Yerba Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 4 Lutego 2014 ha ha musiałaby mieć rogi Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-331841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 5 Lutego 2014 dziś z tortowej Yerbuś, też robię z tortowej bo taka zawsze jest pod ręką, ale ponoć do ciast drożdżowych lepsza mąka typ 550 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-331856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 5 Lutego 2014 Jeszcze chałki nie robiłem ale oglądając Twoje Włodku wypieki i Zbója to chyba na sobotnie śniadanko coś upiekę. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-331911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 5 Lutego 2014 Moim domownikom tez posmakowala i chca wiecej ,trzeba dzis albo jutro cos zrobic ,przynajmniej zapasy konfitur beda schodzic.pysznie smakuje z konfitura z wisni mniaaam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-331913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 5 Lutego 2014 Jeszcze chałki nie robiłem no to już czas widzę ,że u mnie zagości jako rezerwa w przypadku ,gdy źle wycyrkluję z pieczeniem chleba .A propos chleba ...dzisiejsze wypieki Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-331920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 10 Lutego 2014 YERBA Twoj chleb ma taka skórke jaką pamietam z dziciństwa , gdzie na wsi moja ciocia piekla chleb , bochenki byly co prawda wieksze , ale kolor skorki taki sam , a smak do dzis w pamięci , mam przepis musze spróbować chociaz .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-332895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 28 Marca 2014 A u mnie dziś czekają : na wypiek i napełnienie :) . No i po godzinie upieczone , ale napełnienie jeszcze czeka Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-343138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 28 Marca 2014 ale napełnienie jeszcze czeka To bierz się do roboty No i po godzinie upieczone Super Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-343139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 28 Marca 2014 Włodek, na zakwasie żytnim ? Fajne Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-343179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Włodek, na zakwasie żytnim ? no tak cały czas na Twoim .Ale już nie całkiem żytni , bo "uszczykuję " z zarobionego chleba , a w nim jest domieszka pszennej . Edytowane 28 Marca 2014 przez yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-343186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jak to pisze nasz kolega Andrzej na śniadanko wielkanocne już jest . A do sobotniej kawy popołudniowej " nowa " babka drożdżowa wg przepisu Anusi . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-347467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jak to pisze nasz kolega Andrzej na śniadanko wielkanocne już jest Yerba ... czyli nikt głodny nie będzie, bo szyneczek sporo wyroby super babka drożdżowa wg przepisu Anusi . Miło, ze skorzystałeś z tego przepisu Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-347468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Miło, ze skorzystałeś z tego przepisu Twoja mi bardzo smakowała , dlatego "naciskałem " na przepis . A skoro go dostałem , to grzechem byłoby z niego nie skorzystać Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-347469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 śniadanko wielkanocne Yerba ładne szyneczki Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-347476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Yerba ładne szyneczki ... jeszcze nie znam smaku , bo skończyłem wędzenie w piątkową noc i szlaban na konsumpcję . Ale przekroiłem i w środku jest wilgotna a zapach miodzio Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-347486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 a zapach miodzio Kiedyś się mówiło że wąchanie szynki to narkomania Szyneczki wyglądają extra . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-347489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Piękne szyneczki;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-347598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 4 Maja 2014 w piątek i sobotę przy okazji długiego weekendu odbyło się spotkanie towarzyskie z WojtkiemW i jego LP połączone z " warsztatami chlebowymi "[ ] Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-349928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 4 Maja 2014 w piątek i sobotę przy okazji długiego weekendu odbyło się spotkanie towarzyskie z WojtkiemW i jego LP połączone z " warsztatami chlebowymi "[ ] Yerba... czyli połączyłeś przyjemne z pożytecznym Pełna improwizacja, czy korzystałeś z jakiegoś przepisu? Jak na złość nie otwiera mi się do końca zdjęcie z upieczonymi chlebkami i nie wiem czy jest w przekroju Twój wypiek. Po minkach gości widać, że wizyta była udana. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-349987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) czy korzystałeś z jakiegoś przepisu? tak - swojego czyli 0,4kg razówki , 0,6k żytniej 550 i 0,5 kg pszennej 650 po 2 łyżeczki soli i cukru . Do tego mały słoiczek ciasta z poprzedniego wypieku i około litra wody .Na noc do wyrośnięcia Rano ponowne wyrobienie z 0,5kg pszennej i do foremek wysmarowanych smalcem oprószonych razówką .I ponowne wyrastanie ok. 2 godzin Pieczone 55minut w 220-200 C -po tym czasie wyjęte z foremek i na wyłączonym piecu jeszcze 15 minut do " chrupiącej skórki " . Zdjęcia przekroju niestety nie zrobiłem Edytowane 4 Maja 2014 przez yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-349991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 4 Maja 2014 mały słoiczek ciasta z poprzedniego wypieku . Mam rozumieć, że zostawiasz trochę ciasta z poprzedniego wypieku i dodajesz do następnego ? ile tego ciasta musi być ? przechowujesz je w lodówce?Może pytanie ''od czapy'' ale chciałabym wiedzieć Dziękuję z góry za odpowiedź Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-349993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 4 Maja 2014 ile tego ciasta musi być ? to jest mały słoiczek po chrzanie , wypełniony do połowy ,ale w lodówce " doszedł " do pełna Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-350013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 4 Maja 2014 Dodam że chlebek Yerby jest nie tylko smaczny,ale i długo zachowuje świeżość.Przekonaliśmy się o tym na naszej wycieczce do Izraela i Palestyny. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-350052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 4 Maja 2014 Dodam że chlebek Yerby jest nie tylko smaczny,ale i długo zachowuje świeżość. Kruszynka .. skoro Ty to mówisz to znaczy, że naprawdę musi być smaczny Yerba ... przepis przy najbliższej okazji wypróbuję i zdam relacje. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-350077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Tak robiły Nasze babcie zawsze zostawiany był w dzieży tzw "zaczątek" czyli kawałek ciasta z poprzedniego chleba Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 4 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/9/#findComment-350092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.