filemonek Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Można w ogóle niczym mleka przed dodaniem podpuszczki nie zakwaszać, i robić bezpośrednio ze słodkiego mleka przyniesonego bezpośrednio do domu. Będzie wtedy całkowicie pozbawiony jakiejkolwiek kwaskowatości, i np. jak dla mnie, a,la "Korycin" w takiej bezsmakowej wersji jest hmmm, smakowo wątpliwy, że tak powiem, ale co kto lubi, może Filemonkowi posmakuje ?Dzięki za odpowiedź panowie, dodam mniej zakwaszacza i już.Pozdrawiam Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-804568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zbója/?p=804455 No to tak śledź bardzo oki, nie mniej jednak z łyżkę octu jeszcze przydałoby się dodać, marynata z maślaków bardzo dobra, lecz ciutkę mało octowa jako dodatek do "śledzia proboszcza". Trza po sklepach poszukać podgrzybków. Na śniadanko z kromką chleba ogarnąłem pół słoika, resztę na jutro zostawiam. Pewne jest, że będą następne "Śledzie Proboszcza" w moim domostwie Polecam Edytowane 23 Grudnia 2022 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-804829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 23 Grudnia 2022 lecz ciutkę mało octowaRobiłem z grzybkami i pomimo że mam dość kwaśne, to lepiej z pieczarkami, oczywiście muszą gębę wykręcać i nie ciągną się. Mirek takie zapodał:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=737174 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-804831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Mirek takie zapodał Dzięki bardzo oglądnąłem, na karteluszku zapisałem, a karteluszek na klawiaturę dałem coby nie zapomnieć.Na sylwestra do roboty zrobię sobie a może wcześniej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-804836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Robiłem z grzybkami ... lepiej z pieczarkami No to narobiłeś tą propozycją skoro świt 11.5 km leciałem do Biedronki po śledzie i pieczarki marynowane Już się odmaczają i będą wg przepisu co to Mirek go zapodał. W drugi dzień Świąt będą próbowane Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-804920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 24 Grudnia 2022 skoro świt 11.5 km leciałem do Biedronki po śledzie Mam nadzieję, że kupiłeś więcej bo zapodam Ci jeszcze jeden, u mnie się "przegryzają" i są dobre, ale dodatki muszą być mocno kwaśne, tak mi na razie się wydaje: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19514-%C5%9Bledzie-z-marynowanymi-grzybami-i-og%C3%B3rkami/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-804938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) kupiłeś więcej bo zapodamKupiłem 4 paczki po niecałe pół kilo każda. Rano do moczenia dałem tylko jedną, ba na więcej roboty nie ma czasu. Dzięki bardzo za podsuwanie przepisów Pierwsze w życiu masło. Radość jak u małolata :frantics:Tak jak "Serowar" na filmiku zapodał, z tym że moja śmietana nie była tak gęsta po zaprawieniu kulturami. Czas robienia 32 min. https://youtu.be/GVP3J49_rMk Edytowane 24 Grudnia 2022 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-804958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 24 Grudnia 2022 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=737174 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-804988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 15 Lutego 2023 Wersja z maślakami Robiłem też wersje z marynowanymi pieczarkami i podgrzybkami. Z podgrzybkami chyba mi lepiej smakują, ale inne wersje też smaczniaste.W Piątek spożywanie. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/34/#findComment-815337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.