zajcman Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 22 Lipca 2012 Palce lizac !!! juz wiem co zrobie nastepnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-228972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 22 Lipca 2012 Robiłem wczoraj gulasz drobiowy zaciągany żółtkiem, żółteczko ładnie zahartowałem, włałem do gulaszu i... lipa, ścięło się :devil: . PanBoczek pisał jak to zrobić coby się nie ścięło, ale za późno to napisał :tongue: albo ja za późno przeczytałem :lol: :lol: smak gulaszu z żółtkiem bardzo dobry, ale to ścięcie... Następny gulasz będzie ze zmiksowanymi warzywami, jak EAnia kiedyś radziła może ja się skuszę bo już nie wiem co z tą cukinią robićMyśłę, że tak lekko mogę już polecić cukinię konserwową, wczoraj otworzyłem słoik z niewymiarowo pociętą cukinią, takie resztki, jest bardzo chrupka i smakiem zalewy naciągnęła szybciej niż ogórki. Następne próbowanie za jakiś czas, wtedy pewnie będę polecał przepis na całego :D nie chciałam zaśmiecać Zbójowi tematu :blush: :grin: .Jeżeli jakikolwiek przepis jest sprawdzony przez tego co chce go w stawić w temacie zbójowym to śmiało niech wstawia, oczywiście przepisy związane z dreptaniem w kuchni, znaczy się przepisy obiadowe, jakieś na kolację, podwieczorki, przerób warzyw i owoców itp. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-228982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 26 Lipca 2012 "Cukinia Zbója"-wersja pikantna. 13 słoiczków. Niestety dziś zrobiłem z kupowanej. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-229664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 28 Lipca 2012 "Udka kurczaka w sosie pomidorowym" Udka przekroiłem na pół, lekko posoliłem i popieprzyłem, odstawiłem na jakieś 30 min. na patelni dobrze rozgrzałem trochę oliwy, mięso wkładałem skórą na tłuszcz, przed włożeniem mięso lekko osuszyłem ręcznikiem papierowym. Podsmażałem po 5-6 min z każdej strony, palnik ustawiłem mniej więcej na 2/3-3/4 jego mocy. Następnie na patelnię dałem cebulę w grubszych plastrach, jak część cebuli zaczęła nabierać koloru to dodałem dwa ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki i wsio razem podsmażałem jeszcze z minutkę, trzeba uważać coby czosnek nie zaczął brązowieć, po minucie dodałem puszkę pomidorów, którą wcześniej zmiksowałem z dodatkiem bazylii suszonej w ilości pół łyżeczki. W trakcie duszenia dodałem dwa razy po szczypcie cukru coby złamać kwasek pomidorów. Smażenie wraz z duszeniem na małym ogniu trwało około 65 min, mięsko miękkie i nie wyschnięte, ale chrząstka od kości ciężko odchodziła więc następną razą będzie 10-15 min dłużej :thumbsup: :thumbsup: Smacznego :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-229897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 "Krążki ogórkowe pepperoni" Zakupiłem 2 kg ogórków dość grubych i długich, pokroiłem w plastry grubości 1,5 cm, zalewa i przyprawy takie jak w przepisie beny z tym, że ja dodałem jeszcze do każdego słoja po pół papryczki pepperoni, ale bez pestek. Słoje o.9L gotowałem 5 min. Cukinia działkowa się jeszcze uchowała, 9 słoiczków 0.5 L "Konfitura morelowa" morele - 2.29 kg po odpestkowaniu cukier - 0.5 kg laska wanilii - 1 szt. sok z połówki cytryny Morele wrzuciłem do gara, dodałem sok, zasypałem cukrem i odstawiłem na 15 min. coby morele sok puściły, wanilię przekroiłem no pół, nożykiem zeskrobałem ziarenka z lasek i wraz z laskami wanilii dodałem do garnka. Garnek z towarem gotowałem chyba ze dwie godzinki, gorącą konfiturę wlałem do słoików, postawiłem do góry dnem na kilka minut coby słoiki zassały. Mogłem gotować ze 30 min. dłużej, są takie rzadkawe, ale smaczniaste bardzo :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-230891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Wydreptałem dziś kolejną porcyjkę ogórków, miałem na tym zakończyć tegoroczne ogórkowanie, ale zalewy trochę zostało i jeszcze jutro ze dwa, trzy kg zrobię. Dziś zrobiłem 41 słoików 0.5L, z 10-ciu kg zostało mi 7 małych ogóreczków, jeżeli dobrze policzyłem to w sumie przerobiłem już 32.5 kg ogórków Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zbój Madej, zimę przetrzymasz i to nieźle Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondek Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witaj