Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Lutego 2011 Poczytałem ten temat http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=77154#77154i trochę się napaliłem na Brunszwika i dylemat : co z tą wątrobą , bo tam pisze że wszystko gotujemy (parzymy) oprócz wątroby i dalej cisza :sad: Arkadiusz ten Twój smacznie wygląda a że lubię eksperymentować to nie będzie tam płucek i robię dla siebie . A mięso jęzory i serca się peklują . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 4 Lutego 2011 Podeślę Ci przepis .Wątroba na surowo tylko mielona.Może być bez płuc . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Lutego 2011 Dzięki Arku za przepis - pochwalę się tym co mi wyszło . Nie mam naturalnych osłonek , tulko barierówki i w nich go zrobię , tylko z przyprawianiem muszę uważać bo całość zostaje w środku podczas parzenia. Zrobię parę słoików na zaś i bo w domu jestem sam podrobożerny i cały czas ta cebulka , (suszonej nie widziałem w sprzedaży )mnie gnębi bo kolega Bagno stosuje surową , ja dla "spokojności" i "zdrowotności" zeszklę ją . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 4 Lutego 2011 Trzymam kciuki :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Lutego 2011 A oto i mój a'la brunszwicki po pobycie tylko 3 godz. w lodówce . Zmieliłem przez dwójkę dodatkowo tłuściejsze części głowizny i dlatego farszu jest trochę więcej . Smakuje wybornie i polecam. Dobrze że dałem mniej peklosoli bo tylko 17 gramów na kilogram i w naturalnych osłonkach by był może mało słony , ale barierowe zatrzymują cały zapas przypraw podczas parzenia i jest idealny. http://img511.imageshack.us/img511/3285/002co.jpg http://img218.imageshack.us/img218/9012/004tdn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Lutego 2011 Henio, ale mi smaka narobiłeś , ja wprawdzie mam albo miałem imprezkę w domu . Urodziny dzieciaka , ale takiego salcesoniku to chętnie bym zjadł mimo pełnego żołądka :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja tego salcesonu nie znałem i naprawdę polecam , łatwy w produkcji i materiały tanie .O dziwo najwięcej problemów miałem ze zmieleniem wątroby , bo musiełem rozebrać maszynkę ze względu na zapchane sitko a i w środku też oczyściłem . Zrobiłem pewne modyfikacje , bo dodałem do przypraw trochę całej gorczycy i dwa ząbki czosnku i do gąrącego rosołu wsypałem pół szklanki kaszy manny. A i brak jest płucek , które świadomie pominąłem i w następnych też nie będę stosował. Ten kawałek na przekroju trafił się z małą ilością całych kawałków , pewnie dlatego że był nadziewany jako ostatni . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy1234 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam. A moge dodac golonko do tego salcesonu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Listopada 2012 A moge dodac golonko do tego salcesonu? Do tego i tamtego można. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy1234 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 24 Listopada 2012 A skórki tez sie gotuje czy mieli sie surowe peklowane? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 24 Listopada 2012 krzywy1234, tu masz sprawdzony przepis http://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/salcesony/1195-salceson-kruszynki Poczytaj dokładnie, życzę udanego wyrobu . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy1234 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 24 Listopada 2012 kaszubka33 wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 24 Listopada 2012 A skórki tez sie gotuje czy mieli sie surowe peklowane?krzywy poczytaj przepisy na salcesony,tam wszystko jest,unikniesz dużo błędów ewentualnie :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kertoipg Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 25 Listopada 2012 Siemka. Wstawiajcie fotki swoich smakołyków, jeśli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.