karolszymczak Opublikowano 23 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 23 Lipca 2023 (edytowane) Zapraszam na ciepły chlebek Edytowane 23 Lipca 2023 przez karolszymczak 1 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 23 Lipca 2023 Za każdym razem ładniejsze, następnym razem napisz ze dwie godziny przed wyciągnięciem bo tyle potrzebuję żeby dojechać na ciepły chlebek🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 23 Lipca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Zofintal napisał(a): następnym razem napisz ze dwie godziny przed wyciągnięciem Bardzo ładne chlebki . Wiesiu,pieczenie chleba trwa zdecydowanie krócej niż wędzenie . Edytowane 23 Lipca 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 24 Lipca 2023 Reniu dziękuję! Wiesiu u mnie zawsze drzwi otwarte. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 24 Lipca 2023 NO, no.... smakowicie wyglądają Karolu. Muszę spróbowac w formie żaroodpornej, bo piekę w keksówce. Pozdrowienia Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 24 Lipca 2023 Karolu do tego Twojego chlebka to jeszcze pęto dobrej wiejskiej kiełbachy i biesiada gotowa🙂,nawet bez zapitki😉 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 24 Lipca 2023 2 godziny temu, gruby7074 napisał(a): Karolu do tego Twojego chlebka to jeszcze pęto dobrej wiejskiej kiełbachy i biesiada gotowa🙂,nawet bez zapitki😉 O kiszonych ogorkach zapomniales😉 Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 4 Września 2023 Niedzielne wypieki 1 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 4 Września 2023 Brakuje tylko masła własnej roboty i polskiej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 4 Września 2023 Godzinę temu, karolszymczak napisał(a): wypieki Oj ta wypieczona skórka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 4 Września 2023 Pytanie. Gdzie wstawiasz chleb do wyrośnięcia?? Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 4 Września 2023 Ja co prawda nie Karol ale pozwolę sobie napisac jak to u mnie wygląda - teraz latem stawiam na słonecznym oknie i przykrywam dużym plastikowym pudełkiem . Zimą na mocno przykręconym kaloryferze i też przykrywam . Dawniej gdy miałam piec olejowy to na piecu bo teraz mam pompę ciepła. "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 4 Września 2023 6 minut temu, chudziak napisał(a): teraz latem stawiam na słonecznym oknie i przykrywam dużym plastikowym pudełkiem Wstaw do środka wrzątek w szklance albo nawet dwóch Chleb na powierzchni zyska trochę wilgoci w czasie wyrastania i nie popęka tak mocno. Przed wypiekiem posmarować można też tzw. "szlichtą" tj. mąka żytnia wymieszana z wodą do konsystencji budyniu i zostawiona na godzinkę przed smarowaniem Po wyciągnięciu z pieca przepędzlować czystą letnią wodą Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 5 Września 2023 U mnie ciasto wyrasta w piekarniku nagrzanym do 30 stopni. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 5 Września 2023 U mnie tak samo, tylko temp 40* TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 5 Września 2023 3 godziny temu, karolszymczak napisał(a): U mnie ciasto wyrasta w piekarniku nagrzanym do 30 stopni. Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a): U mnie tak samo, tylko temp 40* To zadbajcie jeszcze o wysoką wilgotność w piekarniku. Zaprocentuje Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 5 Września 2023 Wojenne W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazu Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 5 Września 2023 KOmedie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 5 Września 2023 21 godzin temu, tomibass napisał(a): Wstaw do środka wrzątek w szklance albo nawet dwóch Chleb na powierzchni zyska trochę wilgoci w czasie wyrastania i nie popęka tak mocno Mam taki minispryskiwacz 0,5 l do celów spożywczych i nim spryskuję chleb podczas wyrastania a do pieczenia wkladam blaszkę z wodą do piekarnika . "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 5 Września 2023 17 minut temu, chudziak napisał(a): blaszkę z wodą do piekarnika . Nie musi być na okres całego pieczenia. wystarczy z 10-15 minut Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 5 Września 2023 Ale ja uwielbiam, jak jest taka skórka popękana i chrupiąca. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 5 Września 2023 1 godzinę temu, karolszymczak napisał(a): Ale ja uwielbiam, jak jest taka skórka popękana i chrupiąca. No jasne, kto nie lubi Tak trochę technicznie podszedłem do tematu, ale wiem że ciężko uzyskać w domu warunki garowni, zaparowania chleba po umieszczeniu w piekarniku. Zresztą sam piekarnik to nie piec piekarski, też inne warunki. Ważne, że chleb swój, świeży i smaczny Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 6 Września 2023 11 godzin temu, tomibass napisał(a): Nie musi być na okres całego pieczenia. wystarczy z 10-15 minut Na początku czy na końcu pieczenia ? TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 6 Września 2023 9 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Na początku czy na końcu pieczenia ? Na początku W piekarniach zaparowuje się cały wsad i po etapie wstępnego zapiekania otwiera się "luft" w celu odprowadzenia pary. Tylko proszę uważajcie na gorącą parę. Oparzenia parą są bardzo dotkliwe. Bezpieczeństwo przede wszystkim. Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 25 Lutego 2024 (edytowane) Coś do wędlin i coś do kawusi Edytowane 25 Lutego 2024 przez karolszymczak 3 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-905515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi