Maxell Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Lutego 2011 Aby dyskusja znowu gdzieś nie zboczyła informuję, iz Kolega Abratek jest z zawodu cukiernikiem. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Lutego 2011 To wyjdą mi te drożdżówki z tego przepisu czy nie ? . Mi w rękach ciasto nie rośnie, a rozczyn tym bardziej :grin: . A co z tą żółcią w tych drożdżówkach. Żółć to mnie się dopiero może rozlać :???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Lutego 2011 Dam sobie spokój z drożdżówkami, zrobię szarlotkę z przepisu Marka z Bielska wygląda smakowicie i widzę, że innym też wychodzi. A jak ktoś się skusi na drożdżówki z przepisu Biotita proszę o fotorelację :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Lutego 2011 Aga, coś tam wyjdzie :wink: ale widzę że samo ciasto drożdźowe raczej nie należy do słodkich :wink: i jest to równoważone masą serowąa kurkuma pełni tu tylko rolę barwnika....to chyba tyle .... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Lutego 2011 Coś na pewno, mam lepszy pomysł Abratek przyjedź do mnie ty zrobisz ja popatrzę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Lutego 2011 A moze by tak Abratek uronil troche tajemnicy na dobre drożdżóweczki :rolleyes:Choc te Halusiowe calkiem przypadly mi do gustu (narazie wizualnie choc juz czuje smak :thumbsup: ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 16 Lutego 2011 Marcus, ja nie chcę tu się w paradę koleżeństwu wcinać...... :blush: podane przepisy są zapewne bardzo dobre (- tylko test praktyczny może to zweryfikować.....)ja nie ukrywam że moje wyroby "trącą prostotą" - ot takie z podwarszawskiej miejscowości a nie jakieś zmyślne zza granic kraju :tongue: .....zresztą podstawowy przepis na "ogólne" ciasto drożdżowe już podawałem.... :blush: nie wyrobicie sobie zdania jeśli nie wypróbujecie kilku przepisów.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 16 Lutego 2011 podane przepisy są zapewne bardzo dobre (- tylko test praktyczny może to zweryfikować.... Wlasnie to czynie ja nie ukrywam że moje wyroby "trącą prostotą" Czy prostota to niewiem ale Twoje paczki to chyba juz ze 30-ci razy robilem i zawsze wychodza pyszne -najlepsze :thumbsup: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 16 Lutego 2011 Masa serowa: 1 kg dobrego wiejskiego sera zmielonego na sitku 2 2 jajka (z białek ubić pianę i dodać na samym końcu) 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka maki ziemniaczanej. wszystko połączyć, dodając ubite białka robimy to delikatnie, ważne aby masa była puszysta.Nie wiem czy przepis z Wilna , ale to mój przepis standardowy do drożdżówek , naleśników i pierogów na słodko . Więc kolego Biotit ameryki nie odkryłeś . Ja tu liczyłam na jakiś tajemny przepis lub składnik :lol: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Lutego 2011 Gotowe Te z serem sie rozlazly :rolleyes: i zaszybko sie zrumienily A tych z budyniem postanowilem niesmarowac bialkiem i wyszly bardzo ladnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl.xx Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 16 Lutego 2011 marcus, myślę, że fotki mówią same za siebie :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Lutego 2011 Te z serem sie rozlazly Może nadzienie było za luźne(za mokre)? Ale i tak wyglądają bardzo smakowicie :thumbsup: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 16 Lutego 2011 No to ja w sobotę zrobię i skorzystam z przepisu @halusi@ pochwalę się jak wyjdą. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 16 Lutego 2011 Halusiowy przepis troche zmodyfikowalem na moje drozdzowe tj.daje 30 g drozdzy na 0,5 kg maki.Czytalem przepis szybko i na nadzienie serowe niezwrucilem zbytniej uwagi i sie ,,nieskleilo"mysle ze trzeba by dodac jakies bialko. Budyniowe wyszlo super a zreszta to i tak juz prawie wszystko zjedzone :grin: Nastepnym razem bedzie mak . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Lutego 2011 Kolego marcus do masy serowej można dodać np 2 łyżeczki sypkiego budyniu...ja tak czasami robię i wtedy masa jest pięknie związana . Równie dobrze możesz dodać 1 jajko. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzisiaj zrobiłam drożdżóweczki wg przepisu Halusi. Halusia Ludwik stwierdził jednoznacznie,że to niebo w gębie :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzisiaj zrobiłam drożdżóweczki wg przepisu Halusi. luciola, daj spokój... przecież to prawie pod prokuratora podchodzi... to jest normalnie znęcanie się i "molestowanie" w jednym... :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzisiaj zrobiłam drożdżóweczki wg przepisu Halusi. Ale śliczniutkie :thumbsup: :clap: , a ciasto wyrosło aż po '' sufit'' ? :grin: No to ja w sobotę zrobię i skorzystam z przepisu @halusi@ pochwalę się jak wyjdą. A kolega Karol co tam...?? Dziś już poniedziałek :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 21 Lutego 2011 a ciasto wyrosło aż po '' sufit'' ? Oczywiście,a jakby inaczej :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Lutego 2011 Moja Małżonka też się zaraziła i dołączyła do "Biszkoptów".Drożdżówki wg. przepisu Halusi dziś zrobiła i są całkiem, całkiem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 26 Lutego 2011 Moja Małżonka też się zaraziła i dołączyła do "Biszkoptów".Drożdżówki wg. przepisu Halusi dziś zrobiła i są całkiem, całkiem. No proszę ...śliczne drożdżóweczki. Widzę że jedne są w moim stylu a drugie jak'' szneki '' :thumbsup: :clap: Arkadiuszu, proszę pozdrowić Żonkę :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 26 Lutego 2011 Dzisiaj zrobiłam drożdżóweczki :thumbsup: Moja Małżonka też się zaraziła :clap: Sieje nadzieje, że i moja Laska się zarazi :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 15 Marca 2011 W związku z tym, że ze słodyczy to ja najbardziej lubię śledzie, postanowiłem wykonać drożdżówki z farszem jak na białą kiełbasę, a co, mi się też cóś od życia należy. Drożdżówki te powinny pogodzić ortodoksyjną Wędzarniczą Brać, jak i Braci, którzy oprócz kiełbas i wędzonek sami robią jeszcze chleby, ciastka, piwo, sery itd. P.S. Ciasto na drożdżówki tak jak halusi, tylko bez cukru wanilinowego i z jedną łyżka cukru kryształu. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 15 Marca 2011 Świetny pomysł na wykonanie Twoich drożdżóweczek Piotrusiu. :rolleyes: Ciekawe jak smakują .... wiem wiem że są pyszne :grin: Jeszcze zapomniałeś polukrować :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 15 Marca 2011 Halinko smakują jak dawniejsza bułka zwykła (z przedziałkiem) z białą kiełbasą , a zamiast lukru posmarowałem majonezem ale lepiej zrobić sos chrzanowy albo tatarski. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.