kostek61 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Darino jestem pod wrażeniem :shock: pełen szacun :clap: .Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Darino jestem pod wrażeniem :shock: pełen szacun :clap:Dzięki :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Darino ale masz siłę woli 2,5 roku i jeszcze jest kawałek :shock: pięknie wygląda :clap: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Darino ale masz siłę woli 2,5 roku i jeszcze jest kawałek pięknie wyglądaDzięki kol. bazylwidzew :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Darku ,przyznaj się że zapomniałeś o kumpiaku że wisi sobie gdzieś na strychu?Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę warunków (wilgotności, temp.) w jakich dojrzewa ta szynka.Ja na razie próbuję "Csabaj Kolbasz", ale już widzę że skazany jestem na porażkę, mija trzeci tydzień dojrzewania a ona zamiast dojrzewać to wysycha. Osłonka już jest twarda jak podeszwa buta :devil: (za sucho). Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Darino, mój wujek zwykł mawiać o kimś przekraczającym bariery wyobraźni m.in. w kuchni "per Szatan"... ^^ nie mieściło mi sie kiedyś w głowie, żeby w domu można było zrobić takie cudeńko.. chyba żeby podpisać cyrograf :devil: Dzięki za przetarcie szlaku.. będe temat czytał jak mantre i jak wykuje na pamięć, spróbuje swoich sił jak tylko uznam wiedze za komplentą Gratuluje wytrwałości i zazdroszczę umiejętności Pozdrawiam :clap: Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 :grin: Darino :thumbsup: wielkie gratulacje :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wygląda bardzo ciekawie i apetycznie na talerzyku, Coś takiego zrobić to trzeba mieć fach w ręku. :clap: :clap: :clap: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wygląda bardzo ciekawie i apetycznie na talerzyku, Coś takiego zrobić to trzeba mieć fach w ręku. :clap: :clap: :clap:Lufa fach bezdyskusyjnie,ale i warunki też. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Taki kumpiak i wyroby które potrzebują czasu, dopiero po przeczytaniu tematu, podsuneły mi pomysł oraz miejsce gdzie mogą wisieć i nic im nie groźne. W mojej chacie na strychu jest stara wędzarnia, która aktualnie jest nieużytkowana. :grin: Chyba nadeszła chwila próby hehe :grin: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Darku ,przyznaj się że zapomniałeś o kumpiaku że wisi sobie gdzieś na strychu?Piotruś, kump wisi w piwnicy i pachnie, dlatego nie idzie go zapomnieć. Kieruje się tym, że czym dłużej powisi będzie lepszy. :wink: ie mieściło mi sie kiedyś w głowie, żeby w domu można było zrobić takie cudeńko..Warto mieć taką lub mniejszą wędlinkę dojrzewającą pod ręką. Całą wiedzę by robić takie wyroby masz na stronie głównej i tu na forum. Coś takiego zrobić to trzeba mieć fach w ręku.Jak wyżej :grin: Lufa fach bezdyskusyjnie,ale i warunki też.Warunki bardzo ważne, tak samo jak pomiar wilgotności i temp. W mojej chacie na strychu jest stara wędzarnia, która aktualnie jest nieużytkowana. :grin:Pochwal się fotkami, bardzo mnie interesuje. :grin: Darino :thumbsup: wielkie gratulacje :clap: :brawo: :clap:Dzięki Grzesiu, takie miłe słowa od mistrza :clap: Wszystkim wielkie dzięki. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Darino, Twoje cudo wygląda lepiej niż parmeńska :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Pochwal się fotkami, bardzo mnie interesuje.zapraszam : https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8731&postdays=0&postorder=asc&start=30 Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Darino, Twoje cudo wygląda lepiej niż parmeńskaDzięki Vlodi :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-213776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu-bongo Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Czytam to forum i ślinka mi cieknie. Kumpiak wygląda pięknie! Prawdziwy powód do dumy!!! Chyba zaryzykuje i zrobię tego kumpiaczka mimo niesprzyjającego klimatu (temp nie spada u mnie poniżej 15'C w dzień). Tylko ja bym bardzo prosiła o cały przepis! Bo informacje są porozrzucane po kawałeczku po całym forum i boje się ze coś przegapię (To nie lenistwo przeze mnie przemawia-forum przeczytałam od deski do deski z duuuuza przyjemnością!).Pozdrawiam! Cytuj Lulu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-221961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 9 Czerwca 2012 lulu-bongo, A jak z bakteriami w Twoim klimacie? Wędliny dojrzewające bez nich się nie obędą :sad: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-221976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Kumpiak wygląda pięknie!Witaj kol. lulu-bongo. :grin: Jesteś na wyspach Antypodów czy tylko napisałaś że mieszkasz gdzieś na drugiej stronie globu :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-221996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu-bongo Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Mieszkam, ale od niedawna wiec flory bakteryjnej nie znam (a niby jestem mikrobiologiem z wyksztalcenia). Za to znam jakosc i ceny tutejszych wedlin-nie musze chyba mowic ze mnie zupelnie nie przekonuja? Cytuj Lulu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-222024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 10 Czerwca 2012 flory bakteryjnej nie znamMleko, ogórki/kapusta zakwaszą się same, czy nie :???: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-222044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu-bongo Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Ja tu nawet nie widziałam normalnego ogórka wiec żadnych takich frykasow nie szykowałam. W ogole troszkę zbaczamy z tematu KUMPIAKA. Cytuj Lulu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-222120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 10 Czerwca 2012 W ogole troszkę zbaczamy z tematu KUMPIAKA.Na początek bym radził spróbować takie cudo> https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=718 Wtedy ocenisz rezultat i będziesz wiedziała czy przy takich warunkach się opłaca. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-222121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 4 Listopada 2012 Kumpiak po 3-cich żniwach (w grudniu będą 3lata) wygląda tak :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-247759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 4 Listopada 2012 Wygląda smakowicie. Uwielbiam takie wędliny.Mam tylko jedno pytanie JAK ?Jak udało się Tobie tak długo tego nie zjeść? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-247760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 4 Listopada 2012 Jak udało się Tobie tak długo tego nie zjeść?Po prostu... mam więcej wędlin dojrzewających. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-247763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 4 Listopada 2012 witaj Darkukondycje kumpiak ma trzyma się dobrze na ten czas jak na ponad 30 miesięcypozdrawiam Burscheid Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/564-kumpiak/page/9/#findComment-247769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.