chudziak Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #3051 Opublikowano 16 Września 2018 Jakiej grubości jest sonda? Ja nie andrzej k ale grubość sondy to ok 3,3 mm. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-606911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #3052 Opublikowano 17 Września 2018 Dziękuję. Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-606917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3053 Opublikowano 17 Września 2018 Andrzeju tak z innej beczki - masz termometr DT-34 chyba? Jakiej grubości jest sonda? Moja sonda ma 3,3mm Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-606923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3054 Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Z rannego udoju...... Edytowane 17 Września 2018 przez Bee Gees Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-606932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3055 Opublikowano 19 Września 2018 Wczoraj wędzone ???? Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-607103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #3056 Opublikowano 19 Września 2018 Jak bocheneczki chleba Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-607119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #3057 Opublikowano 26 Września 2018 Tą smarowaną Narobiłeś ochotyTrzeba będzie popełnić Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-607676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3058 Opublikowano 26 Września 2018 Tą smarowaną Narobiłeś ochoty Trzeba będzie popełnić Mówią że pyszna . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-607698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3059 Opublikowano 13 Października 2018 Gąska....Dzisiejszy zakup na targu... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3060 Opublikowano 13 Października 2018 W co się zamieni? Jaki masz pomysł na nią? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3061 Opublikowano 13 Października 2018 Binio.... będzie nadziana farszem i pieczona w piekarniku.. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3062 Opublikowano 13 Października 2018 Ja dziś miałem czarninkę z kaczuszki . No ale nadziewana gąska - mniam Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3063 Opublikowano 13 Października 2018 Ja dziś miałem czarninkę z kaczuszki No ja czarninek z kaczuszek w tym sezonie kaczym trochę pojadłem . Zresztą jeszcze nie koniec . Uwielbiam czarninę z szarymi kluskami :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3064 Opublikowano 13 Października 2018 będzie nadziana farszem i pieczona w piekarniku.. A będziesz ją solankował przed tym farszowaniem i pieczeniem? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3065 Opublikowano 13 Października 2018 A będziesz ją solankował przed tym farszowaniem i pieczeniem? Nie stosuję tej metody . Solę i przyprawiam jakieś 12 godzin przed nadzianiem i pieczeniem Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3066 Opublikowano 13 Października 2018 Nie stosuję tej metody zaryzykuj - warto Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3067 Opublikowano 13 Października 2018 zaryzykuj - warto Znam tą metodę bo czasami ale bardzo rzadko kupuję .... to moczę w słonej wodzie przemysłowe ćwiartki kurczaka przed smażeniem w piekarniku . Domowego chowu gęsi i kaczek nie będę solankował . Posolenie na kilkanaście godzin przed pieczeniem w zupełności nas satysfakcjonuje smakowo . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3068 Opublikowano 13 Października 2018 Andrzeju, spróbuj kiedyś kaczuchę zasolankować a zdziwisz się, jaka jest różnica.U mnie jada się wyłącznie "żółte" kaczuchy i gęsi. One też kochają solankę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3069 Opublikowano 13 Października 2018 U mnie jada się wyłącznie "żółte" kaczuchy i gęsi. One też kochają solankę. Moim zdaniem solankowanie drobiu swojego chowu dla mnie zmienia smak który pamiętam z młodych lat kiedy kaczuchy chodziły po naszym rodzinnym podwórku . W zamysłach tego nie akceptuję . Smak pachnącej świeżutkiej kaczuchy .... gąski to jest to co uwielbiam i wręcz kocham . Ale nie mówię , że nigdy próby np. na skrzydełku nie zrobię . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3070 Opublikowano 13 Października 2018 Ale nie mówię , że nigdy próby np. na skrzydełku nie zrobię . Andrzeju,nie ma co "udawać" na skrzydełku Jeżli tego nie akceptujesz to nie rób Pisze o tym solankowaniu bo w odstępie tygodnia zrobiłam dwie kaczki od tego samego gospodarza.Jedna solona "z wieczora" a druga w solance.Zarówno ja, jak i mój degustator osiągnęliśmy porozumienie w ocenie, co nie zdarza się nam często Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3071 Opublikowano 13 Października 2018 Jeżli tego nie akceptujesz to nie rób Jeżeli kiedyś zrobię kaczkę solankując ją , to na pewno poinformuję . Na razie jeszcze do tego nie dorosłem Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3072 Opublikowano 14 Października 2018 Jeżeli kiedyś zrobię kaczkę solankując ją , to na pewno poinformuję . Na razie jeszcze do tego nie dorosłem No tak do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć .[Dodano: 14 paź 2018 - 07:35] osiągnęliśmy porozumienie w ocenie, co nie zdarza się nam często Zgadzam się w zupełności - drób z solankowania jest po prostu smaczniejszy Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3073 Opublikowano 14 Października 2018 Coś mnie ominęło , napiszcie proszę jak solankować drób. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3074 Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Coś mnie ominęłoDawno o tym pisałem - U nas to prosta metoda do bólu- po południu(czasem wieczorem) dnia przed pieczeniem zalewam drób (dowolny) solanką 40 g soli /1 litr wody tak by pokryła drób, później już nie solę. Dalej robisz jak chcesz - ot cała tajemnica - a efekt ? każdy oceni sam.Małgosia jak mnie nie ma - daje 2 płaskie łyżki soli na litr wody Edytowane 14 Października 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3075 Opublikowano 14 Października 2018 Zgadzam się w zupełności - drób z solankowania jest po prostu smaczniejszy Waldku ... pamiętaj o indywidualnych odczuciach smakowych . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.