Zbóju Może taka recepturka zainteresuje Cię??Ogóreczki dla Żoneczki (porcja na ok. 8 słoików 0,6l) Zalewa:1 l wody1 szkl. octu1,5 szkl. cukru7 łyżeczek musztardy sarepskiej1 marchew pokrojona w plastry3 płaskie łyżki soliWszystko zagotować i wystudzićOgórki obrać ze skóry, wydrążyć miąższ i pokroi wzdłuż (wg własnego upodobania na 4 części lub 8 – ja wybieram wariant cienkich paseczków, lepiej smakują i lepiej układają się w słoikach).Do słoika dodać:liść laurowyziele angielskie1 ząbek czosnkutrochę gorczycytrochę zielonego kopru Ogórki zalać zimną zalewą. Krótko zagotować i słoje zaraz wyjąc z wody.Potem pozostaje tylko się delektować własnymi przetworami Ogóreczki do wódeczki2 kg ogórków pokroić w plastry grube ok. 1 cm (razem ze skórą)Posypać 3 małymi garściami soli, wymieszać i zostawić na noc w temperaturze pokojowej.Po 24 godzinach odcisnąć wodę. Zmiażdżyć 1 dużą główkę czosnku. Dodać 2 łyżeczki chili i wymieszać. Dodać ¾ szklanki gorącego oleju (10 – 12 łyżeczek). Zalać ogórki i szybko wymieszać. Przygotować zalewę:2/3butelki octu (0,5 l)½ kg cukru Wrzątkiem zalać ogórki i wymieszać. Ciepłe ogórki wkładać do słoików, ubić, zalać zalewa, zakręcić słoje. Nie gotować. Odstawić do spiżarni na kilka dni, a nawet tygodni. Potem zakąska palce lizać. Ja jeszcze wykorzystuję zalewę po raz drugi – drugie życie zalewy – Po skonsumowaniu ogóreczków, zalewą traktuję świeże pomidory. Rewelacja. Smacznego - Jondek Cytuj z ukłonami Jondek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Kompanię masz na utrzymaniu? :shock: :grin: :lol: :lol: W zeszłym roku zrobiłem 16.5 kg i do Wigilii ledwo zostało trzy słoiki, teraz mam nadzieję, że może do Lutego zostanie kilka :D Może taka recepturka zainteresuje Cię??Siemka Jondek Z Twego przepisu zrobię, ale dopiero za rok, jutro już kończę z ogórkami. Za przepis bardzo dzięki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 w sumie przerobiłem już 32.5 kg ogórkówWojtek, dużą rodzinkę ma a i na Zlot coś trzeba zabrać... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 No to gratuluję :grin: , ja skromniutko, na razie 10 kg ogórków przerobiłem, ale rano po pracy zapekluję 18 kg mięcha na kiełbaskę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaxxii Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zbóju Madeju, Imponujesz mi "chłopie" Już kiedyś pisałam ,że taki facet to skarb Teraz dodam nie tylko skarb ale dobry posag :grin: :grin: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Imponujesz mi "chłopie"taki facet to skarb Teraz dodam nie tylko skarb ale dobry posag :grin: :mrgreen: :thumbsup: :pycha: :grin: :grin: :grin: :blush: :blush: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 "Krążki i koreczki ogórkowe curry z czerwonym pieprzem" Do dyspozycji miałem: 2 kg dość dużych ogórków, kroiłem je na plasterki 1-1.5 cm 1 kg takich maluśkich(koreczki), kroiłem je na pół Zalewa beny, która została mi po wczorajszym ogórkowaniu. Przyprawy "na oko": curry pieprz czerwony czosnek, po ząbku do słoika gorczyca koper Słoje z "towarem" zalałem zalewą gorącą, włożyłem do gara, do którego wlałem ciepłą wodę, zagotowałem i od momentu zagotowania gotowałem, słoiki 0.5L przez 4 min, słoje 0.9L 5 min :grin: :grin: Wszystkich ogórków przerobiłem w tym roku 35.5 kg Sezon ogórkowy uważam za zakończony :clap: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 "Kotlety Pożarskie" :thumbsup: , przepisik jest gdzieś we wcześniejszych postach Na jutro zasoliłem mięska na "Mielonego EAnny", już dawno nie robiłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 "Mielony EAnny" Dawno nie robiłem wp - 60% woł. - 40% panierka to bułka i estragon, smażone na smalcu :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 "Mielony EAnny" Dawno nie robiłem Pychota :thumbsup: :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-231687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 11 Października 2012 Trochę ponad rok nie dreptałem nic przy frytownicy, jakoś zapomniane było Dziś smażyłem piersi z kurczaka. Od piersi z kurczaka odkroiłem "polędwiczkę", pozostałą część piersi pokroiłem na trzy części, ta część bardziej płaska :rolleyes: trójkątna odcięta, a ta grubsza część piersi wzdłuż