_Krzysztof_ Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Maja 2011 Witam jestem początkującym więc wybaczcie moje pytanie.Czym rożni się Tatrzańska, Żywiecka, Krakowska. Chodzi mi o skład-przyprawy jak i proces produkcji.Pozdrawiam. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5594-tatrza%C5%84ska-krakowska-%C5%BCywiecka-r%C3%B3%C5%BCnice/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Maja 2011 » Kiełbasy » Kiełbasa Tatrzańska Podsuszanahttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=363&highlight=kie%B3basa+tatrza%F1ska Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5594-tatrza%C5%84ska-krakowska-%C5%BCywiecka-r%C3%B3%C5%BCnice/#findComment-159400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Maja 2011 Czytałem te przepisy wcześniej kilka razy. I tak na chłopski rozum jest jakaś różnica ta znacząca. Jak dla mnie wszystkie są podobne. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5594-tatrza%C5%84ska-krakowska-%C5%BCywiecka-r%C3%B3%C5%BCnice/#findComment-159403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Maja 2011 quot;] I tak na chłopski rozum jest jakaś różnica ta znacząca Jak to nie ma różnicy.Przecież każda jest inaczej rozdrabniana i każda ma inny smak bo dodaje się różne przyprawy.Do każdej używa się innych proporcji poszczególnych klas mięsa .Jak dobrze zrobisz poszczególne kiełbasy to z zamkniętymi oczami powinieneś je rozróżnić jedynie po smaku. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5594-tatrza%C5%84ska-krakowska-%C5%BCywiecka-r%C3%B3%C5%BCnice/#findComment-159405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Maja 2011 Jak dla mnie wszystkie są podobne.To tak jak z serami: wszystkie robione są z mleka a jakie różne :shock: jestem początkującymZrób więc jakąś kiełbasę trzymając się ściśle przepisu a potem drugą i trzecią; sam porównasz. Opowiadała mi pewna misjonarka, od 30 lat pracująca w Kongu, że gdy przyjechała pierwszy raz do murzyńskiej wioski to twarze wszystkich dzieci wydawały jej się takie same :grin: . Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5594-tatrza%C5%84ska-krakowska-%C5%BCywiecka-r%C3%B3%C5%BCnice/#findComment-159413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.