świadziu Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Skóra i kości z 1 sztuki golonki No nie mogę znaleźć, na jakim sitku mieliłeś. Piotrze, to jest skład z czego zrobiłem rosół Halinko, dzięki za miłe słowo Kiełbasa ala wiejska w przekroju: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-320836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Grześ Ty ten przepis,który przedstawiłeś na kiełbasę wiejską to jak praca naukowa moja wiejska przy Twojej to ,,prawdziwa wiejska,, którą robię z marszu, robię z mięsa jakie mam pod ręką o przyprawach nie wspomnę. Dla mnie WIEŚNIAKA kiełbasa wiejska to prosty przepis.A u Ciebie tyle wersji przypraw,że jestem oczarowany. A wędzenie z taką dokładnością, te 69*C na koniec to mnie powaliło na kolana :clap: A 5 rano to mnie rozbawiła najbardziej. Szkoda tylko,że nie z filmowałeś całego procesu to był by hit tego roku. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-320887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 15 Grudnia 2013 ALA WIEJSKA - tylko znowu brak galaretki No niestety musisz się pofatygować do einshel po naukę.Ona "leje wodę" ,że hoho.Sam bym się wybrał ale ja mam za daleko , więc z każdą kolejną próbą leję coraz więcej.Na razie 15% wodolejstwa osiągnąłem i podobnie jak u Ciebie , galaretki niet a ponieważ robię rzadko to jeszcze mi zejdzie zanim ustalę odpowiednią ilość.Mój kolega z rodzinnych stron nie ma z tym problemu , twierdzi ,że należy dać ostro ognia w końcówce wędzenia i jak tylko zaczyna kapać z kiełbas to już jest ten moment.A gdy zapytałem ile wody daje to odpowiedział , że na oko . pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-320921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Bo kiełbasę wiejską robi się ze świeżego mięsa , niejednokrotnie przed stężeniem pośmiertnym , leje się gorącą wodę w ilości takiej w jakiej mięso zdoła przyjąć i wędzi w dymie gorącym, pod koniec ostro podpiekając.Kiełbasa będzie krucha i z galaretką. Bardzo lubię taką kiełbasę, chociaż ten sposób wykonania jest podobno BŁĘDEM w sztuce masarskiej. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-320936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jeszcze trochę i to ja będę dzwonił do Ciebie .... po porady. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-320947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dziś kolejne wędzenie Tym razem polędwica, szynka zrazowa, boczek oraz słonina w kilku wariantach smakowych Pragnę podziękować Paolodoro oraz Gonzowi za pomoc jak powinienem postępować ze słoniną aby wyszła bardzo dobra Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-322327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Świadziu moje gratki super wędzonki , jak będę w Krakowie to chętnie bym zobaczył Twój warsztat pracy i wysłuchał cennych wskazówek Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-322335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 22 Grudnia 2013 boczek oraz słonina w kilku wariantach smakowychGrzegorz ładnie wyroby wyglądają,sam bym posmakował. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-322339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Swiadziu piekny kolorek Świadziu moje gratki super wędzonki , jak będę w Krakowie to chętnie bym zobaczył Twój warsztat pracy i wysłuchał cennych wskazówek Ja sobie po cichu trase odwiedzin ustalam w kraju Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-322353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dziś kolejne wędzenie Grzesiu.. jak zawsze piękne wyroby Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-322355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Świadziu, już jeden Twój pomysł kupiłem - chiński apex się sprawdził w 100% teraz kupuję patent na podwójne szynki bez użycia przędzy boczki też biorę .... i słoninkę Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-322360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Marku, przepis na podwójne szyneczki i polędwice ( a takie są w siatkach ) wpadł mi do głowy dwa dni przed wędzeniem Plusem takiemu pakowaniu wędzonek jest:- znaczne zmniejszenie czasu pakowania ich do siatki gdyż tylko raz wiążę na dole - następnym razem zrobię bez wiązania - mniejsze zużycie siatki oraz sznurka ( kasa zostaje w kieszeni )- w tym samym czasie możemy uwędzić dwa razy więcej wędlin gdyż jedna wisi pod drugą i jak widać na powyższych zdjęciach uwędziły się jednakowo Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-322501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Przy siatce możesz zaoszczędzić również na sznurku.Widzę że z dołu związałeś sznurkiem, a wystarczy zaciągnąć jedną gumkę i siatka sama się "zawiąże".Tak samo robimy na drugim końcu szynki.Centuś ... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-322506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dzięki Ci Świadziu za ogień w ustach ....... grzybki Chili są ........ zaje...... dekiel mam w poprzek .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-323733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Mireczku,cieszę się że smakują ( to jest dla mnie najważniejsze ) jesteś wpisany na listę stałych odbiorców moich grzybków Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-323745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Tylko jak pisałem na SB gaśnicę załącz ..... ............Wyśmienite są ..... co zjem to trzeźwieję ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-323746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 2 Marca 2014 Wczoraj troszkę mięska uwędziłem: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 2 Marca 2014 Zaczyna mi się podobać i witaj w gronie dobrze uwędzonych Góra i dół wędzonek nie przeciągnięte temperaturą, równomiernie zabarwienie i bez oznak refluksu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 2 Marca 2014 Zaczyna mi się podobać i witaj w gronie dobrze uwędzonych Góra i dół wędzonek nie przeciągnięte temperaturą, równomiernie zabarwienie i bez oznak refluksu. Ale jak to możliwe, skoro świadziu ma wędzarnię z kanałem dymowym ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 2 Marca 2014 Ale jak to możliwe, skoro świadziu ma wędzarnię z kanałem dymowym ? Widocznie opaczność nad nim czuwała. Wiem, że ma dużą komorę drewnianą, a paleniska nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 2 Marca 2014 Tak wygląda moja wędzarnia po przeróbkach http://www.grzegorzswiadek.pl/wedzenie-przebudowa-budowa-wedzarniWiem że nie jest idealna, mam nadzieję że w ciągu kilku miesięcy kupię działeczkę i tam powstanie coś nowego - stawiam że będzie z paleniskiem bezpośrednim ale również zamontuje kanał dymny aby mieć łatwiej podczas zimnego wędzenia. Podczas budowy i tak będę bazował na radach i pomocy Rogera oraz Andyandyego Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 2 Marca 2014 To nie opatrznosc, a umiejetnosci , ladne wedzonki , pomysł z plandekami dobry .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 2 Marca 2014 To nie opatrznosc, a umiejetnosci Dokładnie tak. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 2 Marca 2014 Świadziu, Wykonanie na wysokim szczeblu . Niedługo będziesz dotykał chmury. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 2 Marca 2014 Super wędzonki tylko pozazdrościć Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/16/#findComment-338149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.