Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Maslo z 10 l mleka na twaróg :cool:

 

post-51707-0-14913200-1423166248_thumb.jpgpost-51707-0-97090300-1423166265_thumb.jpg

 

Z dwóch sloików śmietany wyszlo 460 g masla. Drugi raz mialem taki przypadek że nie bylo maślanki, tylko samo maslo. Ktoś kumaty wie o co  chodzi :hmm:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-402845
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

Ktoś kumaty wie o co chodz

 

Kumaty to nie ja, ale widzę w maśle maślankę....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-402859
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kumaty to nie ja, ale widzę w maśle maślankę..

 

Wlaśnie maslo jest rzadkie, trzepalem w sloiku pól godziny i mi się znudzilo.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-402874
Udostępnij na innych stronach

 

 

trzepalem w sloiku pól godziny i mi się znudzilo.

 

Jak to w słoiku, rozumiem, tak to teraz robisz.... :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-402880
Udostępnij na innych stronach

Nie w słoiku, tylko do słoika ;) HAHA

 

Dobrze że nie do głównej kadzi :)

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-402917
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj  zrobilem smalec zlotowy Pis-a (o smaku pizzy margarity)

 

post-51707-0-48787800-1423566246_thumb.jpgpost-51707-0-89754500-1423566276_thumb.jpg

 

Jeszcze dobrze nie zgęstnial, ale smak rewelacja jak dla mnie tylko posypać trochę pieprzem i można wcinać :cool: Jest tylko jedna wada tego smalcu, za dlugo nie może stać bo jest z cebulą.

 

Dalem

 

slonina       1350  g

cebula         540  g

jablko          520  g

czosnek         10 g

sól                 27 g

pieprz           5,5 g

majeranek  10,2 g

oregano     10,2 g

bazylia          6,7 g

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-403977
Udostępnij na innych stronach

Bazyl nie posypać pieprzem, ale jak to kiedyś Grzegorz trafinie zauważył w Twoim przypadku to będzie - puknąć pieprzem ;)  :D

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-403993
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

Po 3 tygodniach jedzenia na obiad zupek chińskich, dzisiaj sobie sam zrobilem
 

Jednak potrafisz... pewnie sam o tym nie wiedziałeś bazylku  :D  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-405972
Udostępnij na innych stronach

 

 

dzisiaj sobie sam zrobilem :cool:

 

 

No to się chłopie sprężyłeś :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-405979
Udostępnij na innych stronach

 

 

No jak to się mówi potrzeba matką wynalazku
 

 

Albo masz następny wariant... poszukać sobie drugiej połówki  :D  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-405984
Udostępnij na innych stronach

O Halusia, ciepło, ciepło - już raz żeśmy się zaangażowali w poszukiwania drugiej połówki dla Bazyla ;)

 

Bazyl za dobry człowiek aby żył w samotności bez drugiej połówki :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-405992
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bazyl za dobry człowiek aby żył w samotności bez drugiej połówki

 

Jakiej samotności pytam? To jest Pan Bazyl, a Widzew to  ....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-406008
Udostępnij na innych stronach

Albo masz następny wariant... poszukać sobie drugiej połówki :D:facepalm:

 

 

Szukam tylko ciężko znaleźć :facepalm:

 

 

Jakiej samotności pytam? To jest Pan Bazyl, a Widzew to ....

 

 

Jest jeden frajer z warszawki który Panią Widzew od lat niszczy :mad:

 

 

Ziomek widzę,że obiad jadłeś na zamku w Rynie,danie i napitek przedni :)

 

 

Byle gdzie się nie stoluję ;)

 

 

Jajco chyba na fajerkach smażone :) Albo "kelnerce" na ziemię spadło :D

 

 

Nie dygaj pierwszy raz robilem, drugi raz będzie lepiej :thumbsup:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-406048
Udostępnij na innych stronach

Chleb dzisiaj upieczony z większą  ilością dodatków, dodalem jeszcze rodzynki i morele :cool: Zawsze pieklem 1 h w 180*C dzisiaj pieklem 10 min. temp. 220 i 50 min. w temp. 180*C. Dla mnie skórka za bardzo chrupiąca będę robil tak jak robilem :)

 

post-51707-0-85244400-1424520746_thumb.jpgpost-51707-0-57864500-1424521076_thumb.jpg

 

I śniadanie na świeżym chlebku :cool:

 

post-51707-0-45209400-1424521167_thumb.jpg

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-406069
Udostępnij na innych stronach

Jutro skórka będzie miękka, spokojnie,  a chlebek z pięknymi dziurkami ładnie wyrośnięty, z dodatkami też super wygląda :D:thumbsup: .


To tak jak w sklepie przy piekarni Bazylu, jedni proszą o ten bardziej przyrumieniony i popękany, a inni proszą o ten jaśniejszy z cieńszą skórką, chociaż to chleby z tego samego rzutu, tylko zależy w jakiej części pieca chlebek w trakcie pieczenia leżał., i tym sposobem jak to mówią "Wilk jest syty i owca cała " pocałujcie ............................................ :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-406074
Udostępnij na innych stronach

I śniadanie na świeżym chlebku :cool:

bardzo ładny chlebek ale ja tu też widzę "cztery pory roku" na Vivaldim wzorowane :D

Edytowane przez bwie
Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/34/#findComment-406088
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.