andrzej k Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 23 Lutego 2016 Żeberka na bogato wg Zbója, No to faktycznie , jajek kupnych nie muszę zabierać . Andrzej k w Sierpniu stwierdził, że bardzo dobre, No tak , teraz będą jednak z innej świnki ............ chyba Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-478819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 23 Lutego 2016 Panowie o której spotkanie się zaczyna? Cytuj Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-478835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 23 Lutego 2016 A taki boczus na grylu ..miod malina Na grill'a pogody brak No tak , teraz będą jednak z innej świnki ............ chyba Na pewno z innej, ale smaczniaste raczej będą No to faktycznie , jajek kupnych nie muszę zabierać . Spoko, jaja już są, a z tego co było już pisane to w Sobotę jeszcze kilka jaj ma dojechać Panowie o której spotkanie się zaczyna? Zaczynamy jak tylko fura z Pobiedzisk zajedzie na me włości Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-478843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zaczynamy jak tylko Wojtek masz zapotrzebowanie na skwarki ze słoniny wp. .............. z kg bym uzbierał Słonina krojona nożem , a nie z maszynki . Co do przyjazdu , to tak będę normalnie ........... chyba że w warzywniaku dłużej pobędę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-478849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 23 Lutego 2016 Wojtek masz zapotrzebowanie na skwarki ze słoniny wp. U mnie skwarki nie idą Co do przyjazdu , to tak będę normalnie Oki chyba że w warzywniaku dłużej pobędę Powoli powoli Andrzejku, "na warzywniak" będziesz miał czas najpierw do mnie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-478857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 19 Czerwca 2016 W tygodniu był krupnik ze skwarkami na wywarze z dymionego ogona wp.Dziś ogórkowa z obranym mięskiem z ogona na wywarze z dymionego mostka wp Gotowa porcja "z wkładką" w moim "talerzu" obiadowym czeka na podgrzanie, spożywanie w kole południa Na gazie gotuje się teraz wywar z dymionej wczoraj z indykiem porcji rosołowej ze skrzydełkami, chyba z tego będzie pomidorowa z ryżem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-502985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Dwa lata przetworów nie robiłem, tak trochę z musu, ale teraz chyba będzie inaczej Kompot z truskawek, ostatnio moja mama robiła jak jeszcze do kolejówki chodziłem, jakieś 27 lat. Robione na początku tygodnia.Truskawki w słoikach 0.5L zasypałem niepełną łyżką cukru, zalałem zimną kranówką. Od czasu zagotowania wody w garnku gotowałem 40 min. Tak jak kiedyś się u mnie robiło Dziś machnąłem kolejną porcję 4 kg.W słojach 0.9L i 0.72L, dawałem po pełnej łyżce cukru, zalałem wrzątkiem z czajnika. Od czasu zagotowania wody w garnku gotowałem słoje 20min. Tak jak w necie ktoś zapodał. Ciekaw jestem różnicy w smaku do tych zalanych zimną kranówką Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Truskaweczki, jak "Malinki"! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wojtku na wojne sie zanosi? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wojtku na wojne sie zanosi? He he Karol, rodzina duża, tyle słoiczków to ja będę musiał reglamentować coby nie zabrakło Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Kompot z truskawek Oj chyba też muszę zrobić. Ja też pamiętam takie słoiki z babcinej piwnicy. Na próbę chociaż parę słoiczków trzeba machnąć. Dzięki za przypomnienie Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wojtku zartowalem.Ale podziwiam Ciebie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 25 Czerwca 2016 ruskawki w słoikach 0.5L zasypałem niepełną łyżką cukru, zalałem zimną kranówką. Od czasu zagotowania wody w garnku gotowałem 40 min. Tak jak kiedyś się u mnie robiło Wojtku dobrze rozpuścić cukier w ciepłej wodzie i zalać.Wtedy pasteryzujesz krócej Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wojtku dobrze rozpuścić cukier w ciepłej wodzie i zalać. Wiem Haluś, musiałem spróbować zrobić tak jak kiedyś się u mnie robiło A dzisiejsze tak jak wyżej pisałem, były już zalewane wrzątkiem, żeby krócej gotować Teraz czekam niech się przegryzą i będzie próbowanie, które lepsze w smaku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wiem Haluś, musiałem spróbować zrobić tak jak kiedyś się u mnie robiło Ok ok Wojtku... czyli wracasz do korzeni Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wojtku dobrze rozpuścić cukier w ciepłej wodzie i zalać. Wtedy pasteryzujesz krócej HAlusia,moja mama do sloika dawala duzo owocow, i tylko cukrem zasypywala, nie dawala wody. Pozniej po pasteryzacji byl taki besty syrop i pamietam, lubilam dac lyzke teg syropu do budyniu. Jejku, znowu szczeniece lata sie przypomnialy . Zboju MAdeju to Twoja wina , pacus z ciebie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Anno moja babcia tez tak robila owoce nie byly takie wymoczona. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 25 Czerwca 2016 NO wlasnie i pozniej mozna je bylo jes imialy ta slodycz jaka dzieci lubia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Najlepszy to dla mnie byl wisniowy...a szczegolnie polane kluski na parze takim syropem wisniowym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 25 Czerwca 2016 No dziewczyny się rozmarzyły . Fakt faktem smaki, które się pamięta Jejku, znowu szczeniece lata sie przypomnialy . Najlepszy to dla mnie byl wisniowy...a szczegolnie polane kluski na parze takim syropem wisniowym Ja dziś takie duże słoiczki nastawiłam : naleweczkę truskawkową i zaczęłam ratafię . Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 25 Czerwca 2016 HAlusia,moja mama do sloika dawala duzo owocow, i tylko cukrem zasypywala, nie dawala wody. Aniu... zgadza się ja też tak robię. Ale Wojtek pisze o kompocie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Moja babcia tez robila kompoty w ten sposob ,wode dolac zawsze mozna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Otworzyłem słoik z kompotem z truskawek(robiony w Poniedziałek), który był zalany kranówką zimną, niepełna łyżka cukru, trochę jakby mało słodki dla mnie, ale smaczniasty. Jednak chyba jeszcze musi się przegryźć coby smak truskawek był większy. Ogólnie jestem bardzo zadowolony :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-504287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Ogórki z papryczką chili. Słój 3L, przywiozę do Napoleonowa Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-509663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 24 Września 2016 No i była dziś fasolka :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/21/#findComment-518603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.