dyzio Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 25 Września 2013 Witam bazylwidzew, napisałeś Poprzednia karkówka wyszła tak dobra że teraz przyprawy będę dawał w następujących ilościach na 1 kg. mięsa. Sól 24,5 g, peklosól 12 g, czosnek 37,5 g, pieprz 4,7 g, kolendra 2,8 g i mieszanka przypraw 18,6 g. 37,5 g czosnku na 1 kg mięsa ??? :question: :question: :question: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-303207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 25 Września 2013 Dyzio bardzo lubię czosnek :thumbsup: Dzisiaj trochę mięsa z kości wykroiłem. Z 2020 g. kości wykroiłem 820 g. mięsa. Nalewka z cytryńca chińskiego Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-303297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 27 Września 2013 Teraz chleb pieke w dwóch foremkachDzisiaj 15 kg. winogron wstawiłem na wino Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-303557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 4 Października 2013 Psia Mazurska już nie będzie robiona sklep mięsny w Rynie padł W starym sklepie kupiłem kości i wykroiłem z nich 21,5% mięsa, a wcześniej wykrawałem do 40% Z 1140g kości wykroiłem 246g miesa Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-304932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Wczoraj po kilogramie karkówki i szynki wstawiłem do peklowaniaDzisiaj wyjąłem z pończochy karkówkę al parmeńska nastawioną 24.09. Z wagi 1920 g zostało 1288 g.PrzekrójNowa karkówka wstawiona 3 grudnia, waga 2470 g.Dzisiaj wsadzona do pończochy i powieszona, waga 2527 g. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-321576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 19 Grudnia 2013 ziomek a już się bałem,że coś złego Cię spotkało Gratuluję wyrobów i serdecznie pozdrawiam. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-321613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Bazyl ladne ,ale odzywaj sie czesciej Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-321626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Wczoraj po kilogramie karkówki i szynki wstawiłem do peklowania Witaj kolego . Po przerwie zaraz się bierzesz ostro do pracy . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-321652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 19 Grudnia 2013 ziomek a już się bałem,że coś złego Cię spotkało Zło mnie dopadło komputer się zepsuł i był w Łodzi robiony Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-321751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dzisiaj razem z ojcem upiekliśmy pierwsze ciasto. Keks z bakaliamiTroche się spalił, następny trzeba krócej piec. Ale smak super Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-322563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 24 Grudnia 2013 ziomal Wesołych Świąt Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-322611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Wczorajsze wyroby sernikSzynka i baleronSzynka z 955 g zostało 772 gBaleron z 1250 g zostało 1006 g Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-322727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 25 Grudnia 2013 zapomniales, gdzie masz igle i strzykawke ? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-322774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 25 Grudnia 2013 zapomniales, gdzie masz igle i strzykawke ?Strzykawka jest tylko igłę gdzieś mi wcieło Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-322776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 26 Grudnia 2013 ha ha bazyl, luzik, nie przejmuj się Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-322815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 27 Grudnia 2013 moja karkowka,też tak wygląda (a po co nastrzykiwać to nie pojmuję) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-322972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) a po co nastrzykiwać to nie pojmujęszkoda że nie pojmujesz bo jako osoba uznawana za jakiś tam autorytet na tym forum tak niebezpiecznych rzeczy nie powinieneś pisać.... jak widać peklowanie nie przebiegło prawidłowo i jesli to tylko brak wybarwienia to mniejsze zło ale jeśli w czymś takim rozwinie się "zło" to też będziesz nad łóżkiem albo "deską" bazylwidzewa klaskał? brak nastrzyku przy małym stężeniu soli, spory element, do tego nie wiadomo jakiej jakości mięso i klapa gotowa PSTaka ostatnio moda na forum że nawet sam właściciel może mówić o prawidłowościach a inni i tak tylko klaskają.... Edytowane 27 Grudnia 2013 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-322982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) piekłem już w swoim krótkim życiu około 100 razy (40 lat ), rózne kawałki mięsa i nigdy nie nastrzykiwałem a mam się jak do tej pory bardzo dobrze Ludzie piekli mięso bez nastrzyków od wieków, moi rodzice tak piekli i pieką jak ja. Ojciec ma 96l,mama 94lata. Piszę to ,,jakis tam autorytet na tym forum,, jak widzisz coraz mniej jestem na forum,pewnie jesteś zadowolony Edytowane 29 Grudnia 2013 przez EAnna Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-323333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 29 Grudnia 2013 jak widać peklowanie nie przebiegło prawidłowo Peklowałem według tabeli Dzadka na 5 dni. Przez to że nie miałem igły peklowało się 6 dni, dłużej nie mogłem czekac. Wcześniej tylko raz robiłem coś z nastrzykiem, zawsze starm się tak robic by nie nastrzykiwac. jeśli w czymś takim rozwinie się "zło" to też będziesz nad łóżkiem albo "deską" bazylwidzewa klaskał? Nie ma obawy dobrze się konserwuje Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-323402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Peklowałem według tabeli Dzadka na 5 dni. ....zawsze starm się tak robic by nie nastrzykiwac. i widzisz... to jest błąd, sam DZIADEK w tabeli podaje nastrzyk - to jest w sumie krótkie peklowanie i dla większych elementów czas jest za krótki aby solanka właściwie dotarła do wnętrza elementu.. dlatego miałeś niedopeklowanie.Nie wiem czemu masz niechęć do nastrzykiwania - co jest w tym takiego złego? ... nastrzykiem wprowadzasz solankę w każde miejsce mięśnia i proces może rozpocząć się natychmiastowo.W niekorzystnych warunkach, w większym elemencie zanim solanka dotrze do środka może rozpocząć się proces gnilny, natomiast w wyrobie gotowym niedopeklowane miejsce szybko się psuje Szkoda że pojawiają się tak nieodpowiedzialne komentarze jak wyżej... zamiast sarkazmu wypadałoby przeanalizować wszystkie aspekty, a tu ewidentnie widać jak duże różnice są w sposobach peklowania a zatem należy odpowiednio się do tego przystosować.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-323409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Nie wiem czemu masz niechęć do nastrzykiwania - co jest w tym takiego złego? To nie niechęc bardziej przyzwyczajenie. Wcześniej nie miałem igły i strzykawki, jak kupiłem to mi igłe gdzieś wcieło Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-323414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 29 Grudnia 2013 piekłem już w swoim krótkim życiu około 100 razy (40 lat ), rózne kawałki mięsa i nigdy nie nastrzykiwałem a mam się jak do tej pory bardzo dobrze Grześ, przy pieczeniu raczej nie ma to znaczenia, ale przy wędzeniu i późniejszym parzeniu, śmiem twierdzić że nastrzyk przy tak krótkim peklowaniu ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-323423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Ja nie robie nastrzykiwania i pekluje 7 dni mięso i nie ma problemu z szynką , za krótko była peklowana szynka. Obracaj tez szynkę podczas peklowania. Jak krócej peklujesz szynkę np. 3 dni to nastrzykuj mięso. Serniczek piknie wygląda Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Damianek77 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-323466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wczoraj upiekłem chleb żytnio - pszenny Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-323556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wczoraj upiekłem chleb żytnio - pszenny A gdzie przepis ? i jak dobrze pamiętam to jeszcze wczoraj serki robiłeś? możesz wstawić zdjęcia w wolnej chwili ? CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/12/#findComment-323559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.