Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No ziomal ładnie Cię naszło - mało nie możesz!!!

Tylko dla czego te wędzonki takie ciemne? (przypomniał mi się "wczesny" Zbój Madej.)

 

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182371
Udostępnij na innych stronach

przypomniał mi się "wczesny" Zbój Madej

może nie jest jeszcze tak źle w porównaniu ze "wczesnym" naszym Zbójaszkiem

 

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2875ff0dfd0209aa

 

ze zdjęć widać, że kije nie były przekładane, mogły być za krótko osuszane i mogła być za wysoka temperatura w wędzarni. Mimo wszystko wyroby super.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182381
Udostępnij na innych stronach

arkawroc, Czym wędziłeś masą asfaltową :grin: Przegrzane palenisko i dym z duża zawartością pary wodnej. Udka są tak niezdrowe że, aż same spuchły :grin: Teraz niech Ciebie "najdzie" do czytania stronki, ale nie 4 godziny tylko tygodnie i szybko dogonisz Zbója Madeja bo start był jednakowy :grin: Zresztą jesteście w okolicy oddaleni o godzinę jazdy, więc możecie nadrobić to z odpowiednim literackim przygotowaniem :wink:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182384
Udostępnij na innych stronach

może za dużo było płynów zmiękczających nas ,dlateko lekko się osmaliły,ale rzadko mam okazję się czegoś napić

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182386
Udostępnij na innych stronach

Zresztą jesteście w okolicy oddaleni o godzinę jazdy, więc możecie nadrobić to z odpowiednim literackim przygotowaniem

 

:grin: :grin: :grin: przyjemne z porzytecznym :grin: :grin: :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182389
Udostępnij na innych stronach

Zbyt duża temperatura , grubo ponad 100 , po prostu pieczone , ale też dobre,

kto wie może takie miało być .

 

[ Dodano: Nie 30 Paź, 2011 11:20 ]

może za dużo było płynów zmiękczających nas ,dlateko lekko się osmaliły,ale rzadko mam okazję się czegoś napić

pij po a nie w trakcie

ja też strzeliłem kiedyś babola w takich okolicznościach ale przy parzeniu , tak miękkiej szynki nigdy już nie jadłem i nie chcę jeść .

Piotrek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182391
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

i jeszcze jedna szyneczka

 

[ Dodano: Sob 12 Lis, 2011 11:37 ]

a tutaj pierś indycza

 

i chlebek baltonowski z gotowej mieszanki

 

no i oczywiście masełko własnej roboty

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-184551
Udostępnij na innych stronach

No po przekroju widac ze temp byla duzo za duza.Ale i tak uwazam ze bylo niezle jak na poczatek.Starzy wyjadacze juz zapomnieli jak sami zaczynali. :grin: :grin:

Pozdrawiam

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-184622
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

cebulka już pokrojona 4 szt.

 

boczek wędzony też 70 dkg

 

 

 

powyższe lekko zeszkliwione

 

 

przepuszczone przez maszynkę 1 raz:

 

 

wymieszane, przemielone jeszcze raz ,następnie doprawione: 2łyżeczki mielonego pieprzu, 5 łyżeczek soli i b.duża garść majeranku piekarnik się rozgrzewa:

 

 

w tym czasie " towar "przełożony do foremki:

 

 

zapakowany do piekarnika 190 st.Cna termoobiegu:

 

 

po 55 minutach:

 

 

i w przekroju po wystygnięciu:

 

 

przepis zaczerpnięty został z tego postu

 

ja bym osobiście odjął trochę soli a dołożył ze 2-3 łyżki kaszy manny gdyż kruszy się przy krojeniu oraz zmielił na najdrobniejszym sitku ale cała reszta w porządku

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-187769
Udostępnij na innych stronach

pasztet zapiekany

Arkawroc w/g mnie pasztet jest za '' suchy'' , dlatego się kruszy.

Osobiście zmodyfikowałabym ten przepis... no ale to rzecz gustu.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-187803
Udostępnij na innych stronach

gdyż kruszy się przy krojeniu

jak ma się nie kruszyć jeżeli w pasztecie nie ma jajek lub innej masy wiążącej, a wątróbka - podstawowy składnik - obrabiana jest w 200st.C?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-187817
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

dzisiejsze dymionko wg przepisu kiełbasa całoroczna AndrzejaK,szyneczki i kurczaczek wędzony i wędzona drobiowa przepis autorski mój oraz udka

 

[ Dodano: Pią 17 Sie, 2012 23:02 ]

zaraz jak mi się uda wrzucę fotki

 

drobiowa w przekroju

 

 

i moja pomocnica

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-232667
Udostępnij na innych stronach

troszkę może tak ale i tak w smaku jest OK

za to w wolnej chwili wyrzeźbiłem z dyni cóś takiego

 

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-232674
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

prażona cebulka

 

najpierw obrać:

 

 

poszatkować:

 

 

poszatkowaną cebulkę dokładnie oprószyć mąką:

 

 

zrumienić na głębokim oleju do żądanego koloru i osuszyć ręcznikiem papierowym z tłuszczu:

 

 

lekko przesypać solą i cieszyć się wybornym smakiem prażonej cebulki:

 

 

[ Dodano: Sro 26 Wrz, 2012 22:27 ]

pasta z cukinii wg przepisu zlotowego:

 

"zmasakrowana" malakserem cukinia

 

po dodaniu i zagotowaniu reszty podanych w przepisie składników:

 

jako że lubię na b.ostro dodane zostało 2x razy więcej papryki i pieprzu dla mnie rewelacja

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240145
Udostępnij na innych stronach

Nemo19788 okresu trwałości niestety nie znam ale gwarantuję że zbyt długo nie będzie zalegała pólki , moi członkowie rodziny młócą że hej.... :thumbsup:

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240297
Udostępnij na innych stronach

Nemo19788 okresu trwałości niestety nie znam ale gwarantuję że zbyt długo nie będzie zalegała pólki , moi członkowie rodziny młócą że hej.... :thumbsup:

 

Arkawroc no to,że zalegć będzie to wątpie :smile: czy można trzymać ją w lodówce czy w szafce np.w słoiku.

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240303
Udostępnij na innych stronach

arkawroc, przepiękne wyroby :clap: szczególnie te jaskrawe cudne kolory wędzonek powalają na kolana :grin:

Cebulka zdecydowanie przysmak :thumbsup:

czy można trzymać ją w lodówce czy w szafce np.w słoiku.

kiedy taką prażoną cebulkę się wysuszy, może leżeć i leżeć :) trzymam w niespecjalnie szczelnym plastikowym opakowaniu (opakowaniach hehe) fajne jest to, że pozostaje chrupiąca :) Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240305
Udostępnij na innych stronach

pasta z cukinii wg przepisu zlotowego:

 

arka, gdzie jest ten przepis ??? A czy cukinię można zastąpić kabaczkiem ??? Mam full... teściowa mnie nimi zasypała ostatnio...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240310
Udostępnij na innych stronach

Pokemonie można spokojnie chyba że autor przepisu sobie to zastrzegł ale wg mnie da radę a przepis masz tutaj

ja napisałem że to pasta natomiast w oryginale jest sos

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240318
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.