madlinka Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 3 Października 2011 Przepis na chlebek mam z tej strony http://www.chleb.info.pl/. Jest to przepis na chleb pszenny http://www.chleb.info.pl/...eceptura-bazowawłaśnie z tej stronki uczyłąm się piec chleb, wszystko fajnie i dokładnie wyjaśnione, polecam. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-178239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 3 Października 2011 My dziś nastawiliśmy Pana Zakwasa ;-)Może dogadaj się z jakimś "piekarzem" z forum, który mieszka w Twojej okolicy to Ci sprezentuje trochę starego zakwasu, im starszy tym lepszy :wink: i trudniej jest zepsuć chleb. Ew. zawsze zostaje poczta ... pozdrawiam Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-178272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 18 Lutego 2012 przemku !!! dziękuję Ci za te chlebki !!! wspaniałe !!! http://i42.tinypic.com/2qur88k.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-203179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 19 Lutego 2012 ...no super Arturze te chlebki wyszły :clap: ale ostatnio coś się ociągasz z pieczeniem chlebków :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-203182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez73 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 24 Lutego 2012 Od dłuższego czasu namawiałem żonę jakoż że to ona jest szefową kuchni do upieczenia chleba na zakwasie jednak nie chciała się namówić sporo czasu upłynęło aż sam zainspirowany tym tematem dojrzałem do upieczenia chleba i postanowiłem spróbować Najpierw zaczęło się o tego : potem dodałem mąkę i wyrabiane odbyło się w misce coby z braku doświadczenia za bardzo się nie ubrudzić :blush: po upieczeniu wyszło coś takiego : na drugi dzień poważniej zabrałem się do roboty i użyłem tego : potem sobie wyrastało po upieczeniu pojawił się banan na twarzy :thumbsup: komentarz mojej siostry na to zdjęcie był następujący : " wszystko fajnie gdyby nie ta padlina " ona jest oczywiście wegetarianką do kolejnego dodałem mąki razowej żytniej typ 2000 https://lh6.googleusercontent.com/-lz8zVlitT2c/T0eK54jPjEI/AAAAAAAAHmM/PZZ9Zm77vOc/s800/P1080234.JPG https://lh5.googleusercontent.com/-vONqSEfaLPo/T0eKkxsyUoI/AAAAAAAAHmQ/WyXfg-eB-2E/s800/P1080249.JPG moje składniki to : 300 g aktywnego zakwasu żytniego na mące 720 300 g letniej wody 2 łyżeczki soli 500 g mąki ( tutaj daję różne mąki , żytnia 720 pszenna 750 razowa żytnia 2000 a robię tak : zakwas wlewam do miski mieszając stopniowo dodaje mąkę i wodę ( trochę mąki i wody zostawiam na później ) po wymieszaniu mieszanki robotem , miskę wstawiam na 2h do lekko podgrzanego piekarnika potem dodaje resztę mąki sól słonecznik jakieś otręby i to co jest pod ręką przekładam do foremek i znowu do piekarnika do czasu podwojenia objętości następnie wyjmuję foremki i podgrzewam piekarnik do 200 stopni i piekę tak chlebki około 40min chlebki wydają mi się trochę mało wyrośnięte i zbite chyba to przez przyzwyczajenie do chleba nadmuchanego sklepowego ale smak to poezja no i ta skórka na wierzchu taka blada jeszcze nie wiem czemu bo boki i spód jest przyrumieniony , ale to są moje początki tak więc wszystkie tajniki wpieku chleba jeszcze przede mną :rolleyes: zanim jeszcze postanowiłem upiec pierwszy chlebek to nie mogłem sobie przypomnieć tego zapachu i smaku chleba pieczonego przez babcię na wsi ale po pierwszym kęsie upieczonego swojego chleba wszystko mi się przypomniało wraz z wspomnieniami z tamtego okresu dzieciństwa które mile wypominam bo zawsze najlepsze wakacje były u babci i dziadka na wsi w Myszyńcu Starym potem szkoła praca obowiązki rodzinne i już nie było kiedy pojechać na takie wakacje pamiętam kiedyś udało się wyjechać na wioskę na parę dni a babcia w progu mówi takie goście miastowe a ja nie mam czym ugościć a ja mówię babcia dawaj mi tu pajdę chleba ze swojskim smalcem :!: radość i łzy babci pamiętam do dziś .. Cytuj "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" - Albert Einstein. