Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Jakiej grubości jest sonda?

Ja nie andrzej k  ale grubość sondy to ok 3,3 mm.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-606911
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Andrzeju tak z innej beczki - masz termometr DT-34 chyba? Jakiej grubości jest sonda?

 

 

Moja sonda ma 3,3mm :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-606923
Udostępnij na innych stronach

Z rannego udoju......

post-39847-0-26063400-1537175632_thumb.jpg

Edytowane przez Bee Gees

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-606932
Udostępnij na innych stronach

Tą smarowaną Narobiłeś ochoty

Trzeba będzie popełnić

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-607676
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tą smarowaną Narobiłeś ochoty Trzeba będzie popełnić

 

Mówią że pyszna . :blush::D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-607698
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
Binio.... będzie nadziana farszem i pieczona w piekarniku..

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609217
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja dziś miałem czarninkę z kaczuszki

 

 

No ja czarninek z kaczuszek w tym sezonie kaczym trochę pojadłem  :)  . Zresztą jeszcze nie koniec . :D  Uwielbiam czarninę z szarymi kluskami :D :D :)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609247
Udostępnij na innych stronach

 

 

będzie nadziana farszem i pieczona w piekarniku..

A będziesz ją solankował przed tym farszowaniem i pieczeniem?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609250
Udostępnij na innych stronach

 

 

A będziesz ją solankował przed tym farszowaniem i pieczeniem?

 

Nie stosuję tej metody . Solę i przyprawiam jakieś 12 godzin przed nadzianiem i pieczeniem :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609257
Udostępnij na innych stronach

 

 

zaryzykuj - warto :thumbsup:

 

 

Znam tą metodę bo czasami ale bardzo rzadko kupuję .... to  moczę w słonej wodzie przemysłowe ćwiartki kurczaka przed smażeniem w piekarniku . Domowego chowu gęsi i kaczek nie będę solankował .  Posolenie na kilkanaście godzin przed pieczeniem w zupełności nas satysfakcjonuje smakowo . :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609264
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju, spróbuj kiedyś kaczuchę zasolankować a zdziwisz się, jaka jest różnica.

U mnie jada się wyłącznie "żółte" kaczuchy i gęsi. One też kochają solankę.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609267
Udostępnij na innych stronach

 

 

U mnie jada się wyłącznie "żółte" kaczuchy i gęsi. One też kochają solankę.

 

 

 Moim zdaniem solankowanie drobiu swojego chowu dla mnie zmienia smak który pamiętam z młodych lat kiedy kaczuchy chodziły po naszym rodzinnym podwórku . W zamysłach tego nie akceptuję .  Smak pachnącej świeżutkiej kaczuchy ....  gąski to jest to co uwielbiam i wręcz kocham :D:)   .  Ale nie mówię , że nigdy próby np. na skrzydełku :D nie zrobię  .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609269
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale nie mówię , że nigdy próby np. na skrzydełku nie zrobię  .

Andrzeju,

nie ma co "udawać" na skrzydełku  :facepalm: 

Jeżli tego nie akceptujesz  to nie rób  :thumbsup:

Pisze o tym solankowaniu bo w odstępie tygodnia zrobiłam dwie kaczki od tego samego gospodarza.

Jedna solona "z wieczora" a druga w solance.

Zarówno ja, jak i mój degustator osiągnęliśmy porozumienie w ocenie, co nie zdarza się nam często  :laugh:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609271
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jeżli tego nie akceptujesz to nie rób :thumbsup:

 

 

Jeżeli kiedyś zrobię kaczkę solankując ją , to na pewno poinformuję . Na razie jeszcze do tego nie dorosłem :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609272
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jeżeli kiedyś zrobię kaczkę solankując ją , to na pewno poinformuję . Na razie jeszcze do tego nie dorosłem
No tak :yes:  :w00t:  do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć  :yes::D  ;)  .
[Dodano: 14 paź 2018 - 07:35]

 

 

osiągnęliśmy porozumienie w ocenie, co nie zdarza się nam często
Zgadzam się w zupełności :yes:  - drób z solankowania jest po prostu smaczniejszy  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609285
Udostępnij na innych stronach

Coś mnie ominęło

Dawno o tym pisałem - U nas to prosta metoda do bólu- po południu(czasem wieczorem) dnia przed pieczeniem zalewam drób (dowolny) solanką 40 g soli /1 litr wody tak by pokryła drób, później już nie solę. Dalej robisz jak chcesz - ot cała tajemnica - a efekt ? każdy oceni sam.

Małgosia jak mnie nie ma - daje 2 płaskie łyżki soli na litr wody ;)

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609288
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zgadzam się w zupełności :yes: - drób z solankowania jest po prostu smaczniejszy

 

 

Waldku ... pamiętaj o indywidualnych odczuciach smakowych . :D:)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/123/#findComment-609294
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.