Skocz do zawartości

Domowe podmalowywanie i poprawianie wad naszych wyrobów

Rekomendowane odpowiedzi

Andy, myślę że w tym momencie delikatnie mówiąc przesadzasz :rolleyes:

na początku chyba wystarczająco było wyjaśnione w jakim celu temat został założony...

ilość tego nieszczęsnego glutaminianu jaka dostanie się do mięsa będzie tak znikoma że zdecydowanie bardziej zaszkodzi to tradycyjne owędzenie....

glutaminian be ale formaldehyd to już cacy nie? :devil:

trucie organizmu alkoholem, tytoniem w myśl staropolskiej tradycji też jest dobre nie?

użycie akurat Maggi a nie np herbaty ma swój cel.... i nie jest to poprawa smaku a wyglądu!

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

andy, przesadzasz :)

Andy, myślę że w tym momencie delikatnie mówiąc przesadzasz :rolleyes:

Może macie rację.

Przepraszam.

Będę coraz mniej.

Może macie rację.

Przepraszam.

Będę coraz mniej.

Co obraziłeś się ?

A ja, bo odwiedzić Cie teraz nie mogę, proszę o zdjęcia z Twojej kuchni i twoich dodatków których używasz przy gotowaniu.

Ten wściekły glutek który tak karcisz to pikuś przy całej reszcie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Może Ameryki nie odkryłam , ale wypróbowałam jeden produkt za pomocą którego chyba można zrobić korektę wyrobu.

Boczek przed korektą..

Po korekcie... :grin:

Mam nadzieje że to nie będzie jakaś moja '' wpadka'' , jeśli tak to proszę Moderatorów o usuniecie tego postu ... :wink:

Teraz pytanie... czym zrobiłam korektę...??

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Ludzkość od zawsze marzyła do doskonałości, piękna i do tego, by wszystko było doskonałe. Nasi pradziadowie w masarstwie również, gdy nie mieli warunków technicznych stosowali różne sztuczki, by ich wędliny były wspaniałe i doskonałe. Dlaczego, bo klient, rodzina i inni jadają oczami.

W świecie dominuje dążenie do piękna a czasami do brzydoty. Dlatego dzisiaj konsumenci wolą wędliny uwędzone na szaro i czarno, dlaczego bo, mają dość pięknych, kolorowych wyrobów mięsnych uwędzonych w nowoczesnych komorach. Cóż, taki trend konsumencki.

Osobiście uważam, że powinniśmy zaakceptować to, co daje nam natura. Wędzić zgodnie ze sztuka masarską i umiejętnościami, by wyroby były ładne i piękne. Jeśli czasami "coś" nie wyjdzie-trudno.

Popieram miro.

@halusia@, ja myślę że korekta została wykonana przy użyciu kawy :grin:
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.