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6803&postdays=0&postorder=asc&start=0 dla znawców tematu " lewa w górę " Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-203953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 25 Lutego 2012 Z czego wynika biała góra twojego chlebka ? To mąka ?Z mojego krótkiego doświadczenia napiszę ci że zanim włożysz do wyrastania w piekarniku żeby się zabezpieczyć przed nadmiernym wysuszaniem chleba weź cieniutką jednorazową reklamówkę (takie jakie dostajesz w sklepie) i przykryj formę robiąc taką czapeczkę (mini szklarnia). Dzięki temu ciasto ma odpowiednią wilgoć wewnątrz i ciepło z piekarnika. Wyrasta jak na drożdżach. Bez tej czapeczki trzeba zwilżyć chleb spryskiwaczem do kwiatków co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 25 Lutego 2012 po upieczeniu pojawił się banan na twarzylopez, nie ma to jak swojski chlebek na zakwasie pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez73 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 25 Lutego 2012 Z czego wynika biała góra twojego chlebka ? To mąka ? Z mojego krótkiego doświadczenia napiszę ci że zanim włożysz do wyrastania w piekarniku żeby się zabezpieczyć przed nadmiernym wysuszaniem chleba weź cieniutką jednorazową reklamówkę (takie jakie dostajesz w sklepie) i przykryj formę robiąc taką czapeczkę (mini szklarnia). Dzięki temu ciasto ma odpowiednią wilgoć wewnątrz i ciepło z piekarnika. Wyrasta jak na drożdżach. Bez tej czapeczki trzeba zwilżyć chleb spryskiwaczem do kwiatków co jakiś czas. będę musiał spróbować z ta reklamówką wcześniej myślałem że to piekarnik tak działa że od góry jest mniej ciepła i on taki blady ale szczerze mi to nie przeszkadza bo ważniejszy jest smak po upieczeniu pojawił się banan na twarzylopez, nie ma to jak swojski chlebek na zakwasie pozdrawiam co fakt to fakt tak jak pisałem to dokładnie ten temat zainspirował mię do zrobienia tego chleba na zakwasie tak więc przemek1978 i pokemon15 wielkie dzięki za inspiracje http://emoty.klimacik.pl/mini/691.gif a tym czasem zakupy na nowe chlebki już poczynione wcześniej to tylko tak po trochu pokupowałem mąki gdyż nie wiedziałem co z tego wyjdzie Cytuj "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" - Albert Einstein. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6803&postdays=0&postorder=asc&start=0 dla znawców tematu " lewa w górę " Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 25 Lutego 2012 lopez73 blada góra nie ma nic wspólnego z okrywaniem woreczkami. Blada góra to albo chleb posypany mąką albo piekłeś z wyłączoną górną grzałką. Woreczki mają zapobiec wysychaniu ciasta co w konsekwencji dalszego wypieku zapobiegnie nadmiernemu wysuszeniu góry i utworzeniu się suchej skórki. Po zdjęciu czapeczek warto i tak nawilżyć górę chleba wodą aby nie obeschnęła. Dodatkowo po włożeniu już do piekarnika warto też ze skryskiwacza (mgiełka) rozpylić wodę po ściankach piekarnika (ale nigdy bezpośrednio na górną grzałkę). Z reguły psikam po bocznych ściankach i dolnej. CHodzi o to aby wywołać efekt uderzenia ciepła (coś jak w saunie po polaniu kamieni wodą). Dodatkowo chleb będzie nawilżony. (tego nie musisz stosować piekąc chleb w garnku rzymskim który uprzednio się moczy w wodzie i który tą wilgoć potem oddaje). Co do samego wypieku to robię to tak że nagrzewam piekarnik do 250st. C i zaraz po włożeniu chleba do piekarnika obniżam do 200 st. C. Tak piekę go aż 55 min (ty pieczesz 40 min). Może troszkę niedopiekasz chleba (i stąd ta góra blada). Ja piekę na grzałkach góra i dół (bez termoobiegu) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 25 Lutego 2012 Podłaczę sie pod temat, tak jak napisał @kipi, chyba nie dopiekasz góry, w smaku to nie przeszkadza ale wizualnie prezentuje się bardziej smakowicie a co za tym idzie jako ze jesteśmy wzrokowcami ma to znaczenie. Mocz piekarnik spryskiwaczem co jakiś czas, ja często tego używam i nigdy mi się nie zdażyło aby skórka była twarda i