Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupiłem już wytrybowaną :)     Co do peklowania to solanka 8,5 % lodówka tem. 2-4 st.C około 12 dni . Oczywiście szynka nastrzyknięta tam gdzie szło tą samą solanką  żeby lepiej wystartowała . :D  Z wytrybowaniem to dasz sobie radę ...  ostrym nożem jak najbliżej kości .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-613360
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dziękuje,u nas nie spotkałem jeszcze wytrybowanej i w całości,zawsze są rozcięte.Kupię z nogą,jak się nie uda to będą wędzonki lub kiełbacha :) Pozdrawiam w ten ponury dzień.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-613371
Udostępnij na innych stronach

 

 

,u nas nie spotkałem jeszcze wytrybowanej i w całości,

 

 

Moja też była rozcięta   i  super wytrybowana .   Nie poszatkowana jak to czasami bywa przy zakupie w dużych sklepach .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-613388
Udostępnij na innych stronach

Z wytrybowaniem to dasz sobie radę ...  ostrym nożem jak najbliżej kości .

 

Z wytrybowaniem to na pewno da sobie radę bo oddzielić kość od mięsa to nie sztuka, ale wątpię czy da sobie radę z prawidłowym wytrybowaniem tak aby nie uszkodzić mięśni , które będą nam potrzebne do wykonania takiej szynki .Moim zdaniem trzeba wpierw zobaczyć jak to robić a później brać się samemu za trybowanie.Mimo mojego sceptycyzmu bedę trzymał kciuki.Przekrój takiej szynki powinien składać się z czterech  mięśni i wyglądać tak.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8739-wędzonki/?p=532486

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-613406
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zacerowałeś ptaka jak Szewczyk Dratweka barana dla smoka :).

 

 

Starałem się .... nawet dobrałem kolor nici :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614187
Udostępnij na innych stronach

 

 

Starałem się .... nawet dobrałem kolor nici :D

Andrzejku  :D . U mnie w podstawówce na "robotach", za ten haft krzyżykowy dostałbyś 5 :D . Ode mnie też  :clap:  :thumbsup:  :D .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614190
Udostępnij na innych stronach

 

 

Andrzejku :D . U mnie w podstawówce na "robotach", za ten haft krzyżykowy dostałbyś 5 :D . Ode mnie też :clap::thumbsup::D .

 

 

 

Dzięki Radku :D :D

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614204
Udostępnij na innych stronach

Sądząc po kolorku to zapewne smakowała wybornie

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

[Dodano: 25 lis 2018 - 17:58]

U mnie swego czasu była kaczusia smakowała wybornie następna będzie na święta ce31bda877482ce5ece09b1d1e64c370.jpg

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614256
Udostępnij na innych stronach

 

 

U mnie swego czasu była kaczusia

 

 

Jeżeli dobrze widzę to kaczusia była nie nadziewana :facepalm::cool:

 

 

 

Sądząc po kolorku to zapewne smakowała wybornie

 

Skromnie pisząc była smaczna ....... nadziewana farszem i obłożona jabłkami .:D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614279
Udostępnij na innych stronach

Nadziana nie była ale smakowała wybornie

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614282
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nadziana nie była ale smakowała wybornie

 

Jestem pewien  Pontiaczku . :thumbsup::)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614287
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nadziana nie była ale smakowała wybornie

 

Ten otwór, aż się prosił by nadziać  :D  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614289
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ten otwór, aż się prosił by nadziać :D:facepalm:

 

 

Albo włożyć :tongue:    chociaż pietruszki . :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614291
Udostępnij na innych stronach

Zamiast tzw wsadu było dużo dodatków w postaci surówek itp

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614296
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zamiast tzw wsadu było dużo dodatków w postaci surówek itp

 

 

Super ..... ale dobre nadzienie robi dobrą robotę w smaku kaczuchy lub gęsi

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614299
Udostępnij na innych stronach

 

 

dobre nadzienie robi dobrą robotę w smaku kaczuchy lub gęsi

Andrzej, a możesz podać jak  i z czego robisz farsz do kaczuchy.? :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614321
Udostępnij na innych stronach

Podroby drobiowe i świeży boczek plus przyprawy i natka pietruszki ....

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614323
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Andrzej :D

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/128/#findComment-614338
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.