arkadiusz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 6 Marca 2013 Piaseczno Szkolna 13 tel.602199832 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baraki Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 6 Marca 2013 4. półtusza z głową kl.S z hodowli przemysłowej po 10,80 a taka sama skupowana od rolników po 10,50.Jestem tylko ciekaw jak oni to poznają.Pewnie ta z hodowli jest chudsza.Na zachodzie niema czegoś takiego jak klasa S, najwyższa klasa tam kończy sie na E a mięso w naszej klasie S uznawane jest wręcz za wadliwe z uwagi na zbyt niską zawartosc tłuszcu śródmięsnuiowego, ale nasze zakłady 70% mięsności by chciąły bo mięso pije wode a tłuszcz wręcz przeciwnie! Cytuj Email: baraki@o2.pl tel: 606832207 skype: mjarczewskihttp://allegro.pl/mieso-wieprzowe-poltusza-i2989536517.html Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 6 Marca 2013 Na zachodzie niema czegoś takiego jak klasa S ....ale my nie żyjemy na zachodzie :grin: tylko w Polsce i taka klasyfikacja u nas obowiązuje od lat.Oczywiście ,że to jest mięso z niewielka zawartością tłuszczu ,ale każdy kupuje co mu pasi. :wink: Jedni wola tłuszczyk inni chude. Obawiam się ,że nie bardzo masz racje bo tłuszcz w zakładach przetwórczych nie jest pożądany w nadmiernych ilościach bo ile pasztetu można zrobić i sprzedać. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 6 Marca 2013 Na zachodzie niema czegoś takiego jak klasa SEjże, czyżby? Klasyfikacja tusz wieprzowych w zależności od zawartości chudego mięsa [wg Rozporządzenia Rady (WE) z dnia 22.10.2007 r.]: Klasa S - zawartość mięsa jako % masy tuszy: 60 lub więcej. Klasy uformowania tusz wołowych, w szczególności ich istotnych części (udziec, grzbiet, łopatka) [wg Rozporządzenia Komisji (WE) nr 1249/2008 z dnia 10.12.2008 r.]: Klasa S - wybitna. Później wrzuc ę tutaj całe tabele, choć juz powinny być w dziale MIĘSO. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 6 Marca 2013 Własnie czy aby na pewno w Unii jest inaczej?.Pogrzebałem i znalazłem https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9567&highlight=klasyfikacja P.SMaxell był szybszy. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 6 Marca 2013 Staramy się, aby na forum wrzucać jak najwięcej wartościowego i przydatnego materiału. Trzeba czasem troche poszukać choć, powoli główne działy się porządkują, ułatwiąjąc znalezienie potrzebnych wiadomości. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baraki Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 6 Marca 2013 W Europie obowiązkowy jest system EUROP czyli 5 klas. Klasa 6 - S jest na specjalne życzenie kraju członkowskiego (przynajmiej jeśli chodzi o trzode bo jak jest z bydłem nie wiem). Cytuj Email: baraki@o2.pl tel: 606832207 skype: mjarczewskihttp://allegro.pl/mieso-wieprzowe-poltusza-i2989536517.html Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 6 Marca 2013 W Europie obowiązkowy jest system EUROP czyli 5 klas. Klasa 6 - S jest na specjalne życzenie kraju członkowskiego (przynajmiej jeśli chodzi o trzode bo jak jest z bydłem nie wiem).Nie bardzo. Klasa S (60% i więcej chudego mięsa) może być osobno wprowadzona w państwie tylko w zakresie swoich ubojów. Mięso importowane i eksportowane do krajów członkowskich musi być klasyfikowane wg norm UE. Dotyczy to tylko wieprzowiny. Wołowina i baranina mają S-ki bez względu na pochodzenie mięsa. U nas import mięsa wieprzowego wynosi grubo ponad 50%. Były i bywają momenty, że sięga 80%. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 6 Marca 2013 :grin: przed chwilą wróciłem z rzeźni szynka 13zlpolędwica 17zlboczek z żebrami 12zlpolędwiczki 22zlsłonina6,50zl Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 6 Marca 2013 W Europie obowiązkowy jest system EUROP czyli 5 klas. Klasa 6 - S jest na specjalne życzenie kraju członkowskiego (przynajmiej jeśli chodzi o trzode bo jak jest z bydłem nie wiem).Nie bardzo. Klasa S (60% i więcej chudego mięsa) może być osobno wprowadzona w państwie tylko w zakresie swoich ubojów. Mięso importowane i eksportowane do krajów członkowskich musi być klasyfikowane wg norm UE. Dotyczy to tylko wieprzowiny. Wołowina i baranina mają S-ki bez względu na pochodzenie mięsa. U nas import mięsa wieprzowego wynosi grubo ponad 50%. Były i bywają momenty, że sięga 80%. Nie znam ubojni w niemczech, belgii czy holandii, ktora nie mialaby w klasyfikacji klasy S. Inna sprawa, że w praktyce 90% półtusz z tych klas pozostaje w zakładzie do rozbioru na elementy. Sprzedaz półtusz od klasy E. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 7 Marca 2013 Ja wczoraj zakupowałam w Selgrosie:szynka b\s b\k 14,2karczek 14,89boczek z\s b\z 13,4schab b\k 15,4 dzwoniłam też do Bujakowa ale tam odebrała taka pani co dopiero zaczęła pracę i nie za bardzo kumała ale podała mi jakieś wysokiw te cenyszynka b\s b\k 15,4karczek 17,8boczek z\s b\z 14schab b\k 21,2 Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kdor1 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 7 Marca 2013 Od dziś szynak bez kości ale takie kawalki cienkie na kiełbase po 10,99 w Tesco Cytuj Dorota Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 7 Marca 2013 madlinka Różnice w cenie między marketami, hurtowniami np mięsnymi a zakładowymi sklepami mięsnymi polegają na tym iż market czy hurtownik sugeruje cenę w jakiej może kupić dany asortyment (np. mięso) i jeśli zakład mięsny dysponuje odpowiednim parkiem maszynowym i środkami, szprycuje mięso w celu podniesienia jego wydajności żeby móc obniżyć cenę danego elementu mięsnego i uzyskać cenę która oferuje mu market czy hurtownik a w swoich sklepach szanujące się zakłady tego nie robią żeby nie tracić na jakości tym samym na swojej opinii. Dlatego ja proponuję kupować w przyzakładowych sklepach lub sklepach firmowych żeby mieć więcej mięsa w mięsie :wink: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 7 Marca 2013 rzeznik, spróbuję następnym razem kupić mięso w Bujakowie i zobaczę czy odczuję jakąś różnicę. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 7 Marca 2013 Dzisiejsze ceny w sklepach w Ostrołęce Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-273226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 15 Marca 2013 Ja kupować to tylko w Gdańsku -z netu Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-274860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 15 Marca 2013 Ja kupować to tylko w GdańskuA z kąd masz guldeny ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-274875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 15 Marca 2013 Ja kupiłem w środę połówkę świnki w ubojni za 7,80/kg Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-274921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 15 Marca 2013 wiejas, w której ubojni kupujesz ? Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-274922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 15 Marca 2013 w Studzionce u Krupy Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-274923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baraki Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 17 Marca 2013 Ja kupiłem w środę połówkę świnki w ubojni za 7,80/kgPytanie jeszce w jakiej klasie była ta połówka, ale chyba raczej nie w E bo obecnie rolnik za te klase dostaje 7zł netto, do tego doliczyc wat i wychodzi że ubojnia za darmo wypatroszyła. Cytuj Email: baraki@o2.pl tel: 606832207 skype: mjarczewskihttp://allegro.pl/mieso-wieprzowe-poltusza-i2989536517.html Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-275261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 17 Marca 2013 hm.....nie wiem baraki, no bo skąd Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-275274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 17 Marca 2013 hm.....nie wiem baraki, no bo skądano ze stempelka kolego Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-275287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 17 Marca 2013 a tak w ogóle, to czy to chociaż polska świnia była, za te 7,80? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-275293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 17 Marca 2013 nie wiem , nic nie mówiła więc i poznać nie było po czym :grin: [ Dodano: Nie 17 Mar, 2013 16:42 ]poza tym co za różnica......i tak będzie zeżarta :tongue: Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/30/#findComment-275330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.