ma tą swoja chleb wilgotność, pozdrawiam i daję kilka fotek moich wyrobów Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez73 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 26 Lutego 2012 lopez73 blada góra nie ma nic wspólnego z okrywaniem woreczkami. Blada góra to albo chleb posypany mąką albo piekłeś z wyłączoną górną grzałką. Woreczki mają zapobiec wysychaniu ciasta co w konsekwencji dalszego wypieku zapobiegnie nadmiernemu wysuszeniu góry i utworzeniu się suchej skórki. Po zdjęciu czapeczek warto i tak nawilżyć górę chleba wodą aby nie obeschnęła. Dodatkowo po włożeniu już do piekarnika warto też ze skryskiwacza (mgiełka) rozpylić wodę po ściankach piekarnika (ale nigdy bezpośrednio na górną grzałkę). Z reguły psikam po bocznych ściankach i dolnej. CHodzi o to aby wywołać efekt uderzenia ciepła (coś jak w saunie po polaniu kamieni wodą). Dodatkowo chleb będzie nawilżony. (tego nie musisz stosować piekąc chleb w garnku rzymskim który uprzednio się moczy w wodzie i który tą wilgoć potem oddaje). Co do samego wypieku to robię to tak że nagrzewam piekarnik do 250st. C i zaraz po włożeniu chleba do piekarnika obniżam do 200 st. C. Tak piekę go aż 55 min (ty pieczesz 40 min). Może troszkę niedopiekasz chleba (i stąd ta góra blada). Ja piekę na grzałkach góra i dół (bez termoobiegu) ta blada skóra to nie jest efekt posypania chleba mąką bo tak nie robię to jest pewno efekt za krótkiego pieczenia chleba i nie spryskiwania wodą dodatkowo w piekarniku tym nie używam tej górnej grzałki bo ona w sumie nic nie dawała jak coś tam żona wcześniej piekła , jest to piekarnik gazowy a ta grzałka to pic na wodę ale jak piszecie to przy kolejnym pieczeniu zastosuje to inne metody niż moje a na razie wczorajsze efekty wypieku tym razem na zaczynie : Cytuj "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" - Albert Einstein. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6803&postdays=0&postorder=asc&start=0 dla znawców tematu " lewa w górę " Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 26 Lutego 2012 w piekarniku tym nie używam tej górnej grzałki bo ona w sumie nic nie dawałaOj nie wiem jak u Ciebie ale obydwie są ważne... z resztą sam widzisz, że góre masz lekko niedopieczoną... Moje wczorajsze żytnie Izerskie razowce ze słonecznikiem http://i41.tinypic.com/nz16aw.jpg Bartek juz trochę zdążył obskubać słonecznik z wierzchu i nie tylko... http://i42.tinypic.com/10ofl2o.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 26 Lutego 2012 Nie wiem jak w piekarniku gazowym bo takiego już dawno nie widziałem. Generalnie taki wygląd góry chleba miałem z maszyny do pieczenia chleba bo tam nie ma grzałki górnej (jest tylko boczna). Od czasu jak piekę w piekarniku to zawsze mam ustawione grzałki góra i dół. Być może ty mając gazowy piekarnik masz opcję np. grzałki grillowej.Oczywiście to o czym piszemy to ma tylko walory estetyczne bo nie ma wpływu na smak chleba, a o niego przecież chodzi. Gratuluję wyrobu i najważniejsze że smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatum Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 26 Lutego 2012 Piekłem chleb i nie trzymałem się receptury. Wyrósł pięknie w piecu, ale później opadł, jak penis po stosunku.Zastanawiam się co skopałem.Był wyrośnięty. Taki wszedł do pieca. Urósł jeszcze bardziej i opadł. Chleb pszenno żytni na zakwasie z dodatkiem drożdży. Internet jest pełen przepisów i co jeden to lepszy. Czy ma ktoś jeden jedyny porządny przepis, aby chleb był udany, skórka błyszcząca i chrupiąca? [ Dodano: Nie 26 Lut, 2012 20:42 ]Piekłem chleb i nie trzymałem się receptury. Wyrósł pięknie w piecu, ale później opadł, jak penis po stosunku.Zastanawiam się co skopałem.Był wyrośnięty. Taki wszedł do pieca. Urósł jeszcze bardziej i opadł. Chleb pszenno żytni na zakwasie z dodatkiem drożdży. Internet jest pełen przepisów i co jeden to lepszy. Czy ma ktoś jeden jedyny porządny przepis, aby chleb był udany, skórka błyszcząca i chrupiąca? Mam "inteligentny piekarnik elektryczny z termoobiegiem i możliwością grilla od góry. Od dołu nie grzeje. Jak umieścić chleb? Czy tak, aby był centralnie na wprost wentylatora termoobiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 26 Lutego 2012 Wyrósł pięknie w piecu, ale później opadł, jak penis po stosunku. Zastanawiam się co skopałem.Za niska temperatura piekarnika na początku pieczenia. Druga opcja to zbyt rzadkie ciasto. