Maxell Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Lutego 2011 Aby dyskusja znowu gdzieś nie zboczyła informuję, iz Kolega Abratek jest z zawodu cukiernikiem. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-146999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Lutego 2011 To wyjdą mi te drożdżówki z tego przepisu czy nie ? . Mi w rękach ciasto nie rośnie, a rozczyn tym bardziej :grin: . A co z tą żółcią w tych drożdżówkach. Żółć to mnie się dopiero może rozlać :???: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Lutego 2011 Dam sobie spokój z drożdżówkami, zrobię szarlotkę z przepisu Marka z Bielska wygląda smakowicie i widzę, że innym też wychodzi. A jak ktoś się skusi na drożdżówki z przepisu Biotita proszę o fotorelację :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Lutego 2011 Aga, coś tam wyjdzie :wink: ale widzę że samo ciasto drożdźowe raczej nie należy do słodkich :wink: i jest to równoważone masą serowąa kurkuma pełni tu tylko rolę barwnika....to chyba tyle .... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Lutego 2011 Coś na pewno, mam lepszy pomysł Abratek przyjedź do mnie ty zrobisz ja popatrzę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Lutego 2011 A moze by tak Abratek uronil troche tajemnicy na dobre drożdżóweczki :rolleyes:Choc te Halusiowe calkiem przypadly mi do gustu (narazie wizualnie choc juz czuje smak :thumbsup: ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 16 Lutego 2011 Marcus, ja nie chcę tu się w paradę koleżeństwu wcinać...... :blush: podane przepisy są zapewne bardzo dobre (- tylko test praktyczny może to zweryfikować.....)ja nie ukrywam że moje wyroby "trącą prostotą" - ot takie z podwarszawskiej miejscowości a nie jakieś zmyślne zza granic kraju :tongue: .....zresztą podstawowy przepis na "ogólne" ciasto drożdżowe już podawałem.... :blush: nie wyrobicie sobie zdania jeśli nie wypróbujecie kilku przepisów.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 16 Lutego 2011 podane przepisy są zapewne bardzo dobre (- tylko test praktyczny może to zweryfikować.... Wlasnie to czynie ja nie ukrywam że moje wyroby "trącą prostotą" Czy prostota to niewiem ale Twoje paczki to chyba juz ze 30-ci razy robilem i zawsze wychodza pyszne -najlepsze :thumbsup: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 16 Lutego 2011 Masa serowa: 1 kg dobrego wiejskiego sera zmielonego na sitku 2 2 jajka (z białek ubić pianę i dodać na samym końcu) 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka maki ziemniaczanej. wszystko połączyć, dodając ubite białka robimy to delikatnie, ważne aby masa była puszysta.Nie wiem czy przepis z Wilna , ale to mój przepis standardowy do drożdżówek , naleśników i pierogów na słodko . Więc kolego Biotit ameryki nie odkryłeś . Ja tu liczyłam na jakiś tajemny przepis lub składnik :lol: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Lutego 2011 Gotowe Te z serem sie rozlazly :rolleyes: i zaszybko sie zrumienily A tych z budyniem postanowilem niesmarowac bialkiem i wyszly bardzo ladnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl.xx Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 16 Lutego 2011 marcus, myślę, że fotki mówią same za siebie :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Lutego 2011 Te z serem sie rozlazly Może nadzienie było za luźne(za mokre)? Ale i tak wyglądają bardzo smakowicie :thumbsup: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 16 Lutego 2011 No to ja w sobotę zrobię i skorzystam z przepisu @halusi@ pochwalę się jak wyjdą. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 16 Lutego 2011 Halusiowy przepis troche zmodyfikowalem na moje drozdzowe tj.daje 30 g drozdzy na 0,5 kg maki.Czytalem przepis szybko i na nadzienie serowe niezwrucilem zbytniej uwagi i sie ,,nieskleilo"mysle ze trzeba by dodac jakies bialko. Budyniowe wyszlo super a zreszta to i tak juz prawie wszystko zjedzone :grin: Nastepnym razem bedzie mak . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Lutego 2011 Kolego marcus do masy serowej można dodać np 2 łyżeczki sypkiego budyniu...ja tak czasami robię i wtedy masa jest pięknie związana . Równie dobrze możesz dodać 1 jajko. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-147133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzisiaj zrobiłam drożdżóweczki wg przepisu Halusi. Halusia Ludwik stwierdził jednoznacznie,że to niebo w gębie :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-148072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzisiaj zrobiłam drożdżóweczki wg przepisu Halusi. luciola, daj spokój... przecież to prawie pod prokuratora podchodzi... to jest normalnie znęcanie się i "molestowanie" w jednym... :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-148076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzisiaj zrobiłam drożdżóweczki wg przepisu Halusi. Ale śliczniutkie :thumbsup: :clap: , a ciasto wyrosło aż po '' sufit'' ? :grin: No to ja w sobotę zrobię i skorzystam z przepisu @halusi@ pochwalę się jak wyjdą. A kolega Karol co tam...?? Dziś już poniedziałek :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-148089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 21 Lutego 2011 a ciasto wyrosło aż po '' sufit'' ? Oczywiście,a jakby inaczej :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-148122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Lutego 2011 Moja Małżonka też się zaraziła i dołączyła do "Biszkoptów".Drożdżówki wg. przepisu Halusi dziś zrobiła i są całkiem, całkiem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-148866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 26 Lutego 2011 Moja Małżonka też się zaraziła i dołączyła do "Biszkoptów".Drożdżówki wg. przepisu Halusi dziś zrobiła i są całkiem, całkiem. No proszę ...śliczne drożdżóweczki. Widzę że jedne są w moim stylu a drugie jak'' szneki '' :thumbsup: :clap: Arkadiuszu, proszę pozdrowić Żonkę :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-148937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 26 Lutego 2011 Dzisiaj zrobiłam drożdżóweczki :thumbsup: Moja Małżonka też się zaraziła :clap: Sieje nadzieje, że i moja Laska się zarazi :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-148939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 15 Marca 2011 W związku z tym, że ze słodyczy to ja najbardziej lubię śledzie, postanowiłem wykonać drożdżówki z farszem jak na białą kiełbasę, a co, mi się też cóś od życia należy. Drożdżówki te powinny pogodzić ortodoksyjną Wędzarniczą Brać, jak i Braci, którzy oprócz kiełbas i wędzonek sami robią jeszcze chleby, ciastka, piwo, sery itd. P.S. Ciasto na drożdżówki tak jak halusi, tylko bez cukru wanilinowego i z jedną łyżka cukru kryształu. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-152155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 15 Marca 2011 Świetny pomysł na wykonanie Twoich drożdżóweczek Piotrusiu. :rolleyes: Ciekawe jak smakują .... wiem wiem że są pyszne :grin: Jeszcze zapomniałeś polukrować :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-152158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 15 Marca 2011 Halinko smakują jak dawniejsza bułka zwykła (z przedziałkiem) z białą kiełbasą , a zamiast lukru posmarowałem majonezem ale lepiej zrobić sos chrzanowy albo tatarski. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/2/#findComment-152160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.