BazylWidzew Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 11 Lutego 2013 Sezon wędzarniczy 2013 rozpoczęty :grin: Pierwsze wędzenie to oscypki, wczoraj i dzisiaj po 4 godziny. Z 10 l. mleka wyszło 1355g. Mam zamiar zrobić Hiszpańskie Chorizo więc dzisiaj wędziłem 30g papryki, po 4 godzinach ładnie dymem pachnie :lol: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-267580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 12 Lutego 2013 Dzisiaj spróbowałem ser koryciński robiony miesiąc temu A na obiad zupa kaszankowa :thumbsup: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-267808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 12 Lutego 2013 Do oscypków potrzeba podpuszczki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-267814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 12 Lutego 2013 Poproszę o przepis na zupę kaszankową.Takiej jeszcze nie jadłem więc czas .... przygotować. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-267816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 13 Lutego 2013 Do oscypków potrzeba podpuszczki?Tak Poproszę o przepis na zupę kaszankową.Miro zupę tak nazwaliśmy z ojcem ale mało w niej kaszanki. Jak parzyłem kaszankę to mi popękała i w garze miałem 2-3 kg, wlałem to do słoików i spasteryzowałem. Jeszcze zdjęcie słoika Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-267976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 13 Lutego 2013 Dzisiaj wymieszałem półtora kg szynki z przyprawami na Hiszpańskie Chorizo Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-268055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 14 Lutego 2013 Dzisiaj wymieszałem półtora kg szynki z przyprawami na Hiszpańskie Chorizo A co z mięsa prócz szynki? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-268069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 14 Lutego 2013 A co z mięsa prócz szynki? Sama szynka, na stronie głównej w przepisie jest chuda wieprzowina klasa 1 http://www.wendlinydomowe.pl/articles.php?id=1593 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-268167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 17 Lutego 2013 Wczoraj chorizo zrobiłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 20 Lutego 2013 Na śniadanie chleb upiekłem i masło zrobiłem Z 200 ml. śmietany wyszło 82 g masła, dodałem łyżeczkę czosnku granulowanego i pół łyżeczki soli. Jest 100 ml. maślanki dodam do następnego chleba. Przez 40 minut machania słoikiem się spociłem to się zimnym piwem schłodziłem :grin: Na śniadanie same własne wyroby :thumbsup: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 20 Lutego 2013 Wczoraj chorizo zrobiłem I co dalej z chorizo? Suszy się nad kuchnią Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 20 Lutego 2013 Z 200 ml. śmietany wyszło 82 g masła Strasznie dużo, mi z 2 litrów pasteryzowanej śmietany wychodzi ok 500g masła, jaką miałeś śmietanę i jak ją zmaślałeś? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 20 Lutego 2013 Bazylwidzew następnym razem spróbuj ze śmietany 30% lub 36% i ubijaj mikserem , nie namachasz się Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 20 Lutego 2013 Strasznie dużo, mi z 2 litrów pasteryzowanej śmietany wychodzi ok 500g masła, jaką miałeś śmietanę i jak ją zmaślałeś?Śmietana z mleka od krowy i mieszałem 40 minut w litrowym słoiku Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 20 Lutego 2013 Bardzo dobrą ( tłustą ) śmietanę miałeś ale spróbuj mikserem szybciej i nie zmachasz się :smile: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 20 Lutego 2013 Strasznie dużo, mi z 2 litrów pasteryzowanej śmietany wychodzi ok 500g masła, jaką miałeś śmietanę i jak ją zmaślałeś?Śmietana z mleka od krowy i mieszałem 40 minut w litrowym słoiku Chodziło mi o to jak ją uzyskałeś i z ilu była litrów mleka? Rozumiem, że zrobiłeś z ukwaszonej? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 20 Lutego 2013 Chodziło mi o to jak ją uzyskałeś i z ilu była litrów mleka? Rozumiem, że zrobiłeś z ukwaszonej?Ojciec ja zbierał z 5 l. mleka i ukwaszona była chyba za bardzo bo stała kilka dni w lodówce Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-269688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 23 Lutego 2013 Na śniadanie chyba pierwszy raz same własne wyroby (były już same własne ale bez masła) Kanapki z metką, kindziukiem, jajkiem, ser koryciński z papryką i kminkiem i oscypek.Drugiego kindziuka napocząłem Ostatnio kupiłem termometr z higrometrem i w piwnicy pokazuje 99% czyli 100% kindziuk naciągnął wody 24.12. warzył 2875g. a 17.02. 2952g. Przeniosłem go na strych i tu temp. 5,7*C i wilgotność 36%. Czy wilgotność jest odpowiednia :question: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-270318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 23 Lutego 2013 Na śniadanie chyba pierwszy raz same własne wyroby :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-270370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 23 Lutego 2013 Bazylu, a jak robiłeś te jajka? Wysiadywałem :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-270472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 28 Lutego 2013 Dzisiaj poczta dostarczyła wagę. Będzie do odmierzania przypraw dokładność 0.1 g A ten grosz niedługo będzie historyczną monetą Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-271617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 28 Lutego 2013 Ja także mam taką, ale wykonanie pod psem, nie mówiąc o oryginalnej baterii, która rozsadziła się po kilku tygodniach. Wymień od razu na polską. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-271620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 28 Lutego 2013 nie mówiąc o oryginalnej baterii,No właśnie nawet nie ma na niej terminu ważności Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-271623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 28 Lutego 2013 Ja także mam taką, ale wykonanie pod psem, nie mówiąc o oryginalnej baterii, która rozsadziła się po kilku tygodniach. Wymień od razu na polską. musiała być jakaś stara, moja działa już ponad rok :wink: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-271627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 28 Lutego 2013 Być może, ale ładnie ją rozsadziło już po chyba 3 tygodniach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/5/#findComment-271628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.