Ela K. Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 14 Lutego 2016 będzie Pani zadowolona Ja pewnie tak, gorzej z Młodym No ale jakby mu same mięcho zrobić a resztę by se dorobił to pewnie byłby zadowolony Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-475955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 15 Lutego 2016 Elu to zje 2 w sumie to nie musza byc sloiki tego typu ,bo przeciez zawartosc nie bedzie plasterkowana.Marchewka z groszkiem ...a ja jestem fanka fasolki szparagowej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-476036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 15 Lutego 2016 Ryżu i wody nie solę, Sól i przyprawy daję do marynaty. Maad, sól standardowo na kg mięsa np 18 gr/kg? A marynata? Jakie przyprawy i jak długo marynujesz? Cytuj Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-476050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 15 Lutego 2016 Marynata improwizowana, trochę oleju (fuj), trochę octu balsamicznego, trochę sosu sojowego, przyprawy. Czas jak tam mi się ułoży, kilka, kilkanaście godzin.Soli do mięsa dawałem chyba 19g i przy tej proporcji między mięsem i ryżem słoność całości była dobra. Jakbym miał solić osobno mięso i ryż, to pewnie dałbym 10-12g na kg gotowej potrawy. Trzeba poeksperymentować różne warianty dokładnie wchodzi w słoik pod rant 280gram -taka jest użyteczna pojemność słoika - więcej nie włożysz bo nie zawekujesz. Przy sterylizacji to odrobinę za dużo - wycieknie spod pokrywki jak woda zacznie intensywnie parować i uniesie zawartość do góry. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-476103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 15 Lutego 2016 Marek to są te konserwy domowe, co w Biedronce kupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-476112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Może nie tak dobre, jak te z biedronki, ale za to moje własne Tym razem zrobiłem w słoikach 396ml, żeby lepiej wykorzystać małą pojemność szybkowaru. Z łopatki wyciąłem grubsze ścięgna i podsmażyłem na smalcu. Dolałem wody, przyprawiłem pieprzem, solą, liściem laurowym, zielem i papryką ostrą, chwilę dusiłem.Do każdego słoika weszło:- mięso 180g- kapusta 60g- ryż suchy 30g- rosół z duszenia mięsa 40g- woda 35g Sterylizacja 40 minut w temp. 121 stopni Dwa słoiki z prawej strony to nieudana próba zastąpienia ryżu cukinią Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Kapucha kiszona? Musze się chyba zabrać za te słoiczki bo mi Martadela po wizytacji u BWiesławów żyć nie daje... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Apetyczne to wszystko! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Aaaa, już dojrzałem kapuchę na naklejku Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Kapucha kiszona? no niby kiszona, ale po takiej obróbce termicznej, to i tak nie ma co liczyć na jakiekolwiek wartości odżywcze dołożyłem dla smaku i urozmaicenia Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Może nie tak dobre, jak te z biedronki, ale za to moje własne http://i758.photobucket.com/albums/xx230/EarthMama_photos/Smileys/file006MA29538908-0023.gif Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 no niby kiszona, ale po takiej obróbce termicznej, to i tak nie ma co liczyć na jakiekolwiek wartości odżywcze dołożyłem dla smaku i urozmaicenia No to mnie namówiłeś... Poleciałem właśnie po kawałek karkówki i łopatki. Się zrobi dwa rodzaje i się zobaczy Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Może nie tak dobre, jak te z biedronki, ale za to moje własne Nie bądz taki skromy....na moje oko obiad musi być pyszny Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Pytanie na szybko bo pierwsza partia (karkówka, fasolka zielona, ryż - druga będzie łopatka, marchew z groszkiem, ryż) właśnie siedzi w szybkowarze - jak już się zrobi to można schłodzić pokrywkę i wyjmować słoiki coby następną partię zasadzić czy trzeba czekać??? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja robię tak: spuszczam ciśnienie, zdejmuję pokrywę, czekam 5 minut, wyjmuję cały koszyk ze słoikami, odstawiam do wystygnięcia. Po paru minutach pokrywki zaczynają klikać. Czekam jeszcze trochę i robię im zimny prysznic w wannie. Jak na razie na 50 słoików pękł tylko jeden. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja tak nie robię ... bo jak tak robiłem to mi zawartość słoiczków wyłaziła na zewnątrz, po wyjęciu z szybkowara zawartość jeszcze wrzała w słoiczkach przez jakiś czas.Teraz po zdjęciu z gazu odstawiam szybkowar aby ostygł samodzielnie, po jakimś czasie wyjmuję przestudzone słoiczki i chowam do szafki ... ani jeden nie pękł Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 - ryż suchy 30g Ja następnym razem będę dawał ryż al dente.Jak dawałem suchy, to można było trafić na twarde ziarna. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zrobione... wyszło bardzo fajne ale - po pierwsze cholernie trudno te słoiki później otworzyć tak zassało po drugie chyba ryż będę wrzucał jako pierwszy na dno słoiczka bo tak jak pisał Gonzo, ugotował się super ale te z górnej warstwy trafiają się twardawe. Lepsza łopatka z marchewką i groszkiem Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 po pierwsze cholernie trudno te słoiki później otworzyć tak zassało to fakt, zasysa o wiele mocniej niż przy pasteryzacji po drugie chyba ryż będę wrzucał jako pierwszy na dno słoiczka musiałbyś ryż wstępnie podgotować, bo jak nie to spęcznieje, uniesie się i wymiesza się z mięsem, nie będzie takich fajnych warstwmnie w taki sposób nie wychodziło ale te z górnej warstwy trafiają się twardawe ile dawałeś wody? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Wody było pod dostatkiem. W słoikach jest nawet fajny sosik. Ryż w ca 95% jest bardzo OK, tylko górna warstwa jest częściowo jakby wysuszona. Jakby się ugotowało a potem wysuszyło. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 tylko górna warstwa jest częściowo jakby wysuszona. Spróbuj może po wyjęciu z szybkowara połowę słoiczków odwrócić do góry nogami i tak zostawić, może wtedy ryż "dojdzie". W Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 A to nie to samo jakbym ryż nasypał w pierwszej kolejności? Się pokombinuje... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 No to chyba pora zaopatrzyć się w garnek i w słoiczki, bo mimo, że student nie koniecznie to dla nas na szybki obiad jak znalazł Zdolny jesteś Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Sławek, zrób część słoików tak jak mówisz a resztę inaczej i będziemy wiedzieli co wyszło Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Się pokombinuje... kombinuj,tylko się potem pochwal co wyszło Zdolny jesteś no ba Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/page/15/#findComment-489820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.