na dwie porcje. Piersi posoliłem i posypałem mieszanką przypraw, ale tutaj jak komu smakuje i odstawiłem coby się mięsko "przegryzło". Ciasto robiłem na czterech jajkach do tego mąka i mleko, mieszałem aż uzyskałem konsystencję która za szybko nie zleci z mięsa zanim włożę na rozgrzany olej, ciasto powinno być gęściejsze niż na naleśniki, ciasto posoliłem. Piersi do ciasta po kilka sztuk dawałem i "nabierałem" patyczkiem do szaszłyków(tak prościej) i wkładałem na olej, temp. smażenia 180st.C kawałki cieńsze, 170-175st.C kawałki grubsze, smażyłem na kolor, wyszło soczyste, smażenie na kolor trwało jakieś chyba 10min. Ciasto po smażeniu ciutkę jakby mało chrupkie, ale mnie to nie przeszkadza. Polecam :thumbsup: :thumbsup: :grin: :grin: Smacznego :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-242896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 11 Października 2012 Trochę ponad rok nie dreptałem nic przy frytownicy, jakoś zapomniane było Dziś smażyłem piersi z kurczaka. Ty se dogadzasz Zbójaszku.. :thumbsup: a ja dzisiaj o suchym '' pysku'' :shock: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-242898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 11 Października 2012 a ja dzisiaj o suchym '' pysku'' już jutro co nieco "zamoczysz" bużkę :grin: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-242900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 11 Października 2012 Ciasto robiłem A może spróbuj takie ciasto: 1.Jedno całe jajko 2.Mąka 3.Woda/mleko 4.Majonez (1 stołowa łyżka) 5.Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki od herbaty 6.Trochę cukru waniliowego 7.Szczypta soli Ciasto ma być bardziej gęste niż na naleśniki. Ulubiona potrawa mojego wnuczka do tego ryż i sos słodko-kwaśny z tym, że moja LP kroi pierś w małe kawałki takie 2x2 :grin: i dalej tak jak Ty. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-242910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 11 Października 2012 A może spróbuj takie ciasto:Piękne dzięki Już wydrukowany przepis, sprawdzony będzie na pewno. Ciekawi mnie tylko w tym wszystkim połączenie smaków majonezu i cukru waniliowego(cukier może zastąpię ekstraktem własnej roboty) Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-242928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 12 Października 2012 Zbójaszku nie mam frytownicy, czy mogę to danie usmażyć na patelni teflonowej? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-242985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 12 Października 2012 czy mogę to danie usmażyć na patelni teflonowej?Pewno, ze można, smaż na pół głębokim tłuszczu, jak nalejesz całą patelnię to może Ci wykipieć podczas smażenie. Temp. oleju minimum 170st.C, jak będziesz miał mniejszą to ciasto więcej tłuszczem naciągnie. Ogień pod patelnią tak na 3/4 nastaw na największym palniku. Kiedyś jak smażyłem skrzydełka we frytownicy, to części skrzydełek z płaską kosteczką odcięte od strony piersi odcinałem od skrzydełek i smażyłem na patelni coby szybciej wsio posmażyć, pozostałe części skrzydełek we frytownicy smażyłem. Powodzenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-242987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 3 Listopada 2012 http://www.mniammniam.com/Czosnkowo_ziemniaczana_zupa_z_dodatkiem_aromatycznych_przypraw-15344p.html http://images10.fotosik.pl/2731/6d48f59585bb43edm.jpg Ziemniaki miałem wielkości dużej cytryny, główka czosnku była bardzo duża więc dałem 3/4 główki, kminu o.5 łyżeczki mogłem dać troszkę mniej, papryki suszonej dałem 2 łyżeczki, gałkę sypnąłem ze słoiczka na oko, ale była to dość duża szczypta. Wywar warzywny zrobiłem na warzywach mrożonych oczywiście z Biedronki z dodatkiem suszonego liścia selera. Cebule były wielkości małych pomarańczy Wywaru miałem tylko 5.5 szkl. i było mało trochę, pewnie zależy to od wielkości dodanych ziemniaków i po zmiksowaniu zupki dolałem ciut więcej jak pół szkla. wody. Przy tych przyprawach to spokojnie tą zupkę można zrobić na wodzie. Po mojemu rodzaj przypraw też może być dowolny. Zupkę serdecznie polecam :thumbsup: :thumbsup: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/5/#findComment-247468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.