szczeciniasty Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Czerwca 2011 WitamMam pytanko odnosnie metki tatarskiej robil moze ktos??Chodzi za mna juz od dluzszego czasu ...........Ale wszystko co znajduje na temat metek to tylko takie papaje sitko 2 i 3 razy mielic dla mnie to juz nie metka a pasztetowaPOzdro Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jedna z receptur woł kl I św - 3kg woł kl II mroż - 7kg Kutrowane do kawałków mięsa 3-5 mm I nie będziesz miał papai. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Czerwca 2011 O wielki dziekiA jak moge jeszcze sie zapytac musi byc tyle tego mrozonego???mozna to poprostu zmielic na oczku 10 a pozniej na 6mm? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Czerwca 2011 musi byc tyle tego mrozonego???To jest potrzebne by uzyskać właściwe rozdrobnienie Rozdrabnianie na maszynkach to będziesz miał to czego nie chcesz. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Czerwca 2011 I nie będziesz miał papai. Tylko musisz chyba mieć kuter bo maszynką to cienko widzę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Czerwca 2011 No bede musial chyba tak jak na normalnego tatara posiekac nozem i tyle, kutra nie mam wiec tylko to mi pozostaje.Moze jeszcze ktos cos podpowie Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Spróbuj schłodzić mięso w zamrażalniku,(schłodzenie ułatwi milenie i zapobiegnie "mazianiu"), a potem zmiel najpierw na sitku 8-10 a później na 3-5.Kto ci każe robić zaraz 10 kg, zrób 1kg. :wink: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Nie no przeciez nawet nie myslalem o 10 tylko wlasnie o 1kg tak dla siebie i dlatego pisalem ze se zrobie tak na wzor tatara nozem szatkowane(sorki za okreslenie ale wypadla mi z glowy wlasciwa nazwa-pisze to zeby zaraz jakis przychylny profesor sie nie wkurzyl z cyklu sztkowana to moze byc kapusta a mieso sie.......) Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Nie..no spoko...Napewno juz bardzo dlugo mieszkasz w UK...I jakies slowka zabrakna.. pozdro Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Czerwca 2011 sztkowana to moze byc kapusta a mieso sie.......) kroi ..... sieka ...... rąbie .... PS To tylko podpowiedź bo Ci słowa zbrakło ....żadne tam "profeserorzeniowanie" ...... :grin: Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczur Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Nie no przeciez nawet nie myslalem o 10 tylko wlasnie o 1kg...) szczeciniasty i jak robiłeś tego tatara bo za mną też chodzi i mam dokładnie takie same problemy jak ty. A smaka mam wielkiego !! Cytuj Co nas nie zabije to nas wzmocni! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Kilkakrotne mielenie mięsa to podwyższenie jego temperatury jak również jego większe zmiażdżenie . Dlatego mięsa są mrożone i rozdrabniane na kutrze by nadać specjalną strukturę rozdrobnienia . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zakupilem wlasnie wolowinke i sie zmraza takze mysle ze dzis jeszcze cos zrobie zobaczymy czy sie uda.kupilem taki kilogramowy ale chudy kawaleczek moze nawet za chudyMam pytanko czy podpeklowac to miesk peklosola czy tylko uzyc soli??? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Czerwca 2011 W podanej recepturze Przyprawy to glukoza na 1kg - 1gMieszanka przyprawowa - 1,5 gMieszanka peklująca - 28 gSpx kultura -1 szt - na 100kg Powodzenia Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Dziadku no nie mam takich rzeczy na moim "magazynie" he he.bede przyprawial wedlug uznania czyli sol pieprz i nie wiem co jeszcze moze jakis pomysl??? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Czerwca 2011 bede przyprawial wedlug uznania czyli sol pieprz i nie wiem co jeszcze moze jakis pomysl??To zależy czy bardziej chcesz tatara czy metkę ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-162686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Mieszanka przyprawowa Dziadku, masz może również skład tej mieszanki do metki tatarskiej?Pozdrowienia Edytowane 11 Grudnia 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5690-metka-tatarska/#findComment-687589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.