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 26 Lutego 2012 Mam "inteligentny piekarnik elektryczny z termoobiegiem i możliwością grilla od góry. Od dołu nie grzejeprawdopodobnie tu jest przyczyna twojego niepowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatum Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 27 Lutego 2012 Wyrósł pięknie w piecu, ale później opadł, jak penis po stosunku. Zastanawiam się co skopałem.Za niska temperatura piekarnika na początku pieczenia. Druga opcja to zbyt rzadkie ciasto. Zakwas dokarmiony i wieczorem pieczenie. Podniosę wyżej granitową płytę na której piekę. Bardzo ona opóźnia nagrzanie się piekarnika, ale dobrze się na niej piecze. Zgodnie z poradą dam ściślejsze ciasto. Być może robię za rzadkie, bo miałem przypadki, że upieczony chleb był bardzo zwięzły. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 27 Lutego 2012 Z tym opadaniem to moja mama tez tak ma ale ona piecze na drożdżach i modfikuje wg własnego uznania. Na zakwasie piekłem 3 razy i nigdy nie opadł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 27 Lutego 2012 witam serdecznie wszystkich , pozwólcie , że i ja "pochwalę' się swoimi wypiekami.W ostatnim roku wybudowałem sobie piec chlebowy i rozpocząłem przygodę z pieczywkiem no moje osobiste wypieki ,przyznam że jest to mój trzeci samodzielny wypiek pozdrawiam Cytuj życie jednak nie jest bajką...... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatum Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 27 Lutego 2012 Ładnie urósł. Wygląda jak cycki Dody, kiedy leży na plecach. U mnie ciasto bardziej zwięzłe wyrasta po pierwszym wyrabianiu. Podniosłem wyżej kamienną płytę, na której piekę, aby miała dolne grzanie. Rozgrzewam do 250 st. i po 15 minutach zmniejszam do 230. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 28 Lutego 2012 wybudowałem sobie piec chlebowyCudna rzecz; z takiego pieca wypieki są jak marzenie. Dla mnie rarytasem jest gruba skórka, którą w takim właśnie "piecyku" najłatwiej osiągnąć. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 28 Lutego 2012 właśnie wszyscy którzy jedli mój chleb chcieliby ,żeby składał się z samej skóry,pycha a do tego masełko czosnkowe lub swojski smalec , nic innego może nie istnieć Cytuj życie jednak nie jest bajką...... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 28 Lutego 2012 do tego masełko czosnkowe lub swojski smalec , nic innego może nie istniećmotyl, :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-204751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 29 Lutego 2012 pozwólcie , że i ja "pochwalę' się swoimi wypiekami.W ostatnim roku wybudowałem sobie piecO kurcze... mogę tylko pomarzyć o takim... i to w domu masz ??? Tzn w środku gdzieś ??? a tu moje dzisiejsze Izerskie z pestkami dyni i słonecznika... http://i42.tinypic.com/vo8jmt.jpg http://i43.tinypic.com/1xmaf.jpg http://i41.tinypic.com/16j1sox.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-205025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 1 Marca 2012 Dzięki EAnno i pokemon15 , mam osobny budynek w którym postawiłem piec chlebowy a obok buduję wędzarenkę. Do tych wypieków aż się prosi swojska wędlinka / kolejny mój krok / oraz dobry serek , mam jednak nadzieję , że kurs serowarski w Bukowinie odbędzie się. Grzechem byłoby nie wykorzystać ciepła wygrzanego pieca i nie upiec drożdżowego ciasta pozdrawiam Cytuj życie jednak nie jest bajką...... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/12/#findComment-205155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.