arkawroc Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Października 2011 tak mnie naszło: po 4 godzinkach Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Października 2011 No ziomal ładnie Cię naszło - mało nie możesz!!!Tylko dla czego te wędzonki takie ciemne? (przypomniał mi się "wczesny" Zbój Madej.) Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Października 2011 Może za krótko osuszone? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kermit Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Października 2011 Po parzeniu też wędzonki ciemnieją... Cytuj Kermit zawsze miał chętkę na Pigi...http://www.sciaga.pl/static/templates/sciaga/img/emots/jedzonko.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agga Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Października 2011 przypomniał mi się "wczesny" Zbój Madejmoże nie jest jeszcze tak źle w porównaniu ze "wczesnym" naszym Zbójaszkiem http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2875ff0dfd0209aa ze zdjęć widać, że kije nie były przekładane, mogły być za krótko osuszane i mogła być za wysoka temperatura w wędzarni. Mimo wszystko wyroby super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Października 2011 Zgadza się, wyroby super Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Października 2011 arkawroc, Czym wędziłeś masą asfaltową :grin: Przegrzane palenisko i dym z duża zawartością pary wodnej. Udka są tak niezdrowe że, aż same spuchły :grin: Teraz niech Ciebie "najdzie" do czytania stronki, ale nie 4 godziny tylko tygodnie i szybko dogonisz Zbója Madeja bo start był jednakowy :grin: Zresztą jesteście w okolicy oddaleni o godzinę jazdy, więc możecie nadrobić to z odpowiednim literackim przygotowaniem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Października 2011 może za dużo było płynów zmiękczających nas ,dlateko lekko się osmaliły,ale rzadko mam okazję się czegoś napić Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Października 2011 Zresztą jesteście w okolicy oddaleni o godzinę jazdy, więc możecie nadrobić to z odpowiednim literackim przygotowaniem :grin: :grin: :grin: przyjemne z porzytecznym :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekqba Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Października 2011 Zbyt duża temperatura , grubo ponad 100 , po prostu pieczone , ale też dobre, kto wie może takie miało być . [ Dodano: Nie 30 Paź, 2011 11:20 ]może za dużo było płynów zmiękczających nas ,dlateko lekko się osmaliły,ale rzadko mam okazję się czegoś napićpij po a nie w trakcie ja też strzeliłem kiedyś babola w takich okolicznościach ale przy parzeniu , tak miękkiej szynki nigdy już nie jadłem i nie chcę jeść . Cytuj Piotrek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-182391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Listopada 2011 i jeszcze jedna szyneczka [ Dodano: Sob 12 Lis, 2011 11:37 ]a tutaj pierś indycza i chlebek baltonowski z gotowej mieszanki no i oczywiście masełko własnej roboty Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-184551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Listopada 2011 No po przekroju widac ze temp byla duzo za duza.Ale i tak uwazam ze bylo niezle jak na poczatek.Starzy wyjadacze juz zapomnieli jak sami zaczynali. :grin: :grin: Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-184622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 28 Listopada 2011 cebulka już pokrojona 4 szt. boczek wędzony też 70 dkg powyższe lekko zeszkliwione przepuszczone przez maszynkę 1 raz: wymieszane, przemielone jeszcze raz ,następnie doprawione: 2łyżeczki mielonego pieprzu, 5 łyżeczek soli i b.duża garść majeranku piekarnik się rozgrzewa: w tym czasie " towar "przełożony do foremki: zapakowany do piekarnika 190 st.Cna termoobiegu: po 55 minutach: i w przekroju po wystygnięciu: przepis zaczerpnięty został z tego postu ja bym osobiście odjął trochę soli a dołożył ze 2-3 łyżki kaszy manny gdyż kruszy się przy krojeniu oraz zmielił na najdrobniejszym sitku ale cała reszta w porządku Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-187769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 28 Listopada 2011 pasztet zapiekany Arkawroc w/g mnie pasztet jest za '' suchy'' , dlatego się kruszy. Osobiście zmodyfikowałabym ten przepis... no ale to rzecz gustu. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-187803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 28 Listopada 2011 gdyż kruszy się przy krojeniujak ma się nie kruszyć jeżeli w pasztecie nie ma jajek lub innej masy wiążącej, a wątróbka - podstawowy składnik - obrabiana jest w 200st.C? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-187817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 dzisiejsze dymionko wg przepisu kiełbasa całoroczna AndrzejaK,szyneczki i kurczaczek wędzony i wędzona drobiowa przepis autorski mój oraz udka [ Dodano: Pią 17 Sie, 2012 23:02 ]zaraz jak mi się uda wrzucę fotki drobiowa w przekroju i moja pomocnica Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-232667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 troszkę może tak ale i tak w smaku jest OK za to w wolnej chwili wyrzeźbiłem z dyni cóś takiego Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-232674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 26 Września 2012 prażona cebulka najpierw obrać: poszatkować: poszatkowaną cebulkę dokładnie oprószyć mąką: zrumienić na głębokim oleju do żądanego koloru i osuszyć ręcznikiem papierowym z tłuszczu: lekko przesypać solą i cieszyć się wybornym smakiem prażonej cebulki: [ Dodano: Sro 26 Wrz, 2012 22:27 ]pasta z cukinii wg przepisu zlotowego: "zmasakrowana" malakserem cukinia po dodaniu i zagotowaniu reszty podanych w przepisie składników: jako że lubię na b.ostro dodane zostało 2x razy więcej papryki i pieprzu dla mnie rewelacja Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 27 Września 2012 czy tak zrobioną cebulkę można długo przechowywać ? Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 27 Września 2012 Nemo19788 okresu trwałości niestety nie znam ale gwarantuję że zbyt długo nie będzie zalegała pólki , moi członkowie rodziny młócą że hej.... :thumbsup: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 27 Września 2012 Nemo19788 okresu trwałości niestety nie znam ale gwarantuję że zbyt długo nie będzie zalegała pólki , moi członkowie rodziny młócą że hej.... :thumbsup: Arkawroc no to,że zalegć będzie to wątpie :smile: czy można trzymać ją w lodówce czy w szafce np.w słoiku. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 27 Września 2012 arkawroc, przepiękne wyroby :clap: szczególnie te jaskrawe cudne kolory wędzonek powalają na kolana :grin: Cebulka zdecydowanie przysmak :thumbsup: czy można trzymać ją w lodówce czy w szafce np.w słoiku.kiedy taką prażoną cebulkę się wysuszy, może leżeć i leżeć trzymam w niespecjalnie szczelnym plastikowym opakowaniu (opakowaniach hehe) fajne jest to, że pozostaje chrupiąca Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 27 Września 2012 dziękuję właśnie o to mi chodziło zrobię w sobotę Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 27 Września 2012 pasta z cukinii wg przepisu zlotowego: arka, gdzie jest ten przepis ??? A czy cukinię można zastąpić kabaczkiem ??? Mam full... teściowa mnie nimi zasypała ostatnio... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 27 Września 2012 Pokemonie można spokojnie chyba że autor przepisu sobie to zastrzegł ale wg mnie da radę a przepis masz tutaj ja napisałem że to pasta natomiast w oryginale jest sos Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/#findComment-240318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.