andy Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #701 Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Zażartował sobie paweljack i jak w przysłowiu:"Pan Bóg dał kupca - diabeł faktora."Więcej luzu Kolego Edytowane 30 Października 2014 przez andy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #702 Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) A tak apropos Bazylku.... powiedz mi jak smakuje takowy dżem Dżem jak dżem jest słodki w smaku czuc pomarańcze i cytryne bo jest dodana skórka i sok, bardzo dobry sposób na wykorzystanie pomidorów jak nam zostaną niedojrzałe Edytowane 30 Października 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #703 Opublikowano 31 Października 2014 Ziomek tylko nie zapomnij zabrać dżemu na zlot do słoninki będzie super Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #704 Opublikowano 31 Października 2014 Narobiłeś kolego smaku tym serem i dżemem,super Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #705 Opublikowano 1 Listopada 2014 Dzisiaj karkówkę a'la parmeńska wyjąłem z pończochy Waga początkowa 2185 g dzisiaj po 101 dniach 1455 g przekrój Częśc zapakowana Otworzyłem też wędzonke słoikową Miro Miro wielkie dzięki za ten przepis, jest pyszna Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #706 Opublikowano 1 Listopada 2014 Ślinotok murowany a kolacja już była Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #707 Opublikowano 1 Listopada 2014 Ojjjjj tegom jeszcze nie robił) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #708 Opublikowano 1 Listopada 2014 Dzisiaj czarne zrobiłem Bułka się moczy we krwi słonina zmielona skóry zmielone pokrojone podgardle zmielona bułka z krwią po parzeniu Jak zawsze to co na dnie gara popękało Czarne składpodgardle 1710 gskóry 1424 gsłonina 788 gkrew 3207 gbułka sucha 2137 g przyprawy sól 25 g/kgziele angielskie 0,5 g/kgpieprz ziołowy miało byc 2 g/kg ale się skończył to dałem 5 g na całośc i dosypałem 5 g zwykłegocynamon 0,2 g/kggałka 0,2 g/kg (to podpatrzone w temacie Arkadiusza)cukier 2 g/kg Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #709 Opublikowano 1 Listopada 2014 Po śląsku pado się ŻYMLOK;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #710 Opublikowano 2 Listopada 2014 Rzeczywiście czarne Pierwszy raz taki przysmak widzę Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #711 Opublikowano 2 Listopada 2014 sól 25 g/kg Przesoliłeś.Pisałem 18g/kg Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #712 Opublikowano 2 Listopada 2014 Przekrój Tylko to nie jest czarne jak robię swoje wyroby jeszcze takiego babola nie zrobiłem. Rano zaglądam do lodówki a tam miska pokrojonego w kostke podgardla została To chyba zrobiłem nowy wyrób nazwałbym to Krwista Bułka Arkadiusz masz rację soli dawac mniej Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #713 Opublikowano 2 Listopada 2014 Ale napewno się nic nie zmarnuje;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-380985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #714 Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Ale napewno się nic nie zmarnuje;) Damy radę zje się wszystko, nie jest takie niedobre Edytowane 2 Listopada 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-381020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #715 Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Psia Mazurska zrobiona Peklowanie kiełbasa przekrój Mięso z wykrawania kości 9180 gmieso tłuste z wykrawania kości 1964 glitr wody Peklowanie 36 h mieszanka peklująca 19g/kg o składzie 70% peklosól i 30% sól kłodawska Przyprawy czosnek 6 g/kgpieprz 2 g/kgjałowiec 1 g/kgmajeranek 0,7 g/kgtymianek 0,3 g/kgoregano 0,5 g/kgkolendra 0,5 g/kgpapryka słodka 1 g/kgkminek 0,2 g/kgcukier 1 g/kg jałowiec, kolendra, kminek mielone w młynku. Wędzenie 3 h temp 40-60*C i godzina pieczenia temp 70-90*C Z 23 kg kości wyszło 9561 g kiełbasy. Kilogram kiełbasy wyszedł po 10 zł Edytowane 6 Listopada 2014 przez chudziak Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #716 Opublikowano 6 Listopada 2014 Fajniutka kiełbaska;)takie pytanko dla czego Psia Mazurska??tylko pytam;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #717 Opublikowano 6 Listopada 2014 Psia Mazurska zrobiona Bazylku, dla mnie na zlot trunki proszę , a psią mazurską dla koneserów.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #718 Opublikowano 6 Listopada 2014 takie pytanko dla czego Psia Mazurska?? Bo kości kupuję dla piesków i robiona na Mazurach Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #719 Opublikowano 6 Listopada 2014 takie pytanko dla czego Psia Mazurska??Bo kości kupuję dla piesków i robiona na Mazurach Czyli bez kości ani rusz???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #720 Opublikowano 7 Listopada 2014 A dzielisz sie kielbaska z psami ,bo inaczej to one stratne sa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #721 Opublikowano 7 Listopada 2014 Disiaj popakowałem Psią Mazurską i Krwistą Bułke, troche kiełbasy zostawione do podsuszenia Electra pieski czasem dostaną kawałek kiełbasy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #722 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Dżem z zielonych pomidorów IMG_3917.JPGBardzo dobry właśnie degustowałem Bazyl przepis zapodaj Edytowane 9 Listopada 2014 przez tier Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #723 Opublikowano 11 Listopada 2014 Bazyl przepis zapodaj Przepis orientacyjny. Raz siostra robiła i raz ojciecSkład2 kg zielonych pomidorówsok i otarta skórka z pomarańczysok i otarta skórka z cytryny1 kg cukru3 goździki2 cm laska cynamonu, ewentualnie pół łyżeczki mielonego Pomidory 0,5 h prużymy na małym ogniu można dodac troche wody, dodac reszte składników i gotowac co najmniej 1 h do uzyskania odpowiedniej gęstości. Często mieszac bo się przypali Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-382769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #724 Opublikowano 16 Listopada 2014 Dzisiaj po 5 tygodniach spróbowałem ser koryciński. Z początkowej wagi 1977 g zostało 1218 g Twaróg zrobiony i troche ricotty Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-383722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #725 Opublikowano 16 Listopada 2014 Dzisiaj po 5 tygodniach spróbowałem ser koryciński. Z początkowej wagi 1977 g zostało 1218 g IMG_3967.JPGIMG_3969.JPG Bazyl i jak ten korycin - widzę że go dojrzewałeś - w jakich warunkach, ładnie pleśnią zaszedł, zaszczepiałeś z jakiegoś inego serka/produktu Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/29/#findComment-383750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.